Nu är det snart dags!

Imorgon åker vi norrut, jag och Joey! Det ska bli kul!

Så nu är det till att fixa med allt som ska fixas. Så mitt i allt flyttar Joey in på Arken. Blir det måhända premiärboende på arken inatt?

Nej, nu ska jag ner till tvättstugan och fixa tvätten!

Den flygande vanten

Hej!

Jag känner mig lite som en flygande vante. I fredags flög jag till Luleå för att ha möte med UNF och delta på invigningsfesten till IOGT 775:ans nyarenoverade föreningslokal, som var hur fin som helst. Sen flög jag hem igår, söndag. Nu är jag hemma i Uppsala fram till Torsdag, därefter drar jag iväg till Jokkmokk för att besöka Jokkmokks marknad, en spännande upplevelse som jag har längtat på i ett år ungefär!

Så nu laddar jag med blåbärssoppa och allt för att vara berädd för avfärd!

Varför är jag så begeistrad av Jokkmokk och samer? Jo, Det väcktes av min vän Joey som studerade samernas religion och kultur under sin studietid på Religionshistoria, sen började jag själv studera religionshistoria och skrev PM om samerna och läste massor om religionen och kulturen. Det är spännande och har mytologin och känslan som gör det mystikt. På så sätt väcktes mitt intresse för samisk kultur och religion. Och nu är jag påväg  upp och jag vill lära mig mer om samiskt liv.

Min förhoppning är att Samerna ska få tillbaka sin rätt att vara et tstolt folk, för det är, enligt olika källor att det fortfarande finns samer som känner skam att tala sitt eget språk, och utöva sin kultur. Nej, kulturarvet som samerna i den moderna tiden lever i ska de kunna bära med stolthet och rak rygg. Och jag hoppas på att det inom snar framtid kan bli en bra samepolitik i Sverige.

Visste ni att det bara är två partier bland riksdagspartierna som har med i sin aprogram om förbättra samiskt intresse och kultur? Vet ni vilka det är?

Det är bara Miljöpartiet och Folkpartiet som har det uppskrivet i sitt program. Är inte det ynkligt?! Jag menar, att det bara är två partier som har ett helt folks rättigheter på sitt schema?

Peter

Kallt med historiens vingslag

Idag har vi haft lite Luleåutflykter och sett Luleå Kyrkby, det var spännande och kul och väldigt kallt och blåsigt.
Nu ska vi äta och sen ska vi iväg på invigningsfesten av Luleås nyrenoverad föreningslokal.

Kram!


Peter

Luleå T & R

Idag åkte jag upp till Marie i Luleå. Det var kul att få åka norrut än bara vara nere i söder, UNF har ju uppdrag även där, så det är klart vi måste vara där ibland, och framför allt att underlätta för Marie som alltid får resa.

Väl framme så klev jag ur ett plan och kom ut i en inte allt för kall miljö, runt -6 grader. Och det är det just nu också.

Vi har hunnit med alla korta punkter och ska imorgon skriva verksamhetsberättelser och få ihop olika tankar kring ANT-pedagoger och annat. Det är spännande och kul arbete.

Imorgon kommer vi också vara med på IOGT-NTO Luleås nyinvigning av deras föreningslokal. Det ska bli jättekul!

Sen på söndag kommer vi knyta ihop säcken och ha klart massor av bra saker!

Kramen!


Peter

Huga - Det är kallt!

Ja, nu har vintern kommit till Sverige, trevligt med lite ljus, för innan var det så mörkt och trist, men nu är det ljust och kallt!

Imorgon åker jag upp till Luleå och ska vara där fredag-söndag, det ska bli kul och vi ska ha möte med Utbildning och förebyggsutskottet i UNF, sen ska vi på Luleås invigning av ny IOGT-NTO lokal. Så det ska bli fest på lördag! Jag behöver ha lite nya fräscha kläder, så jag ska se om jag ska ut på stan idag och hitta något kul.

Kram!


Peter

Konst 2

Konst 2
Foto: Peter Andersson


Konst
Foto: Peter Andersson

fel

fel

Nya skattereformen

Idag fick jag ut min lönespesifikantion för Februari. Jo, lönen kommer före arbetad tid, det är mycket trevligt!

Det skiljer sig cirka 500:- på den nya lönen! Så jag får alltså mer nettolön än tidigare skattesats, jag är glad, för det är precis vad jag behöver nu när jag inte kommer ta CSN-medel.

Så, det gjorde stora förändringar för låginkomsttagarna, jag trodde inte jag skulle vara i den gruppen där det blev bättre nettolöner. Skönt!

Nu ska jag också säga upp facket Hotell och restaurangfacket. Men, du trodde väl inte att jag skulle gå ur facket? Jag ska byta till fAstighets, jag är ju inte längre anställd som restaurangarbetare längre och jobbar mer med fastighets än mat, så jag byter! A-kassan får jag inte gå med i för man måste jobba mer en 10 timmar i veckan. Annars hade jag nog varit med där.

Så, i och med högre nettolön så har jag råd att betala fackavgifter osv.

Nästa inlägg kommer handla om skolreformerna! Jag älskar Jan Björklund! Det händer saker i skolan, istället för att det har stått still och kunskapsnivåerna gått tillbaka och vi har fler analfabeter än vad det fanns på 1900-talets början!


Peter

Förbundsstyrelsemöte på Saxenborg i Dalarna med UNF

I helgen var det förbundsstyrelsemöte på Saxenborg i Dalarna. Det var ett  bra möte, där vi behandlade frågor som kommer röra kongressen som sker i sommar, i Uppsala.

Det ska bli kul att se hur det går, smidigt och bra, hoppas jag!

Vi diskuterade om olika strategier och vi visionerade om arbetsplan och gjorde många utsvävningar, som vi faktiskt inte har tid med på "vanliga" möten.

På Saxenborg är det ny föreståndare som heter Tommy, och han var najs, en god efterföljare till Christer, tror jag.

Nu fanns där iaf. en mycket trevlig sak, en massagestol, jag satt i den två gånger under helgen, och mjukare i ryggen har jag inte varit! Härligt härligt!

Så bonus på mötet, en massagestol! Dock kommer den nog inte vara kvar där då den kostar typ 1000:-/månad i hyra, den stod där som test i två veckor.

Idag var jag på första föreläsningen på Religionsbeteendevetenskap B. Bra och intressant, men vi var många! Över 45 personer! Och salen funkade för typ 35 personer, så det var trångt! Imorgon ska jag satsa på att komma lite tidigare och ta en plats långt fram så man hör vad föreläsaren säger.

Kram och god natt, nu ska jag sova!


Peter

Toppendag! Registrerad och en lugn morgon med pojkarna!

Jag gick upp samtidigt som Jocke, kl.06.10 och åt frulle. Därefter så vinkade jag av Jocke som skulle till STHLM och på seminarie med sin utbildning, själv så satte jag mig och skickade lite sms och jobbade lite med mitt förestånderi och sen tog jag en härlig lugn morgon med att titta på Pet shop boys - A Life In Pop. En underbar dokumentär där de pratar om sin release och fram till idag.

Och nu vid 9-tiden så ringde jag till Teologen och fick tag på människan jag försökt få tag på hur många gånger som helst den här veckan. Och fick tag på henne första försöket, och ja, jag fick ett välkommet svar, jag är antagen till kursen: Religionsbeteendevetenskap B. Det lär bli trångt i klassrummet men tydligen så fick jag plats, och det är ju toppen!

Så den 22 januari börjar jag och det kommer bli mycket trevligt!

Examina blir 2 hemtentor a 10p. vardera, så det är trevligt, därtill ska jag skriva klart min c-uppsats på 10p. som jag inte fixade under HT 06.

Nu sk ajag snart åka till Dalarna och ha FS-möte med UNF. (FS=Förbundsstyrelsemöte, UNF=Ungdomens nykterhetsförbund).

Så jag ska se klart dokumentären och sen ska jag packa och bege mig till STHLM för avfärd till Saxenborg, Dalarna.


Oerhört svårt att nå personer på Teologiska institutionen i Uppsala

Nu har jag försökt nå personal på teologiska institutionen i Uppsala och kommer aldrig fram, jag har försökt ringa nu sedan i måndags och varje dag fram till idag. Jag har ringt säkerligen 50 gånger men inte kommit fram, irriterande. Men nu har jag iaf. skickat ett mail där jag frågar om jag kan registrera mig via mail, om inte så bad jag dem ringa upp mig.

Så jag hoppas att det räcker, jag ska göra ett samtal igen innan 12, för kontroll.

Funderingar kring stort och smått

Ja, det har varit lite häktiskt i mitt liv nu. Det har gått mycket fort och stora beslut har fattats. Jag har exempelvis inte blivit klar med C-uppsatsen i tid, på grund av mig och kanske för att jag aldrig får någon handledartid. Nu får jag iaf. lägga fram den i April/maj. Så jag får med den till sökningarna i höst.

Jag har valt att läsa religionsbeteendevetenskap B, det ska bli kul och jag bygger ut min kunskap inom religionen med lite religionpsykologi och religionsociologi, det blir gubbologi på hög nivå! =)

Spännande men tråkigt tror jag, men jag hoppas på att få skriva något trevligt PM i slutet av kursen.

Så så ser min tid ut framöver. Jag ska också se efter om jag kan få jobba 50% under vårterminen då jag inte har någon CSN, självvalt, för att spara en termin.

Peter

Impetigo

Ja, nu har jag fått svar på vad det var för skräp jag hade under näsan. Tydligen impetigo och det var inte kul att ha det. Men roligare än att inte veta vad det var för något. Och roligare med Impetigo än herpes simplex 1. (Munherpes). Varför? Jo, för herpes är ett virus som man inte kan bli av med, varken antibiotika eller något annat, utan det ligger där och lagrar sig och rätt vad det är hoppar det fram och så får man sår i munnen, otrevligt! Impetigo som är till största del en stafilicocbakterie går att behandla med antibiotika. Och det är ju vad jag har så jag blir fri från den, härligt!

Så nu är det bara att gå och vänta på att få bort snusket och läka såren. Och sen kan jag ge tips på hur man kan bränna 500:- på cirka 1 timme.

1. Skaffa dig Impetigo
2. Ring sjukvårdsupplysningen på jourtid
3. Få en tid hos jourläkaren.
4. Gå till jourläkaren. - 200:-
5. Få diagnos av läkaren.
6. Få recept på läkemedel.
7. Gå till apoteket på Akademiska sjukhuset (eller vart du nu bor där dom har kvällsöppet)
8. Köp ut läkemedlet. - 250:-
9. Köp också tvål för att rengöra såren och tvätta och gör det jobbigt för bakterierna att bosätta sig. Lactasyd 69:-
10. Du har nu gjort av med cirka 500:- på mindre än en timme.

Och inte nog med det, du var ute och gick i snöstorm med vindbyar upp till 25m/s, och en klass 2 varning från SMHI.

Så såg min söndag ut, hur såg din ut?

Sjukvårdsupplysningen

Nu för några dagar sedan drabbades jag av en bautaherpes bomb, då munherpes, Herpes Simplex 1, heter det tydligen.

Nu vill jag söka läkarvård för det och kommer inte fram någonstans. Mycket irriterande.

Jag hade hoppats på att det skulle finnas någon typ av öppen vårdcentral som har öppet på helgerna och jourtider. Men icke!

När jag ringer 1177 som är sjukvårdsrådgivningen eller vad det heter, ja då få rjag en datorröst som säger att det är väldigt många som ringer, inte någon kö eller liknande, mycket dumt! Det betyder att jag ev. inte kommer fram. Vad jag behöver är ju en läkare som tar sig en titt, för så här som jag har det ser det normalt inte ut. Det kanske inte är herpes utan något annat, men jag tror att det är det efter deras rådgivning och beskrivning på hemsidan och att jag bör kontakta läkare. Så, Uppsalas sjukvårdssystem är otroligt rörigt.

Bildt, optioner, massmedia och van der Kwast

Det blir inte någon rättslig prövning av Bildt och optionerna. Bildt har inte handlat fel och inga misstankar om brott. Bildt har handlat rätt enligt det juridiska.

Massmedia är alltså ute efter att skada människor kan man dra som slutsats.

Ulvskog menar fortfarande att det är ett brått som Bildt gjort och i ett uttal säger hon att S ska fortsätta göra egna undersökningar om saken.

Nog låter det väl desperat från Ulvskog?

Så, då får jag rätt, om det håller sig. Ringholms lilla utflykt med regeringsplanet som vi betalade för är således värst. JAg såg en siffra på det, 6 miljoner kronor kostade det staten att använda det för Ringholms resa. En resa han kunde boka reguljärflyg istället. Och det kunde han ju faktiskt fått från Staten, då hade det kostat kanske 10 000:-, för en idrottsminister får ju gärna åka på finaler och andra matcher, det är ju en representationssak. Men att det ska kosta 6 miljoner, hua.

"Men, staten är ju så jävla snåla, va?!" - Skämt om man har följt Ringholms karusell.

Mycket stressigt!

Idag fick jag mail av uppsatsansvarig. Jag måste vara klar till den 17 januari med min c-uppsats, annars tar det längre tid än väntat med att få den godkänd. Jag hoppas på att jag hinner klart, och om inte så är mitt hopp om att kunna återregistrera mig till VT 2007 på c-kursen i religionshistoria. Den går så jag antar att jag kan göra så, för till hösten måste jag ju ha den klar för biblioteksprogrammet!*hua*

Jag är stressad och hinner inte med något nu känns det som! Nu är det all tid åt uppsatsen! *punkt*

Mediernas jakt del 2

Igår bloggade jag om hur Bildt drivits av prisjägarna, median i Sverige. Och det blev kanske lite väl hetskt från min sida, men vad jag menade i det stora är att media idag inte är en granskande makt utan någon typ av 1400-tals teater i England. Ju smaskigare saker de kan skriva, helt subjektiva saker, desta fler läsare/tittare. I 1400-talets England, ja ni vet ju vem som var stor under den tiden, just det, Shakespear. Då fanns det en scen, de dyraste platserna var närmast scenen för att man ville vara nära. Varför ville man vara nära? Jo, för man använde blod, riktigt blod från grisar etc. när man skulle ha ihjäl någon. Folk ville se blod.

Vi människor är inte annorlundare idag, verkar det som. Dagens Shakespear heter Aktuellt, Aftonbladet, Expressen osv. De hugger av huvudet på människor för att den stora massan ska tillfredställas, för det verkar vara det vi människor vill se. Blod och få huvuden serverade på fat, och vilka är bättre lämpade att servera oss dessa huvuden på fat? Jo, just det, massmedia.

Jag tycker det är tråkigt att juridiken inte får sin gilla gång utan massmedia tar lagen i egna händer och viftar och lägger snaran runt halsen på de som är utsatta.

Nej, massmedia är dagens bödlar som avrättar skoningslöst, de väger inte upp fördelar med nackdelar utan gräver bara i nackdelarna och det folket vill läsa (Läs: Massmedia skär bara upp pulsådrorna i offren, för det är det som utgjuter mest blod, det är det folk vill ha).

Förtydligande från Peter.

Förövrigt kommer Uppsalalyktan försvinna till helgen.


Carl Bildt - Optionerna och medierna

Ja, nu är det dags igen. Nu har det ryktats om korruption och liknande.

Jag tycker medierna gör alldeles för stor affär av detta. Bildt kommer som han själv säger från näringslivet och optioner är mycket vanligt bland sådana poster som han har suttit på. 

Jag tycker medierna är väldigt påflugna och drar upp saker som Bildt gjort tidigare och liknande. Aktuellt gjorde ett reportage igår om honom och visade på att han tidigare från VOstok Nafta fått 200 000:- i styrelsearvode, på 8 år om jag inte minns fel. Därefter visade de på tidigare optioner som han löst in på cirka 2,2 miljoner kronor. Detta är alltså saker som han gjort ganska lång tid före regeringstankarna. Därefter dessa 4,5 miljonerna i optioner han har nu har blivit en tyngd på Bildt och jag ser det inte som något problem med att man från näringslivet in i politiken får ta en tid att avveckla styrelseuppdragen man har. Det är inte så att man bara kan säga upp sig från styrelsen man sitter i, det krävs oftast ett möte och möten sker kanske 8 gånger per år och då ska man invänta eller kalla till extramöte när någon begär urträde. Det tar tid i den demokratiska processen och det är också demokrati inom näringslivets styrelser, om någon nu hade fått för sig något annat. (Nåväl, visst finns det undantag i näringslivet också men till största del är det demokrati och majoritetsbeslut som efterföljs)

Vad jag menar med detta inlägg är att medierna försöker dra upp gammalt groll och "trams" som Bildt själv menar. Hur de försöker lägga mer tyngder på Bildts fötter fast det är historia och inget onormalt för näringslivsfolk.

Det som känns mest shockerande är att media försöker döma Bildt innan en politisk utredning som Bildt själv välkomnar, genomförs. Jag tycker det är märkligt att medierna får storma på ett sådant sätt, sj älvklart ska de granska och undersöka men det är viktigt att hålla sig till skapligt neutrala och ej färgade reportage som jag tycker det är.

Slit inte ut Bildt, inte för att jag tror han påverkas av mediernas tryck, men vi får inte glömma bort att Bildt är en mycket högt skattad person ute i världen och således behöver vi honom, det nämner inte medierna direkt mycket om.

De skriver också att han varait ute och rest största delen av sitt uppdrag, ja, utrikesministern gör det. Det är därför det heter utrikesminister. Vi får inte glömma bort att uppgiften är att hålla goda kontakter och förbindelser med övriga världen för det är via handel Sverige håller sig flytande eller ska vi säga näsan ovanför ytan?

Sen vill jag ju också påpeka att opositionen hugger lite väl mycket på mycket små saker. Bildt har förklarat sig, han är för en utredning och han ser inte det som något problem, men tydligen så räcker inte det för Ulvskog. Vi får inte glömma bort att S också har några skandaler bakomsig, ganska många faktiskt och de har inte haft någon direkt vilja att granska sig. Ex. Föredetta S sportministern, Ringholm. Tog regeringsplanet till Portugal för att titta på fotbolls-VM. Ingen direkt granskning och man viftade bort det hela utan att någon granskning skedde.

Ringholm som har mycket erfarenhet av politiken och inte gjort mycket mer borde ju också veta att han kunde tagit en vanlig resa till portugal istället för regeringsplanet. Och det tycker jag ju är betydligt större än Bildts optioner, såvida det inte handlar om korrumption, men det tror jag föga, speciellt när Bildt välkomnar en granskning.

Nu är julen bortstädad

Idag hade jag och Jocke tjugonde dag Knut. Vi städade bort julen, nästan helt. Tomtegardinerna hänger kvar, samt några ljusslingor och uppsalalyktan, den försvinner säkerligen till riktiga tjugonde dag knut.

Sen har jag fått pikar från folk att jag inte bloggat tillräckligt ofta. Så jag får väl sparka igång nu igen efter julen.

Den här julen har förövrigt varit skum. Sjuk innan jul och under jul och sen seg och degig och sovit hur mcket som helst. Men det har varit skönt!

Imorgon börjar alvaret igen, ska jobba kl.08.00 med att dela ut nycklar och skriva kontrakt med en kille, sen ska jag skirva uppsats så det står härliga till!

Kramen!


Peter