Listerin

Igår var jag och köpte massor av allergimedeciner på Apoteket. Då stod jag och funderade och kom på att mitt fleuor var slut så jag skulle köpa mig en flaska. Så kom jag på att jag borde testa det där nya lesterin som jag sett på tv. (Ja, reklam påverkar mig, dig med!) Så jag köpte en sådan flaska.

Idag när jag skulle gurgla munnen i 30 sekunder med medlet som är grönt och smakar jenka/rootbear ska man inte glömma att det bränner som sju eldar i helvetet!

Jävlar(ursäkta språket) vad det sved och brände! Så ja, om det ska bränna så så vet jag inte om jag vill använda det mer! Ska testa ikväll också! Det var läskigt!

FÖrövrigt har jag inte deklarerat idag men däremot har jag hunnit med att läsa några bloggar och skrivit lite på min hemtenta.

Läste Helenes bloggsord som jag tyckte var så himla bra. "Du slutar vara bra om du inte längre vill bli bättre"
http://helenes.blogg.se/ och det stämmer så bra!

I övrigt är jag lite arg på hur någon i kyrkan kan kläcka ur sig att det är dåligt att förnedra någons heliga saker när kyrkan har inte bara förnedrat andras heliga ställen utan totalförstört dem och förintat och fråntagit andra kulturers religioner och påtvingat sin egna religion på de nya kulturerna. Och ja, jag vet att det är historia, men det är ändå något som hänt!

Det är många som påstår att just kyrkan kan rättfärdigas med att det var så länge sedan. Hitler dödade 6 miljoner judar och några miljoner till och det är historia och självklart är det viktigt för oss att påängtera att det har hänt och att man inte kan bli rentvådd för det! Det ska gälla religioner också!

I övrigt läste jag tidningen idag och såg att muslimska föreningen i Svergie kräver egna lagar, för familjepolitik osv. Jag tycker det är fel! Alla religioner och kulturer som lever i sverige kan inte skaffa sig egna lagar. Hur skulle det se ut? Muslimerna följer Sharia i Sverige, De kristna följer Bibelns lära och Judarna sin Torah och Buddhisterna följer sin canon som lag och hinduisterna kräver Saktibränning(Änkebränning). Nej, det går inte. Däremot är det inte fel att kräva att man ska få ledigt från sina största helgdagar! Men då ska man också jobba då de svenska helgdagarna infinner sig. Sen ska man inte få betalt på helgerna, man jobbar ju inte.

Oj, det här blev en splittrad blogg. Men jaja, så kan det gå! =)

Ett himla bra citat!

På tasteline.se läser vi om hur Kungen och hans familj kan hålla formen trots de stora fina middagarna. Intressant läsning. Journalisten frågar då såklart hovtraktören hur de gör. Vad jag vill komma till egentligen är nog vad herr hovtraktören säger i slutet av intervjun om hur man ska göra för att laga god mat.


"Hur skulle du vilja sammanfatta de viktigaste knepen för att äta hälsosamt?
– Det viktigaste är att man varierar, varierar, varierar! Det är hälsan framför allt. Har man inte hälsan är det svårt att vara glad och laga god mat. En sur jäkel kan inte laga god mat! " -
http://www.tasteline.com/default.ns?strItemID=showdocument&lintDocumentID=3706


Och jag vill trycka på detta och lägga vikt över att man bör tillämpa detta på allt. Jag gillade Werner Vögeli!

Så mat är nyckeln till allt! =)

Blanda, blanda och variera! Jag tror jag har hittat en frälsare när det gäller mat, och då således i allt! Bra mat, bra humör och bra humör gör att man lagar god mat som ger bra humör och så vidare, ger bra vänner då man har bra humör som ger glada miner=)

Ät bra mat! Bli glad! Skaffa dig ett bra liv!

Sura miner ger sura miner tillbaka sa min mamma :) Jag tror det stämmer :)

Gör ett test på stan, ja redan idag! Gå ut och sen går du och småler när du möter folk. märk hur de ler tillbaka och hur du blir glad och får massor tillbaka, bara genom ett leende!

Tänka sig vad mat kan ge i slutänden!

6 maj uppdateras min matblogg

6 maj så uppdateras min matblogg http://zodiac.blogg.se/egourmet

glöm inte det! :)

flygstolen.se

Hej gott folk!

Idag, ja just nu faktiskt! kl.08.18 bokade jag och Jocke flygresa till London ToR. 3220:- för två personer ToR. + 490 :- i avbeställningsskydd = 3710:- totalt! Det tycker jag är reko! Speciellt när vi kommer direkt till Heathrow airport.

Om du söker flygresor, ta dig en titt på
www.flygstolen.se Du hittar den billigaste flighten dit du ska!


Hemtentan, äntligen!

Ja, för er som ska festa under valborg! Grattis! Jag ska skriva hemtenta... iaf. fram till 3 maj kl.04.00.

Jag ska försöka vara klar med den till åtminstonde lördag, så kom och stör så lite som möjligt under veckan!

Det är om sydöstasiatisk religion för religionshistoria B. Spännande, och inte helt överdrivet svår tenta tycker jag. Detta ska bli kul!

Jag återkommer!

Peter

"För jag har inte fått ut min hemtenta..." (Sjungs som låten "Far jag kan inte få upp min kockosnöt")

Ja, visst är det irriterande när man har fått lovat att man ska få hemtentamen utskickad idag och den inte dyker upp?

Så har det hänt för mig just nu. Sitter och väntar på hur det blir.

Jag hoppas på att den kommer ut nu, annars kan jag inte göra så mycket som jag hade hoppats på.

Mycket irriterande!


Hundvakt

Jaha, så har man varit hundvakt! En allergisk hundvakt! :)

Men kul var det!

Evelina, Jockes brors flickvän kom och lämnade lilla Zelda som är en dvärgschnauzer på 2 månader. Precis när Evelina går så försvinner Zelda in i datorrummet vars dörr jag tidigare stängde till för att slippa plocka bort alla mattorna. (i övrigt hade jag flyttat bort alla mattor i lägenheten och stängt dörren till sovrummet).

Så det första Zelda gör för att hämnas sin mattes försvinnande var att springa och kissa på en av mattorna i datorrummet, förbaskade hund!

Så då åkte hon ut i trapphuset och jag torkade mattan med skurvatten och därefter gick vi ut. Jag hinner inte mer än sätta ner henne så bajsar hon en ordentlig hög. Blä för hundbajs!

Men sen var vi ute på en promenad och hälsade på Fredrik och Marianne. Det gick bra och Fredrik följde med hem för att underhålla Zelda när vi lagade mat.

Därefter såg det ut som om Zelda skulle bajsa ännu en gång så då skyndade jag ut med henne igen och gick runt kvarteret, men icke kom det något bajs inte!

Sen kom Evelina tillbaka och vi gick och tog oss var sin glass och hade det trevligt i vårsolen.

Jag tror Zelda gillar mig! :) Och jag gillar henne! Underbar liten krabat, men jag skulle aldrig få för mig att skaffa hund, det skulle jag verkligen inte ha tid med.

Peter

Vad hände sen då?

Ja, jag har ju totalt glömt bort att skriva om hur det gick med de där biljetterna till Pet shop boys koncerten!

Iaf. så betalade jag in pengar till snubbens konto och ja, efter en vecka dök de upp och de verkar äkta och jag kommer stå längst fram på koncerten och svaja i takt med musiken!

I övrigt har jag haft en hälig påsk med träff av Jockes familj på långfredagen och sen åkte jag och Jocke ner till Motala till pappsen och Annika och firade lite påsk samt Annikas födelsedag.

Det var mycket trevligt och sen på måndagen åkte vi hem till Uppsala igen. Det var mycket skönt! =)


Uppsala Tur och retur via Motala

I helgen är det påsk och då ska jag och Jocke ner till Motala. Fira lite påsk med pappsen och Annika, syrran skulle visst dyka upp också och sen kommer ju hela Motala återstrålas så man springer säkerligen på massor av folk.

Nu är det dags att åka snart!

Glad påsk!

Peter

Trackbacks

Jag har inte riktigt fattat vad detta är för något?! Men nu har jag börjat betala för mig för att ha blogg så då tänkte jag att jag skulle ta o lära mig allt om detta!

Så, någon som har koll på vad Trackbacks är för något får gärna förklara detta för mig!

Kram!

Och Glad påsk!

Ibland är det konstigt

Förra gången Pet shop boys var i Sverige så såldes biljetterna inte slut på skansen, men i år så såldes biljetterna slut på 6 timmar! Men jag fick tag på biljetter och gisses vad jag blev glad! Jag köpte dem dock på tradera.se, har dock inte fått dem skickade till mig men jag hoppas på dem idag, eller imorgon! Annars har jag blivit lurad... :s

Sen hittade Johannas blogg (
http://upptakt.blogg.se) och den var ju jättebra! Det är kul att läsa en bra blogg och få lite insikt i vad andra människor har för bekymmer och funderingar och framför allt lösningar på bekymren, för man känner igensig i många av bekymren som andra har.

Det finns ju ett ordspråk som jag ska försöka våga mig säga... (Jag är urusel på ordspråk)

Man känner sig själv genom andra... Sa jag rätt nu?


Kram!

Peter

Sen måste ni kolla in min andra blogg om mat!

http://zodiac.blogg.se/egormet