Enland

Ja, så var det inte många timmar kvar till att jag och Jocke åker till England och hälsar på Johan. Det ska bli jättekul att träffa Johan och se Cambridge. En unik gammal stad, enligt Johan är England ett U-land...

Så det ska bli spännande att se, och jo, visst har jag varit i England förut, några gånger, ganska många gånger om man tänker efter. MEn en gång var jag i England med UNF i Water district, otroligt vackert! =)

Nej, nu ska jag packa och städa, för på Måndag kommer Marie och bor hoss oss, och vi kommer hem då, mitt i natten.

Kramkram!

Konstiga saker....

Förs ska jag påpeka att människor är konstiga. Jag läste i aftonbladet att det var en djurpark i Bergen i Norge där ett gäng björnar attackerat en liten apa. Deltagarna såg det hela och tyckte det var en hemsk syn.

Varför var det hemskt för? Jag tycker nog att är man på ett zoo ska man veta att vissa saker kan hända. Det är djur och det är vilda sådana, trots att de är på en djurpark.

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,828398,00.html

Det andra om killen från Mount Everest.
UD vill inte gå in med några penga rför sökandet av hans kropp, det tycker jag är rätt. UD bestämde inte att killen skulle åka till ME för att klättra. Sen är det klart man tycker det är tråkigt när någon dör och trillar ner, men sen kan jag inte sluta tänka på att det är självförvållat till 100%. Att sedan i efterhand kräva UD eller andra på pengar för att hitta honom känns befängt. Det borde man ha sett till innan man åkte att man hade pengar för att sätta in expeditioner som kunde hitta en om det skulle ske.

Nej, sporter där man löper stor risk för att omkomma är inget Svenska staten ska betala såvida det inte är en vanlig sport som det sker olyckor i när det är svensk representation.

Jag kanske låter som en missantrop men det är jag inte, jag älskar människan men när man håller på med extreem sport så vet man också att det är farligt. Då får man ta de risker som finns och döden ingår i det paketet.


Försvarsministern och jag är närmare varandra än man kan tänka sig!

Igår fick jag reda på att jag och försvarsministern Leni Björklund står varandra nära, det är konstigt det där!

Fast så jättenära är det ju trots allt inte. Men ganska nära!

Tydligen har Leni bott i den lägenhet jag och Jocke huserar i nu, så det är på den vägen! Jag måste göra lite undersökningar när hon flyttade ut! Och det vore väldigt kul om hon visade sig vara nykterist fortfarande! =)

Så på det sättet är jag och Leni nära varandra! För hur ofta byter man lägenhet?

Peter

Jäkligt mycket just nu!

Ja, det är himla mycket nu! Varför sker allt på en och samma gång? Det har varit FS-möte, jag har varit på läkarbesök för min allerig sen har jag styrelsemöte ikväll samt expeditionstid samt så det viktigaste, ett PM som ska vara klart till imorgon runt 14-tiden. Jag fattar inte varför allt ska ske på en gång?! Helt otroligt!

Så fram till imorgonväll är det jäkligt hektiskt!

Är det dålig planering eller är det bara så att allt klumpar sig till just några få dagar på en hel månad?

Jag har ett helt liv som jag gärna speckar upp med planering men varför ska allt ske på några dagar?! SkumT!

Vad som är skönt iaf. är att på fredag nästa vecka, då åker vi iväg på en kortsemester till England! Det ska bli skönt! =)

Kram

Möte med UNF i bryssel!

Hej gott folk! Nu var det ett tag sedan jag bloggade. Det beror på att jag åkte till Bryssel med UNF i torsdags. Besöket i Bryssel var mycket givande. Vi fick se en helt annan arena där vi självklar borde vara på! IOGT-NTO och NBV har arbetat där nere sedan 5 år tillbaka, det är bra! Då kan man ju fråga sig vad vi ska göra där?! Precis som i ´Sverige såklart! Lobba och köra alkoholpolitik som attans! Det är ju trots allt i Bryssel/Strasbourge våra lagar och allt beslutas osh styrs utifrån. Egentligen. Det är tufft! Så vi i UNF har fått endel idéer och funderingar och eftersom vi redan har ett utskott som arbetar med europeisk alkoholpolitik så är det kanske av intresse att skapa förbindelser med lobbying mot EU.

Torsdagen började med en flygresa tidigt tidigt till Bryssel, vi checkade in på hotel och därefter tog vi oss till EU-parlamentet för att träffa Anna Hed som är representant från Socialdemokraterna i Sverige. Hon visade oss runt lite grand och därefter hade vi ett mycket givande lunchmöte i restaurangen i EU-parlamentet.

Vi fick reda på hur det gick till med lite beslut och fick också reda på vilka kanaler vi har för att kunna påverka just alkoholpolitiken i EU. Mycket spännande!

Därefter träffade vi en Luxemburgare som jobbade för en parlamentariker och han ville dra igång något liknande UNF i Luxemburg så vi hade ett snabbt möte med honom på Mickey mouse café inne på EU-parlamentet. Därefter gick vi hem till vårt hotell där vi åt middag precis utanför hotellentrén. Senare på kvällen tog vi och turistade endel och tittade på Geniken pis och Manniken pis. Konstiga turistatraktioner, men nu har man sett dem.

På Fredag dag så bar det av till AKTIS EU-kotron och EUOROCARE för en liten information om vad deras arbete nere i Bryssel såg ut och det är kanske tänkt att vi ska besluta om något liknande som det, det var mycket spännande. Dock var det på norska och det var snabb sådan så jag förstod väldigt luddigt av vad hon sa, men dock det stora hela blev iaf. klarare med den powerpoint presentationen hon hade med sig =)

Efter ACTIS åkte vi till Svenska EU-konsulatet där vi fick lite mer information hur beslut och hur lobbing och liknande fungerar och det gav oss ännu mer kött på benen. Spännande! =)


Efter det besöket gick vi tillbaka till NBV-kotoret och fick lite föreläsning av Peter Moilanen som jobbar för NBV 1 vecka per månad i bryssel. Spännande jobb! =)

Därefter åkte vi hem och jag gick och sov, helt utmattad.

På Lördagen började vi med mötesförhandlingar och spännande möte tog fart och det fortskred fram till söndag lunch med vissa mat och sovuppehåll.

Nu är jag hemma och det är otroligt skönt att vara hemma!

Dock är jag djupt positivt överaskad av Bryssel. Jag trodde att det skulle vara en stor opersonlig stad. Det var tvärt om, den var stor, mysig och mycket personlig.

2h. tog det att flyga mellan STHLM-Bryssel. Inte särskillt långa transfear tider heller.

Kram!

Peter

Lite trackbacks!

Måste öva och testa lite på denna funktion som jag inte riktigt har förstått mig på ännu...

Senaste inlägget...

...blev ju lite lustigt.

Jag har gjort fler sådana tester nu. Det visar sig att jag är lite mer höger än vad jag är vänster. Alltså är jag i mitten men lite mer åt höger.

Så jag känner mig ganska balanserad. Det är tur jag har ett parti som jag tillhör! Annars hade det blivit svårt att rösta.

Kram!

Riksdagsvalet - 2006

Ja, såhär såg det ut för mig när jag gjorde http://www.riksdagsval.se. Spännande! Jag är verkligen i mitten av allt! Trodde inte jag var så socialistisk faktiskt, där ser man! Nu ska jag göra ytterligare ett test!

60 % Moderaterna
60 % Folkpartiet
20 % Socialdemokraterna
20 % Vänsterpartiet
20 % Miljöpartiet
40 % Center partiet
40 % Kristdemokraterna


Tentamensångesten är stor innan man får tentan, och kanske större när man lämnat in den...

    Igår fick jag svar på hur det gick för mig på tentan som jag suttit och skrivit i en veckas tid. Det var den jag lämnade in i onsdags kl.03.35... Huua, ja, jag har fortfarande inte tagit ikapp sömnbristen, det kanske beror på att jag gick upp kl.09.00 på onsdagen och fick sova bara 4 timmar, just för att klippa mig. I min planering skulle jag skickat in tentamen kl.01.00 på natten men så blev ju inte fallet utan istället blev det kl.03.35, usch!

Så för två veckor tidigare hade jag bokat in klippning den 3 maj hos Hadba på Estetica, världens bästa frisör och salong! Grymt bra och säker tjej! Nåväl så fick jag kliva upp i ottan iaf.

Därefter gick jag aldrig och la mig för att sova för jag hade möte med en byggarbetare för renovering av ett rum och sen var det coven i STHLM. Så jag kom hem runt 22-tiden och sen deckade jag i säng för att gå upp kl.05.00 på morgonen och ta tåget till Göteborg och ha möte med utskottet för förebygg och utbildning. Så jag satt på ett tåg tidigt dagen därpå. Och där kom vi i säng kl.01.30 efter långt möte samt att jag sov över hos Robin och Sofia vars son Ivar vaknade tidigt tidigt, inte så mycket sömn då heller. Men det gjorde inte så mycket för Ivar låg och sov när vi kom hem. Och sen när han vaknade och sprang ut i vardagsrummet låg det en gubbe där i soffan, då blev han förvånad och lite blyg. Det var kul att se :)

Därefter bar det iväg hem till Uppsala och en helkväll med min älskade pojkvän. Pizza och film blev det. Filmen var 1492, en ganska så långtråkig film, iaf. när man hade sovit ganska lite på flera dagar.

Sen gick vi på promenad och Johannes anslöt sig till oss och sen satte vi oss på kaffe mumrik som drivs av UNF.

Igår fick jag reda på vad jag hade presterat på tentan. JAg fick 61,5 av 89, det vill säga 69 % och det vill säga G! Jag blev helt nöjd och skrek ut mitt jubel i lägenheten, det var kul!

Så ja, det är faktiskt läskigt när man inte fått ut tentan och sen blir det mer läskigt när man får ut tentan och inser att det är skitsvårt och sen presterar man och lämnar in och man vet inte om hur det ska gå. Det är läskigt och otäckt! Sen när svaret kommer, ja då blir det roligt eller tråkigt. Den här gången blev det roligt!

Sen en bonus, förra tentan jag skrev om grekisk och romersk religion, den tog jag också. Fick G på den! =) Underbart!

Nu har jag tagit 15p den här terminen och har bara ett PM samt en hemtenta kvar! Så det här känns positivt!

Kram!

Vad tänker du på när du hör ordet plethora?

Ja, vad tänker du på när du hör ordet plethora?

Jag funderade ett tag på det och fick alla möjliga associationer. Men rätt och slätt så kan man tycka mycket är plethora. Exempelvis när någon fått i sig för mycket sprit, ja, då kan människan vara alldeles plethora.

Eller när en hund inte får nog av skällande, ja, då är det plethora.

Och ja, vad kan man mer säga? Vad tror du?

Här kommer svaret!

Plethora ska inte läsas med svensk betoning utan engelsk/brittisk betoning. Plethora. Och då får det innebörden av något som är övermåtta, för mycket, mättnad.

Jag hittade ordet i en gammal vedisk text, dock översatt till engelska, ty sanskrit är inte något språk jag lärt mig ännu, dock några få ord, typ Veda som betyder veta/läran/vägen.

kala betyder tid.

Ja, där får ni lite sanskritlektioner och spårklektioner om det engelska språket.

Detta är ett ganska meningslöst inlägg och skulle kunna bli betydligt mer opolitiskt korrekt, men det beror på hur man tänker och det är privat och personligt, jag tänkte inte på något annat än just överflöd, detta inlägg är ganska plethoric.

Så kan det bli när man sitter med 1½ uppgift kvar på sin hemtenta... nu ska jag skriva typ 500 ord till på näst sista frågan och därefter har jag bara kvar en liten fråga på 6p. och den har jag nästan svaret på redan så det blir en baggis! =)

Kram o gonatt till er alla som kan få gå o sova! Jag ska inte göra det på ett tag!

Peter

Valborgshelg - Beltaine

   Jaha, så har det varit Beltaine, eller det svenska namnet, valborgsmässoafton.

Det började med att jag och Jocke vaknade, gick iväg till ICA och köpte tunnbröd, potatissallad och rostbiff. Promenerade ner till ån för att beskåda årännet. kl. 09.00. Dock var det redan fullt med folk där så vi fick inte någon plats vid fallen men vi hittade plats lite längre upp mot startområdet.

Två personer från huset var med, Martin Kjellin och Ralf Stelander. Det var kul! =)

Därefter gick vi runt lite grand och tittade på folk och gick ner mot stadsparken och därefter hem igen. På hemvägen så gick det en tjej som pratade i telefonen och sa att hon var så jävla full, hon hade tydligen deckat på tåget och spytt tre gånger redan. (Klockan var då 10.30 på dagen). Detta gör mig riktigt rädd. Ska folk vara stupfulla redan kl.10.00 på dagen? Det är läskigt värre!

Mitt på dagen så tog jag och jocke oss en välförtjänt powernap för sen bar det av till beltainefirande med covenet. Beltaine är en keltisk högtid som firades på brittiska öarna, i norden och germanien. Wicca, religionen jag praktiserar firar således den, även om det inte på något sätt är en religion som är gammal, den är blott 61 år gammal. 1945 ca startades den av Gerald Gardner. Nog om det, Beltaine, troligtvis Bel av guden Belanos eller Bel, glädje. Och taine eld. Belanos eld eller Glädjens Eld, det är lite svårt att säga till vem namnet är till, kanske båda? Det firades iaf. med mycket festande! En mycket trevlig högtid =)

På kvällen kom jag runt 23-tiden och hamnade på HXPT-middagen på Arken. Det var mycket trevligt där. Satt och språkade lite med festkommittén som står för festens planering och blivning, och det såg ut som om de lyckats väl :)

Språkade med dem fram till kl. blev alldeles för mycket med tanke på att jag skriver hemtenta idag. Den ska vara inne kl.04.00 den 3 maj. Det blir spännande och se om jag ska skicka iväg den på kvällen den 2 maj eller om jag sitter uppe till 3 maj verkligen och skriver det sista. Nu har jag dock bara en fråga på 20p kvar samt en fråga på 6p. Och så ska jag avsluta en 20p. fråga just nu. Så det ska nog gå vägen, jag har hela dagen på mig imorgon samt natten till 04.00 den 3 maj. :) Det är alltså lika med gott om tid! =)

Jockeplutten hade varit på fest hos sin bror som våldgästat sitt föräldrarhem då päronen varit bortresta till sommarstugan under helgen.

Sen har jag en fråga, jag undrar hur mycket det kostar Uppsala att ha en valborgsfirande. Vad kostar det att städa upp allt glas? Vad kostar det att sätta in alla poliser? Vad kostar det att ha brandkåren i höjd beredskap?

Skulle det vara samma kostnader om alkoholen var bortplockad?

Människorna skulle bli Buddhister, då får man avlägga löten om att inte bruka rusmedel. Det är dessa rusmedel som kan bli fällan att hamna hos Mara. Att man förvillas och lever i en illusionerad värld. Så säg nej till spriten och ja till livet!

Se livet som det är! Världen kommer inte ändra på sig så det är lika bra att sluta fly från den med sprit och andra droger.

Glad beltaine!