Nu var det ju ett tagsedan igen

Ja, och det har inte hänt så mycket, jo, jag har klippt mig och frostat av frysen! Det behövdes riktigt ordentligt!

Sen har jag faktiskt haft mina första arbetsintervjuer. Det är läskigt! Men det har gått bra och nu går jag igenom anteckningarna och ser efter vem som utav de sökande som kan passa bäst till rollen som BiF.

Igår(onsdag den 21 feb) köpte jag massor av roliga saker. Jag köpte ett par jeans FilippaK Denime jeans för typ 500:-, hur billigt som helst! Därefter gick jag och köpte lite te från Kina, och sen blev det ett besök hos Bamå-skor i Uppsala. Där hittade jag två nya par skor, som jag tänkt ha som vårskor. Jättebra! Och det blev heller inte så dyrt! Skorna kostade bara drygt 700:- för två par! Billigt!

Kramen!


Peter

En vecka sen...

Nu har jag då äntligen sett Regina Lunds framträdande på Melodifestivalen deltävling 2.

Rainbow Star.
http://svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/player.jsp?d=64630&a=758950

Den var ju underbar! Verkligen en flirt till alla minoriteter! Och så kommer hon inte vidare! Vad är det för diskriminerande land vi lever i egentligen?

Nåväl, om inte så kommer den iaf. spelas på Pride, på alla radiostationer och ja, i många hem där det finns minoriteter.

Jag är såldp å låten, en mycket bra låt! =)

Imorgon är det deltävling 3, det ska bli kul!

Kramen!

Igår skrev jag ett inlägg...

... om blokaden mot salladsbaren Wild 'n' fresh, i göteborg. Det försvann för den här bloggen är värdelös. Jag kommer inte upprepa mig mer än att jag säger att facket gått för långt i sin blokad.

Fackets grunduppgift är att förhandla löner, arbetsmiljö och hjälpa om LAS kränks. Då är facket där och de ska vara där om de har medlemmar där, inte om anställda inte är medlemmar, då ska de verkligen inte gå in.

Nu har ägaren till salladsbaren bestämt sig sälja för att det är ohållbart.

Lite kort för att ni ska veta vad som hänt.

1. Salladsbarens ägare anställer personal, de ingår ej kollektivavtal, och arbetstagarna vill heller inte vara med i facket.

2. De får bättre förmåner och högre lön än vad kollektivavtalet säger, enligt Hotell- och restaurangfacket.

3. Hotell- och restaurangfacket kräver att ägaren ingår kollektivavtal.

4. Ägaren vägrar, de anställda på salladsbaren vill inte att facket ska lägga sig i, då ingen är med i facket.

5. Ägaren bryter inte mot några lagar och har bättre villkor än kollektivavtalet.

6. Facket sätter blockad mot restaurangen och försöker hindra gäster att besöka restaurangen.

7. Facket utövar sitt maktmissbruk och kallar det principsak, då ingen vill ha dem på salladsbaren(jag syftar på de anställda)

Och då till lite framtidsvisioner. Facket är ju till för att skydda och stärka personalen på jobbet. Så är det inte i detta fall, facket förödmjukar, inte bara skefen utan även personalen. Inte nog med det, eftersom ägaren vill sälja kommer de anställda att hänga på en skör tråd, de kanske bli så att de måste stänga restaurangen och då förlorar de anställda sina jobb, eller så säljs restaurangen och ny ägare kommer och kanske byter ut personalen. SÅledes förlorar personalen på allt.

Facket har då blivit skyldig till att folk blir arbetslösa, hyckleri om jag får säga min sak.


Då kanske ni tror att jag är en sådan där som är emot facklig verksamhet, det är jag verkligen inte. Men när ett fack går in i principsak som de själva yttrar det, så finns det inte något annat änn att de vill visa att de har makten att göra sådana här saker. Då är frågan varför de går på ett litet företag, där de inte gör någon skillnad, de borde gå in och utöva makten på stora företag som industrin, där det faktiskt behövs! Men det vågar man inte.

Jag är själv med i Hotell- och restaurangfacket men kommer byta, inte på grund av blockade mot salladsbaren, utan för att jag byter jobb och jobbar inom ett annat område och kommer byta till det facket.

Om man hårddrar sakerna är facket alltså ansvariga för en del av arbetslösheten i Sverige, tänka sig så fel det kan bli när maktmissbrukare tar sig in i politiken...

Nordkoreansk propaganda

En otäck kommunistisk stat. Med hemsk propaganda på hur bra landet är.

http://www.youtube.com/watch?v=lLwz7gPc2m0&mode=related&search=

Neverstore.com

I tisdags köpte jag Neverstores album. "Sevenhundred sundays". Det är en bra skiva, den är explosiv, musikalisk så det bara skriker om det! Tightare musiker har jag inte hört på riktigt länge. Allt är så synkat, inga skråmer eller att gitarren kommer in för tidigt eller försent. Offspring och Green Day har lite problem med det, men inte Neverstore. Texterna är skapliga, det är lite annorlunda, inte så mycket förlorad kärlek och gå och gräva ner sig utan det handlar lite mer om att gå vidare tycker jag.

Framsidan

För mer information och en titt på deras live-spelningar, besök deras hemsida och myspace.

http://www.neverstore.com
http://www.myspace.com/neverstore

Trevlig lyssning!

Peter

Allt bokat för 24-26 februari

Då har vi bokat in min kära fars besök hos mig. Då kommer pappa, Annika och Maria på besök och vi har fått lov att bosätta oss ute i Sunnersta mellan Lördag och Söndag.

Det ska bli kul!

Då kommer frågan vad man ska bjuda på, och jag har lite idéer. Men för att inte snöa in för mycket på vad vi pratat om tidigare, Renkött, så har jag tänkt mig att vi ska bjuda på något annat.

Vad sägs om dessa förslag:

Menyförslag 1:

Förrätt: Krämig grönsakssoppa med grönsparris
Huvudrätt: Stekt örtmarinerad laxfjäril med vitvinssås
Efterrätt: Läcker exotisk fruktsallad

Menyförslag 2:

Förrätt: Grillstekt pilgrimsmussla i citronolja och steksky med färsk mynta
Huvudrätt: Grillstekt oxfilé - Tornedó med grönpepparsås och hasselbackspotatis
Efterrätt: Hemgjord vaniljglass med krossade valnötter och råhånung

Menyförslag 3:

Förrätt: Toast med skogens primörer
Huvudrätt: Viltgryta med pressad potatis
Efterrätt: Hemlagad lingonparfait


Jocke sitter här bredvid och är hungrig och blev ännu hungrigare när jag läste upp menyförslagen, så det låter bra det!

För dig som vill lära dig göra detta kan man få lite tips och idéer från mig om man kontaktar mig! =)

Kram och god natt!

Peter

Jokkmokksresan - 1-5 februari

Ja, så var det då dags att avhandla resan till Jokkmokk.

Torsdag den 1 feb.

Vi kom upp till Jokkmokk runt 17-tiden och rusade iväg till Ajtte museum för att hinna med en föreläsning om björnkulten med Juha Pentäkeinen. Dock var den redan fullsatt och vi kontaktade Anki som hade hjälpt oss att fixa boende. Så vi blev hämtade och inkvarterade i Jokkmokks UNF-lokal, mycket trevligt och bra!

Sen blev vi skjutsade tillbaka till byn och gick tillbaka till Ajtte för ett fördjupat seminarie om björnkulten, 2 timmar behandlades ämnet. Mycket spännande.

Sen var vi helt slut och vandrade hemmåt och gick förbi en mack för att inhandla lite frukost till morgondagen.

Fredag 2 feb.

Det blev en tidig morgon, 07.45,dålig frukost, mackor och korv och osaltad gröt. :)

Vi knatade iväg ner till Ajtte som verkligen kan sägas vara vår utgångspunkt. Välframme så köpte vi biljetter för seminariet om Nåjden med Louise Bäckman, en religionshistoriker och professor.

Och sen blev det en föreläsning om Jokkmokksmarknad 402 år?. Som kanske inte var jättespännande och intressant men det är klart, det var ändå kul med historiken bakom marknaden.

Därefter blev det lunch. Potatismos och renskav. I torsdags åt vi en Souvaskebab (renköttskebab).

Efter lunchen gick vi runt och strosade en kort tid på marknaden fram till 16 då vi skulle gå guidead tur på museet. Jag han med att köpa ett renskinn som var jättefint och jättemjukt! =)

Därefter släpade jag på skinnet och jag fick lägga av det på scenen i Ajtte museeum under rundturen, det var skönt!

Därefter blev det Gahkku och renskavswok med rotfrukter. Och sen gick vi och handlade mer frukost på ICA, därefter hem för att lämna saker för att senare gå ner till UNF's marknadsaktiviteter, för ungdomarna, en koncert och lite ståuppkomik och andra kul saker som trummor. Det var häftigt!

Sen en trött Peter och Johannes släpade sig hemmåt för en stundsvila, bara för att gå upp tidigt tidigt på lördag.

Lördag 3 feb.

Ärligt talat så tog vi oss en liten sovmorgon, vi gick upp vid 8.15 istället för 07.45. Men väl uppe så åt vi frukost och gröt med en gnutta salt i, precis lagom :)

Vi var faktiskt inte nere på Ajtte förrens vid 9.45, vi skulle gå och titta på konservatorhallen där man gör modeller och stoppar upp djur, det var häftigt!

Efter bakom kulisserna på Ajtte så gick vi och åt, en riktig lyxlunch, 165 spänn för lite renskav, potatismos, tunga och renfiléstek. Det var det värt! Hur gott som helst!

Och sen vandrade vi runt på museet och Johannes vandrade omkring på museet längre än jag. Jag hann faktiskt med att gå upp till UNF-lokalen som ligger cirka 20 minuter bort, och skriva ett kort och vila och dricka en kopp te och prata med Jocke. Sen gick jag ner igen och mötte Johannes på marknaden när han var klar med utställningen.

Då var det marknad och jag köpte sentråd, dock inte äkta utan en typ av kopia som tydligen var bättre än sentråd. Och därefter hittade vi en så kallad "Fyra vindarmössa", från Kaitakeinen i Norge, tror jag.

Vi knallade runt och sen kände vi att det var dags att vandra hemmåt, men innan dess köpte vi Gahkku, glödkaka, ett samiskt tunnbröd som är väldigt gott! 10 sådana för 200:-.

Gott gott, nu ligger de i min frys här hemma och väntar på att bli uppätna :)

Sen på kvällen blev det Bahaijfest som hölls i Junislokalen som ligger precis bredvid. Där blev det soppa med Renkött och sen ugnsbakad forell, gott gott! =) Och sen fruktsallad på slutet, kunde inte bli bättre!

Trötta gick vi över till vår sida för att sova, för på morgonen skulle vi åka ner till Luleå.

Söndag 4 feb.

10.55 gick bussen från Jokkmokk och var inne i Luleå 13.40(den skulle varit inne 13.25). Där blev vi mötta av Marie, hon är så söt och bra! =)

Och så körde vi till Max för jag och Johannes var hungriga så vi höll på att bli kanibaler!

Därefter åkte vi till ICA för att inhandla lite mat som vi ville bjuda på då vi skulle få sova i Tobias lägenhet, Maries pojkvän.

Det blev örtstekt lax med vitvinssås och kokt potatis. Som efterrätt blev det kladdkaka och glass.

Sen blev det kväll och vi gick o sov för att gå upp tidigt för att hinna med en flygbuss som gick 8.10. Planet gick 09.55 och sen stod vi på Arlanda 11.05 och sen var vi i Uppsala runt 12.20-tiden.

Det var skönt att komma hem. Jag gick hem och åt Jockes amerikanska pantkakor, goda för att vara det men jag gillar verkligen inte pannkakor i formen av amerika.

Det var min lilla resedagbok, hoppas ni blev sugna på Jokkmokk och dess v intermarknad