Bevara äktenskapet!

Nu har över tusen personer skrivit på listan om att bevara äktenskapet mellan man och kvinna. Jag tycker det är märkligt att folk blir upprörda över sådana saker. Varför ska inte alla vara lika inför lag? Jag struntar fullkomligt i om kyrkan inte vill göra om sin vigselakt för just personer med samma kön, men att lagen, den ska vara lika för alla! Alltså, äktenskapsbalken är för bara man och kvinna idag, och den skyddar mannen eller kvinnan vid sepparation. Rent lagligt och ekonomiskt, för att inte utsätta sin forna partner för konkurs etc. Och borde inte äktenskap mellan två personer av samma kön också skyddas av äktenskapsbalken? Nej, tycker de som skapat listan och de som skrivit på uppropet.

Människorna som skrivit på är alltså missunsamma mot jämställdhet och vill inte att människor ska ha samma rättigheter. De vill favorisera och förhöja det heterosexuella och göra det till något bättre, genom att anse att homosexuella och bisexuella inte ska få samma skydd som andra personer.

Nu är jag dock inte rädd för att de ska få igenom något med sitt uppror, det som är bra är att veta vilka som är människohatare och vilka som inte är det. Vi har många kända namn som skrivit på och då vet vi vart de står, förhoppningsvis är de bland de sista generationerna som ser till människors kön. Det är sådana som gör att kvinnor får lägre löner och inte ser kvalitéerna i människan utan ser könet, det är de som är människohatare och jag skulle vilja placera dem i en grupp som rasister. Och det tycker jag är äckligt, det äcklar mig något enormt att det ska finnas rasism i Sverige! Varför är man och kvinna bäst för? Jo, vi måste värna om reproduktion! Finns det inte tillräckligt många människor i världen allaredan? Vi är väl överbefolkade som aldrig förr! Så adoptera barn som behöver hem och föräldrar! Spelar inte någon roll om föräldrarna är män eller kvinnor eller både och! Huvudsaken är att barn kommer till föräldrar som älskar sitt barn och ger kärlek och trygghet!

Och då kommer vi in på folk som anser att det inte är en trygghet för barn att hamna i gay-föräldrarskap. Och detta beror bara på att det är just sådana människor(de som tycker det är fel med homoadoption) som skapar det fientliga mot homosexuella och gör det osäkert för folk att leva sina liv.

Om det finns någont lista mot fördomar och bakåtsträvare, då skulle jag skriva på den direkt!


Guldfeber!

Ja, det är inte ofta man ser på så här mycket tv, men nu är det sjukt mycket!

5 Guld hittils och 2 silver och 5 brons! Det är medaljåret, verkligen!

Nu är det intressant och se hur det går i hockey finalen.

=)

När det är OS ser man TV för ett helt år på två veckor.

Nu ska jag sova, imorgon är det mer hemtenta!

Kram!

Peter

Härlig helg på Saxenborg!

Fredag:
Firade jag och Jocke att han blivit bästa sökande av 20 till en doktorandtjänst inom teknisk fysik. Mycket trevligt!

Suchi och mer suschi blev det!

Lördag:
Åkte vi till Saxenborg i GRangärde till Christer. Dagen bjöd på resa runt Grangärde där Jockes släkt en gång vandrade och bodde och levde. På kvällen blev det härlig fläskfilé, klyftpotatis och kantarellsås.
Som avslutning blev det efterrätt med promenad på bysjön som var upplogad och belyst med marschaller. Och efter det blev det te och mandelkubbar hemma hos Christer! =)


Söndag:
Frukost och en lugn stund med Christer och därefter packade vi ihop och tackade för en mycket härlig helg. Sen åkte vi till Dan Andersson stuga i vinterskrud. Väldigt vackert!

Efter det bar det iväg till Borlänge och lunch på Max och sen hem till Uppsala. Då var man riktigt trött vill jag lova, och som avslutnning blev vi bjudna på mat hemma hos Jockes päron.


Tisdag:
OS Guld i Damer Sprintstafett, OS Guld i Herrar Sprintstafett!

Grattis!

Där står han och lyser!

Igår var vi på FUGS festen i Uppsala. Jag, Jocke, Martin, Anna, Johannes och Robert. Det var helkul!

Och dansat har jag inte gjort på över 3/4 år! SÅ jag dansade hela kvällen! Och oj vad kul det är! Jag har saknat det i cirka 3/4 år! I våras, från April läste jag på 200% fram till juni, därefter jobbade jag som en tok och på hösten läste jag ikapp nationalekonomin, så jag har inte hunnit med att parta loss! Det är väldigt tråkigt! Men nu, vårterminen 2006 ska bli partyts termin! =)

Iaf. kvällen inleddes med lite tacos hemma hos mig och Jocke, därefter spelade vi lite spel, Alias, hysteriskt roligt!

Därefter knallade vi iväg till Uplands nation och festade loss. Det hade inte dykt upp så många vid 22.30-tiden men runt 24 kom det mer, och då dansades det och det var allmänt trevligt.

Sen är Jocke så fin där han står och dansar. Strålar ut av fin och lugn.

Underbart!

Puss o kram!

Peter

1 år =)

Hejhopp!

Igår firade jag och Jocke att vi varit ihop i ett år. Det var dock det officiella datumet som vi återkonstruerade att det var då vi blev ihop. Egentlige kan man kanske säga att vi blev ihop redan 22 december 2004. Det var då vi påpekade våra känslor för varandra, men rent 1 februari 2005 frågade jag hur vi skulle förhålla oss till varandra och vad vi skulle säga till våra vänner som började ställa nyfikna frågor som :"Är inte du och Jocke lite väl ofta tillsammans?" eller "Är du och Jocke ihop?" eller "När ska du och Jocke bli ihop då?" eller "Är det något mellan dig och Jocke, ni är ju med varandra jämt!". Och vad svarar man på det när man inte riktigt vet? Då frågade jag Jocke om vi skulle vara ihop :) Och det svarade han ja på :) Så i år 2006-02-01 firade vi 1 år med härliga minnen!

En snabb brief av vad vi gjorde 2005-02-01 till 2006-02-01:


Ja, vi blif officiellt ihop detta datum 1/2 -06.
Under maj åkte vi ner till Grebbesta där Jockes päron har sommarstuga och vi cyklade runt där och tittade på spännande fornlämningar.
Vid midsommar firade vi med Jockes bror och hans flickvän.
Efter det åkte vi till Motala för att hämta pappas bil och därefter åkte vi upp tillbaka till Uppsala och besökte Skoklosters medeltidsmarkand.
Efter det åkte vi på bilsemester Uppsala-Grebbesta, var i Grebbesta i en vecka och därefter fortsatte vi söder ut, Halmstad/Tylesand, Båsta, Lund, Österlen, Karlskrona, Motala, Uppsala.

Sen kom en murrig höst då jag fixade nationalekonomins introduktion, 4 gången gillt! :), Sen firade vi jul hemma hos Jockes päron och på Annandagen åkte vi till Motala och firade jul i Motala och nyåret firades i Jönköping med vårn vän Ewa och henns pojkvän Daniel anslöt sig senare under kvällen. Därefter åkte vi tillbaka till uppsala och sen firade vi ett år!

Det var ett underbart år! Så jag hoppas på många långa härliga och roliga år tillsammans med min prins! =)

Kram!