Lurad!

För några veckor sedan fick jag ett mystiskt telefonsamtal av Rix Telecom AB. Där frågade denna person mig om jag var intresserad av att få 15% rabbatt på alla samtal jag gjorde. Jag undrade då vad det var för något och då läste han upp mina personuppgifter och frågade om det stämde. Då svarade jag att de stämde. Därefter avslutades samtalet.

Idag fick jag ett brev från Telia där det stod att mitt abonemang hos dem var uppsagt och att jag hade Rix Telecom. Något jag inte alls var berädd på!

Jag ringde upp Telia och undrade vad det var frågan om. Och de förklarade att det var massor som ringde och hade blivit "lurade" till detta.

De fixaded tillbaka så jag fick telia och därefter fick jag ett telefonnummer till Rix Telecom.

Jag ringde upp och fick sitta i kö i över 43 minuter och därefter svarade en telefonist och jag beordrade dem ta bort mig från deras kundregister. GAnska argt.

Sen frågade jag dem vad de höll på med, genom att göra saker som jag inte bett om.

Då förklarade han att det gällde försäljningsföretag som lurade folk och de har sagt upp avtal med ett sådant företag nu som lurat köparna.

På telia sa de att om 0.5 promille kommer in med klagomål kan företaget få vite på flera miljoner, jag hoppas det sker! Det är inte kul att få 40 minuter förstört en dag innan julafton!

Fy vad arg jag var då. nu är jag bara irriterad för att tid har försvunnit.

Nu ska jag upp o jobba!

Peter


Ibland hinner man inte med...

Hej på er!

Som ni märkt så har jag inte bloggat på ett tag. Men nu är jag igång igen!

Har haft himla mycket sedan sist.

Första ursäkten för att jag inte bloggat. Dagarna efter jag skrev Uppsala T&R dog internet här i huset pga nätverksombyggnad utanför. Så då fick man bita i det sura äpplet. Eller egentligen, plugga till omtenta i nationalekonomi och sen skulle man hinna med ett utskottsmöte med UNF också...

Men sen då, Måndagen den 12 Dec. 2005. Då skrev jag tentan i nationalekonomi igen och inväntar nu svar på den. Det kändes bra, och jag hoppas på att resultatet blir bra också. Iaf. G, då är jag nöjd.

Sen var det massor av annat också. Min månad som ledig student, inte ofta som man kan säga det! ;) Så chockstartade jag plugget igen med kulturgeografi 5p. och nu är de snart också klara. Har haft alla föreläsningar och förra året gjorde jag alla obligatoriska moment så jag ska bara ta och plugga på boken ordentligt nu., Sen skriver jag tentan i januari.

Idag hände något väldigt tråkigt. Fick ett samtal om att en mycket bra person hade gått bort hastigt. Killen som gick bort var i cirka 30-års åldern och hade precis blivit pappa. Han var mycket bra! En av de trevligaste människor jag träffat i servicebranchen. Inte falsk och bara vill sälja, utan genuint trevlig och serviceinriktad och kunnig. Jag hoppas att han har det bra där han är nu.

Ja, så fick vi in lite sorg i denna blogg.

Imorgon sker begravningen, och då ska jag hålla mina tankar till honom och hans familj.


Peter

Uppsala T&R

Nu var det en härans massa dagar sedan jag skrev!

Det började med Torsdag, massor på jobbet, första dagen på nya kursen, och gisses!

Torsdag:
Skola 10-12
Jobbade endel efter det och sen lunch. Därefter skulle jag iväg med Lennart som är sekreterare i stiftelsen som jag är anställd av. Vi for iväg till en vaktmästarfirma för att förhandla om ett bra avtal för att huset ska få bra vaktmästarservice. Det kändes väldigt bra! Och företaget verkar också vara et tmycket bra företag. Fribostaden heter de. Mycket bra chef också!
Det var första gången jag var på förhandling! Spännande!

Sen håller de på att bygga om parken utanför huset.

Fredag:
Jobba på morgonen, fara iväg till Motala med Jocke för att hälsa på pappa, träffa syrran och sortera massor av gamla saker vi haft på vinden. Trevligt att träffa pappa och Annika igen. Annika är bra, hon är så trevlig och en fin människa, pappas nya tjej.
Vi åkte Uppsala - Enköping - Örebro - Motala, allt tog cirka 3 h 35 min.

Lördag:
Vaknade upp i min gamla säng med Jocke bredvid mig. Härligt! Därefter gick vi upp och fixade med sorteringen av gamla minnen. Jag hade inte så mycket, min syrra hade mer...
På eftermiddagen kom även Annikas barn över och vi åt en brakmåltid.

Söndag:
Syster åker och jag och Jocke är kvar. Dock hinner vi fika med FAster och hennes man. Så nu har Jocke träffat dem.
Sen ställer vi tillbaka sakerna på vinden av det som ska sparas. Det blev cirka 6 banankartonger från runt 15-20 lådor.
Därefter så städar jag ur mina gamla skåp och lådor i skrivbordet, nu är det inte mycket kvar, gamla mynt från olika länder samt gamla svenska mynt.

Måndag:
Sista dagen, då lagar jag och  Jocke mat, det blev min Tonfisksgryta. SOm av en händelse blev påhittade när vi hade ont om mat hemma i Uppsala en gång i tiden. En riktigt god måltid.
Pappa gillade det, och efter det bar det av till tågstationen i Motala för att ta tåget hem till Uppsala.

Motala - Örebro - Enköping - Uppsala.

En otroligt härlig tid var det i Motala, och ännu härligare blev det i Uppsala. Borta bra men hemma bäst som man säger! =)

Tisdag:
Idag har det känts som måndag. Burit möbler från vårat möbelförråd här på Arken. Fyllt upp en jättestor container.

Nu ska här gå o sovas!

Kram o sov gott!