Earth hour - En riktig flopp!

Idag är det visst Earth Hour! Det betyder att alla ska släcka lamporna och stänga av elektrisk utrustning, all, sådan. Detta för att visa att vi bryr oss om miljön och att vi inte ska belasta elnätet under fem minuter eller vad det kan vara. Det är kanske en rolig idé, men det är absolut inte miljövänligt.

Om alla stänger av alla sina eldrivna saker som är inkopplade på det centrala elnätet, alltså i väggurtagen i sina hem. När sen dessa fem minuter har gått och alla ska slå på sina elapparater kommer det att bli en enorm elförlust och det kommer dra mer el och således skapas högre elproduktion och vid högre elproduktion kommer det gå åt mer kärnbränsle, kol, olja, naturgas etc.

Så, tänk er för innan ni släcker lyset idag, det kan kosta betydligt mer att dra igång hela elnätet igen. Det var någon som pratade om att det krämar ur två kränkraftsverk bara i Sverige vid dessa fem minuter om alla skulle släcka sina lampor i Sverige och sen när alla slår på dem igen. Och låta två kärnkraftsverk gå för fullt för miljön, nja, jag vet inte riktigt om det är så produktivt, mer kontraproduktivt.

Peter

Telefonförsäljare och annat jobbigt

Hittade en bra hemsida på nätet där de flesta telefonförsäljningsföretag finns. Idag ringde något underligt företag med detta nummer: +4721504040

Jag svarade och i örat pratade en syntetröst som ville göra en marknadsundersökning. Jag tyckte det var sjukt att det var en dator som gjorde utfrågningarna så jag la på direkt.

Företaget som genomförde undersökningen borde lägga lite mer pengar på att ha trevliga telefontjänstemän/kvinnor. Först så fick jag inte reda på av vem undersökningen genomfördes och det gick inte att tacka nej till att vara med i undersökningen. Det förväntades att jag skulle vilja prata 4 minuter med en syntetdator. Inte direkt spännande. I dagsläget är artificiell intelligent inte densamma som i AI.

Besök den här hemsidan
http://www.leffeboy.com/nummer/index.html?pid=1 för att kolla upp vem som ringer dig!

Barnbidraget - inte en självklarhet! Äntligen!

Ja, det är väl på tiden att barnbidraget diskuteras! Det är ett viktigt bidrag, absolut! Men inte för alla!

Personer som har höga inkomster på +40 000 kr är inte i behov av ett barnbidrag, däremot om man har en inkomst under 40 000 kr kan det finnas behov för det. Speciellt om du har en låg inkomst på cirka 15 000 kr eller ännu lägre, eller inte någon alls, då är det jätteviktigt att barnbidrag går ut till de familjerna. Bidrag är till för de som behöver, inte för de som inte behöver bidraget.

Detta borde självklart ha ändrats sedan länge! Och sen kanske man skulle se över om ett barn på 5 år ska ha 1050 kr i bidrag och en som är 17 år ska ha 1050 kr i bidrag. Jag har fått för mig att ett barn på 5 år inte kostar lika mycket i drift som en 17:åring.

Om man jämför en 17:åring med en som är student och är 20 år har den studiebidrag på cirka 2400 kr, lägg mer bidrag på studenten, som troligtvis har fasta kostnader i form av hyra, mat, kläder, kursböcker etc. Medan 17:åringen oftast har boende och mat hemifrån.

Ja, bidragssystemet i Sverige är konstigt. Kanske borde man se till att dra ner och kontrollera bidragen hårdare, ex. socialbidragen borde gås igenom och det borde vara jobb för att få ut socialbidrag, varför kan man inte genomför adet? Ex. att man jobbar 50% med ex. förfining av staden? Och har 50% tid för jobbsökning där faktiskt jobbsökning sker? Men att man absolut har tid till att få åka på anställningsintervjuer.

Ja, det finns många sätt som jag tror att det skulle bli bättre att reglera bidrag och hur det får gå ut osv. Idag är det ett trångt och byråkratiskt system där det är svårt att förstå, men om det blir betydligt friare, men mer ansvar från den enskilde socialbidragaren, då tror jag det skulle fungera bra!

Troligtvis är det svårt att genomföra pga att socialdemokraterna haft en "dalt" skola där allt serverats på silverfat, ingen har fått lära sig att slåss för sin sak och få anstränga sig. Det märks nu när ungdomsarbetslösheten är som högst. Ingen vet hur man ska göra, man hänger på arbetsförmedlingen och känner att det är ett tvång. Och ja, det ska ju vara ett tvång, om man ska få ta del av de sociala hjälpmedlen, vad hade folk trott? att man skulle kunna sitta hemma och få pengar, utan att masa sig till arbetsförmedligen? Men så kan jag också känna sympati med de som inte gillar arbetsförmedlingen, den är ju inte direkt smidig eller en enkelt institution, det verkar vara svårt och byråkratiskt och man skickas tydligen hit och dit, så omfördelingar och förändringar och förbättringar där med!

Peter

Späänaandee liikheeteer - låång vookaal

Jag satt just och kom på lite nostalgilåtar från tiden - Gymnasiet. Då var eurodisco på den hetaste mattan och jag var den mest hängivna lyssnare. Sash, det tyska geniet av eurodisco regerade, gjorde en låt som heter Stay. Slog stort på listorna runtom i europa. Hade en bra video där det hela går ut på att jaga eller jagas. Några år senare kommer inte lika geniala, iaf. inte genuina finländaren Darude med låten Sandstorm. Video, typ kopia av Sash. Något jag insisterade på under gymnasietiden. Ingen förstod riktigt vad jag menade, och jag kände mig förorättad. Nu har jag då hittat bildbevis för hur det låg till.

Ta en titt på dessa:

Sash - Stay

Kopian Darude - Sandstorm

Nå, vad säger ni?!

Facebook avhopparen!

Hej!

Nu har jag lyckats träda ur facebook. Men, det är inte det att jag har tagit bort mitt konto där utan det är bara inaktiverat. Det är konstigt att det inte går att ta bort sitt konto därifrån frivilligt utan man måste ansöka om att få inaktivera kontot.

Med andra ord så går det inte att plockas bort från den mötesplatsen helt och hållet.

Men nu är jag iaf. inte med aktivt där och det känns ganska skönt.

Peter - Frihet i ett nät!