Könsneutralt äktenskap!

Äntligen kan vi börja se en väg till att människor ska behandlas lika! Idag klubbade Moderaterna igenom att M står för öppenhet och att alla människor är lika värda. Detta genom att de antog att de skulle stå för en könsneutral äktenskapslag.

Är det inte konstigt att människor inte fått gifta sig tidigare? Jag menar, det är vuxna människor som väljer själva vilka de blir kära i! Så kommer staten och säger att, nej, ni får inte ingå äktenskap, men ni kan registrera ert partnerskap därborta... Och det är faktiskt inte samma sak som ett äktenskap.

Ett äktenskap är i juridisk ordning inte något religiöst, det är juridiskt då det skulle uppstå komplikationer, ex. dödsfall, olyckor, skillsmässa, vård av barn etc.

Så, nu får vi verkligen hoppas på att vi får en ny äktenskapslag 2008!

-

Glad Peter

Fynd i Gamla Stan!

Svd.se skriver om hur de har påträffat en medeltida husgrund i Gamla Stan i Stockholm, sådant tycker jag är häftigt!

Dock verkar det inte finnas pengar för vidare utgrävningar så arkeologerna får hålla på sig en aning. Man har också hittat ett mynt från 1400-talet, så det är Hög/senmedeltid.

Källa:
http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_528823.svd

Peter


Mycket i skolan just nu

Ja, nu har det varit mycket åsikter skrivet här så jag tänkte att jag skulle skriva lite om skolan.

Grammatiken är klar nu och jag inväntar svar på hur det gick. På fredag eller nästa fredag får jag reda på hur det gick. Jag hoppas påa tt jag fick G. Men jag är inte helt säker på det ännu. Problemet är att jag känner att det börjar försvinna igen. Det är läskigt! Så jag ska läsa lite grammatik nu igen så jag håller det i minnet!

Nu är det tal, text och textanalys. Många saker. Imorgon ska jag ha en muntlig presentation på 5 minuter och på fredag ska jag lämna in min intervju. Så det är lite att knåpa i.

Jag skriver mer hur det går senare!

Peter

Debatten - Religiösa friskolor

Ja, så slänger jag mig in i debatten igen.

Det har varit på tapeten om religiösa friskolor för någon vecka sedan.

Jag hörde rektorer från skolor som var kristna friskolor som menade att det var ett nederlag för dem att skärpa kontrollen mot dem. Likaså från en muslimsk friskola där de ansåg att det blev för mycket kontroll över skolan om de inte kunde undervisa Koranens budskap och få studera den på skoltid.

Att religiösa friskolor inte fick undervisa konfesionellt i undervisningen ansåg de var dåligt, de menade att det var vitkigt att de fick undervisa sina elever som är kristna om hur världen skapades av Gud. De ville presentera både den vetenskapliga teorin om utvecklingsläran och den om Bibelns/Koranens skapelse. Detta är då inte tillåtet och det kommer bli betydligt hårdare kontroller mot skolorna, som jag tycker är utmärkt!

Rektorerna hävdade iaf. att de ansåg det var fel att de inte fick undervisa i sin åsikt i frågan om religion och världsuppfattning. När jag hörde det tänkte jag genast, då jag är lärarstudent, att åsikter aldrig får läras ut och undervisa i skolorna!

Vad är det då egentligen för skolor de har, de där religiösa friskolorna? Om de lär ut åsikter?! Det är nog bland det farligaste man kan tänka sig! Att använda skolan som en uppfostrings och indoktrinering av elever.

Hur skulle det se ut om ex. Sverigedemokraterna skapade en skola och undervisade åsikter i skolan. Ja, det skulle bli katastrof och en fientlig inställning till invandrare eller människor med annan kultur än den traditionella nordiska. Eller om socialdemokratin undervisade om socialism som åsikt i skolan, det skulle troligtvis bli en ny sovjetstat tillslut, och det vill vi ju inte ha igen, iaf. inte jag! 

Nej, det är viktigt att skolan är neutral! En neutral skola där undervisning sker på lika vilkor vart man än går i skola i Sverige! Även om man är frälst kristen elev som är 11 år, ska man få en neutral undervisning! Därför att barnet ska få välja själv vilken väg hen ska välja när det är dags. Barnet får troligtvis tillräckligt mycket kristendomundervisning genom uppfostran av sina föräldrar.

Jag har vänner som tillhörde pingstkyrkan i skolan, några av dem var verkligen tvugna att delta fast de ansåg att det inte var rätt religion för dem. Upp till det att de var 18 år tvingades de delta i kristen religion, många av dem var ateister och blev det sedan när de fick välja fritt.

Är det då inte rätt för dessa som har tvång hemifrån att faktiskt låta dem få gå i en neutral skola där det inte finns några politiska ideologiska påtryckningar och religiösa påtryckningar som de ändå får tillräckligt mycket av hemmifrån?!

Det är självklart i dag att vi inte har några politiska friskolor där de lär ut om en specifik politisk åskådning. På liknande sätt ska alla skolor också vara neutrala vad gäller religion!

Jag läste en insändare/debattartikel i SVD där skribenten skrev att vetenskapen har visat varför blod är rött, att jorden är rund, att göra mediciner för att rädda liv, varför mars är röd etc. Religionerna som dyrkats i flera tusen år, hur mycket har de bevisat? Hur många liv har räddats genom förbön?

Därför tycker många med mig att vi ska inför neutrala skolor över allt! Inga religiösa friskolor någon stans! Inga politiska skolor någonstans (Det finns inga sådana idag).

Peter

Föräldrarlegitimation - Frihet att bli förälder

Jag kan inte mer än börja blogga igen när jag hör att ett gäng annonserar i tunnelbanan i STHLM om att bevara äktenskapet. Dessa är bestående av Pingströrelsen, Katolska kyrkan och Svenska evangeliska alliansen samt övriga personer som vet allt om föräldraskap, Stanley Sjöberg, Ulf Ekman, Anna Maria Corazza Bildt och Siewert Öholm mfl.

Jag blir lite förbannad rent ut sagt! Speciellt när det är så auktuellt med hur vuxna människor skaffar barn och sen har ihjäl dem, eller misshandlar dem så de får men för livet! Är DET vad dessa människor är ute efter? Att förbjuda andra människor att skaffa barn? VAd är det för värld vi lever i egentligen? När vuxna människor inte får göra som de vill?! När någon ska komma och lägga näsan i blöt?! När moralmakarna bakar moralkakor från en religion?! När dessutom religionen är från 2 000 år tillbaka, hur modernt är det?!

Nej, lägg då ner mer kraft i att utbilda folk till att bli bra föräldrar, föräldrar som tar ansvar för sina barn, för det verkar det vara brist på, speciellt när man läser dagligen flera gånger om dagen om hur någon hittat ett spädbarn slängt på soptippen, eller någon förälder dängt sitt barn mot väggen, eller när mormor och mamman kvävt barnet och håller varandra om ryggen.

Och när vi tänker om hur det egentligen är, det ska prövas och testas och registreras sjukligt mycket om man är homosexuell och vill skaffa barn, ja, det är praktiskt taget omöjligt för många. Medan ett heterosexuellt par bara kan pippa runt som kaniner och ploppa ut barn på rullband, utan att någon överhuvud taget bryr sig om de är bra människor, värda att få bli föräldrar!

Kanske är det dags att införa förbud för heterosexuella att skaffa barn innan de genomgått en rad olika åtgärder och blivit registrerade som goda föräldrar - Föräldrarlegitimation.

Nej, självklart är jag emot förbud och legitimationer hit och dit, men det är mot det absurdum att några gamla dassiga religioner ska in i det sekulära Sverige och påverka. Varför ska de överhuvud taget ha något att säga till om i det politiska livet? Religion är andlighet och det är fint om det stannar där. Det ska INTE in i en stat och styra och ställa och bestämma!

För att återknyta tillbaka till inledningen av texten så har de olika organisationerna och personerna en kampanj i tunnelbanan som förespråkar att bevara äktenskapet, Mamma, Pappa och Barn. Men hur vanligt är det nu för tiden?! Cirka 40% av de vuxna i Sverige har sepparerat en gång och har barn med flera personer.

Så, bara en sådan sak att förespråka att det är mamma, pappa och barn som är det normala, nej, så är det inte längre! Idag är det kanske flera mammor och pappor runt omkring barnen.

Så, inför en könsneutral äktenskapsbalk, för det löser många problem och jämställer alla människor, män och kvinnor!

Arg
Peter

I nattens ljud

Idag har jag städat och lagat lite enkel mat. Det vill säga vispat grädde, pepprat lite, haft i lite finhackad gurka och varmrökt lax, samt lite hackad lök. Blanda blanda blanda och lägg i tunt lager på tunnbrödet Sarek. Rulla och vips har du en härlig lördagslunch! Enkelt och himmelskt gott!

Det bjöd jag min käre far när han och hans gumma kom till oss runt 13-tiden idag. (Lördag)

Därefter så gick vi lite på stan och tittade på nya koncerthuset. (Jag och jocke har ju redan varit där och snokat, flera gånger faktiskt)

Sen åkte vi vidare ut till Sunnersta och fikade hos Jockes päron och åkte vidare till Skarholmen för att se en härlig solnedgång.

Därefter beslutade vi oss för att äta. Vi fick leta ett tag men sen hittade vi Il Gusto som hade ett ledigt bord. Så vi beslutade oss för att gå dit och äta. Jag och Jocke är ju stammisar där på luncherna och det skulle bli kul att testa a la carten.

Det var ett bra val och det gav oss några härligt kulinariska upplevelser.

Pappa och Annika tog kalvinnerfilé som tydligen var väldigt gott. Själv tog jag fläskfilé som var riktigt gott och Jocke tog lax.

Allt var fint och personalen var trevliga, sådant är uppskattat och öppnar upp för återbesök!

Därefter vandrade vi hem för att varva ner lite och vi drack lite kaffe och tittade på lite härliga sommarbilder. Efter bilderna tjatade min pappa på Jocke att han skulle sjunga eller spela upp lite inspelat. Och häpet nog gjorde han det. Jag blir så kär i han!

Han är ju faktiskt bäst i världen!

Fint och vackert.


Nu ska jag gå o sova!

Peter