Tenta a la 80 poäng = minst 48 poäng rätt

Jepp, för att få godkänt borde det krävas 48 poäng. Jag hoppas verkligen att jag skramlar ihop det!

Det kändes bra och ok, dock var det lite knepiga frågor som jag ska kolla upp nu som jag inte riktigt hade grepp om. Sen svarade jag säkerligen lustigt på några frågor.

Men som sagt var! Nu är det sommarlov!

Hur laddar man för tenta på eftermiddagen?

Ja, usch! Jag har nog bara skrivit tenta sent på eftermiddagen en gång tidigare. Jag minns det som en skräckupplevelse, det var vinter så allt var mörkt, och kallt, men idag är det ju sommar och sol och varmt!

Jag känner att jag redan börjar få ont i huvudet och seg, jag aktar mig noga för att vara i solen! Den saken är klar!

Ska gå o köpa lite resorb för att se om jag kan balansera vätskan i kroppen! Hurra!

Kram på er!

Peter - Tentanervös!

p.s Visste du att Ryd betyder röjning?

Torp = Nybygge

Imorgon är det tenta i namnforskning. Ortnamn och personnamn. Läskigt läskigt!

Visste ni att Torp betyder nybygge? Och att det har sin absolut största utbredning i Svealand och Götaland? Samt att det är från vikingatidens senare del och medeltidens äldre del. Visste ni också att det finns ett Torp som vi inte vet vad det betyder, det är så gammalt att vi inte vet direkt vad det betyder.

Spännande spännande!

Imorgon smäller det med andra ord, därefter är det sommarlov!

Peter

Bäverattack!

Läste på aftonbladet.se om en flicka som blev attackerad av en bäver, det finns tydligen på film på aftonbladet.se så ta en titt där.

JAg hade tänkt skriva att ungen fick skylla sig själv när man närmar sig vilda djur på det viset. Men det är ju inte flickans fel utan snarare föräldrarnas fel då de låter ungen gå fram till bävern.

Nåväl, filmen ser ganska lustig ut och glöm inte, stör inte vilda djur, hur söta de än är, de vill inte bli störda, då stör inte dem er.

Peter

Blåsenhus - Stormande kritik

Ja, så var byggandet igång i Uppsala igen. Likt en uppretad geting stormar Uppsalas förlegade befolkning, iaf. stora delar. Eller så är det få personer med väldigt starka pipor.

Nåväl, kritikerna av dels Musikens hus och Blåsenhus/Pedagogikum känns som förlegade gamla daddor som försöker bevara och förhindra ett barns utveckling till att bli en vuxen fullt blommande man. På samma sätt som daddan gör allt för att barnet ska förbli barn trots barnets stora kliv in i vuxenvärlden är givet, på samma sätt gaggar kritikerna kring Uppsala stads stadsbild. Förut var det polishuset, nyss Musikens Hus och senast Blåsenhus/Pedagogikum. Vad vill dessa kritiker egentligen?

Det är klart vi ska vara lite restriktiva med vad för slags byggnader som ska byggas i Uppsala och inte slå upp vad för något skumt som helst men att totalt förelägga Uppsala stad med byggförbud som dessa kritiker verkar vilja, det känns passé och barnsligt. Uppsala ligger först i norra Europa vad gäller ansenliga universitet, men byggnaderna, där är vi inte först utan kanske sist?!

VAd man egentligen ska rikta kritik är rivningarna av citykärnan på 1960-talet. Många länder bombades sönder och samman under andra världskriget, Sverige bombade gladeligen själva. Inte minst i Uppsala där praktiskt taget all bebyggelse från 1700-1800-talet revs.

Samtidigt som kritiken flödar fritt mot Blåsenhus glömmer kritikerna bort byggplaner och andra spännande framtidsplaner. Kanske ska kritikerna redan nu gå igenom vart det ska byggas? Vem vet, det kanske slås upp en glaspyramid som granne till dig?!

Men fenomenet att bli förbannade på byggande saker finns även i andra städer. Jag stammar från Motala, där ska det byggas en bro över Motalaviken för att leda om tung trafik från citykärnan. Riksväg 50 kommer alltså inte gå genom staden Motala utan utanför på en bro. Detta har varit kännt sedan många år, ja, nästan över 100 år, ändå skriker de boende i trakten att det är skandal. Hade de tittat på vart riksvägen skulle gått som togs beslut på om jag inte minns fel, 1890-talet, ja, så skriker de i onödan, likadant är det här med Uppsala.

Man kan gärna läsa lite på UNT.se om Blåsenhus och det fantastiska arkitektiska byggnad.

http://www2.unt.se/avd/1,1786,MC=77-AV_ID=750373,00.html

Årsstämma - Saxenborg

Ja, då sitter jag på bussen mellan borlänge o ludvika. Saxenborgs årsstämma närmar sig. Det ska bli spännande att se hur det blir. Kram på er!

Beltaine och Valborg 2008

Ah! Så har det då varit Valborg och Beltaine. Underbart med de härliga högtiderna, en uråldrig och en lite yngre. Fast den uråldriga är dock ändå yngre än den lite yngre. Nu blev det lite rörigt, men så är det iaf.

Alkovåldet var densamma som det brukar vara i Uppsala. Jag funderar på varför man inte kan använda sig av lagen "Du får inte uppträda berusad och okontrollerbar på allmän plats" samt "Alkoholförtäring på allmän plats är strickt förbjuden". Så, ja, det är så konstigt att det är så pass många som är äckligt berusade.

Nåväl, nu är det iaf. några dagar efter och det har varit en välbehövlig vila efter ganska hårt pluggande och hemtenterande. Ny kurs är påbörjad, namnforskning. Det ska bli spännande att gå igenom vad det har att erbjuda.

Vi höres, nu ska jag på årsstämma på Saxenborg och det ska bli spännande!


Peter