Igår var jag cansersvulst, idag behandlas jag för att jag är sjuk, imorgon är jag bekämpad och förintad!

Så känns det idag.

Att det folk gjort, framför allt RFSL och alla andra som kämpat för att få homosexuella jämställda med heterosexuella, för att få homosexuella människor att också bli människor och inte något gammalt förtryckt aparhegitstyre, som fortfarande sker i Sverige och övriga Världen! Har ingen tänkt på det tidigare?

Det är precis som aparthegit! Svarta fick inte gå på trottoaren, svarta fick inte sitta ner på bussen om det kom en vit, svarta var tvugna att stå längst bak i bussen, svarta fick inte gå till samma kyrka, svarta fick inte leva i frihet, svarta fick inte lön för samma arbete, svarta ficik inte, nej, precis, de fick inte! INTE!

I Svergie och nästan över allt i världen är homosexuella utsatta för precis samma sak! Nästan alla i Sverige är mot apartheight, men ändå är många svenskar mot att homosexuella inte ska ha samma rättigheter som heterosexuella. I mina ögon är det precis samma, exakt samma sak!

SOm aftonbladets ledare bloggade om efter Åke Greenrättegången så skriver han just om hur canser är en sjukdom (Canser symboliserar homosexuella enligt Greens predikan), att canser strålas eller cellgiftsbehandlas för att förstöra cansern (Läs homosexuella). För mig är det helt klart att Green vill förinta homosexuella! Och om det inte är hets? Vad är då hets?

Exempel på alternativpredikan:
Skulle man kunna skriva att chokladbollar utgör hot mot tänderna, och måste bekämpas med pepsodent! Chokladbollar är sjukligt! (Tänk dig in något annat än chokladbollar och pepsodent som den vita...)

Ja, ni märker jus jälva hur otäckt och sjukt det låter! Men om det är det bokstavliga så är det ju chokladbollar och tandkräm vi pratar om, inte något annat...

OBS! Jag tycker inte som mitt exempel! OBS!

Åter till bloggningen då.

Idag har jag beställt en anti-snark ställning till mina tänder som får mig att sluta snarka och gnissla tänder som jag tydligen gör. Det ska bli spännande att se hur den funkar! Den kommer väl nästa vecka antar jag!
698 kr kostar den, men det är det nog värt!

Fattar inte varför man inte kommer ifrån käftis(tandläkaren). Nu är det tandgnissling.

Jag är en djup cansersvulst på samhället

Idag blev det klart att det är ok att kalla homosexuella för djup cansersvulst på samhällskroppen.

Sen verkar det tydligen att HD tycker homosexuella personer sprider aids och att det var vi som skapade sjukdomen.

Åke Green, pastorn som är som en dokusåpaartist, "Jag ser det som ytterligare ett tillfälle att predika mitt budskap".

Jag är ledsen att Åke Green inte åkte in eller åtminstone fick någon typ av straff. Det han gjorde och vad han står för och går ut öppet med är att slå till människor som kämpar för jämställdhet i samhället rakt över käften. JAg tycker det inte är accepterat att uttrycka sig så om några människor. Tänk er om herr Green skulle predika om judar på samma sätt som han predikar om homosexuella? Eller om negrer? Eller om invandrare? Eller om handikappade? Jag ser det osmakligt! I så fall skulle man kunna påpeka att nazismen är en religion, och gisses, det är jag inte så berädd att gå med på! Är du?!

För att provocera ytterligare lite grand. Hade det varit accepterat om en grupp från LaVaye satanisterna hade stått och predikat öppet på en gata att alla kristna är en djup cansersvulst på samhällskroppen, de med synden och skamen och maktens Gud. De förstör och ger aldrig åt människan uppskattning för vad hon gör. Utan det hon gör belönas med synder och skamkänslor.

Hade de fått stå på stan och skallda ut sina åsikter? Jag tror inte samhället hade gått med på det. Jag tror att de hade anmält detta för "Förargelseväckande beteende" eller uppvigling mot statsreligionen? kanske?

Nej, visst lever vi i en religionsfrihetsstat, och tack o lov för det, men att predika för något som man inte har särskillt stort belägg för i sin egna heliga skrift, detta fallet Bibeln, så tycker jag inte det räknas till religionen utan egna åsikter och hets mot folkgrupp!

För att göra klart för folk, jag är inte satanist, det var bara ett exempel. (Dock tror jag nog att en LaVayesatanist skulle hålla med i detta...)

För att fly från verkligheten ett tag idag så blir det Harry Potter på bio ikväll. Ska bli kul!

Imorse gick jag upp 7 för att träna morgongympa, men det var bara massor av pensionärer där och jag fick flaschbacks av lågstadiet så jag gick till gymmet istället och klrde lite kondition och styrka istället. Och gisses vad man får många saker gjorda när man kommer upp tidigt! :)

Fortfarande arg på domen HD fastställde. (I Sverige och svensk lag hade han åkt dit så det sjöng om det enligt HD nisse, dock inte med Europadomstolens lagar och EU kommisionens mänskliga rättigheter, därför friade HD herr Green, tycker nog att de kunde sätta dit honom så kanske frågan kunde väckas i EU domstolen också, för att förändra deras stadgar och lagar!)


Glöm inte bort! Alla är vi människor! Inte mer värda än några andra människor, inte heller mindre värda!

Kram!

PeterEn helt vanlig speciell måndag - Julen!

Idag har det varit slappt! Riktigt slappt!

Vaknade sent, åt frukost, pluggade och gick på promenad.

På den här märkvärdiga promenaden utfärdades några ärenden. Ett till apoteket för att inhandla tandtråd, mycket viktigt! Enligt tandläkarnas råd, både till mig och älsklingen... samt handkräm till alla torra händer.

Därefter promenerade vi vidare till Claes Ohlsson för att inköpta julbelysning till våran snart inköpta julen. Men där fanns inget annat än glitter för 10:-.

Vidare på färden hoppade vi in på House Hold för att om möjligtvis de hade någon belysning, och det hade de! Massor av roliga belysningar! Så där inhandlades en 8 m lång ljusslinga för en julen.

Vidare på färden hamnade vi på blomsterbutiken i Luthagens kärna. Där inhandlades en jul-en som blev betydligt billigare än vad jag tänkt mig! runt 400:- hörde jag när de beställde en åt mig men jag pungade bara ut med 250:-. Billigt!

Sen promenerade vi hem för att fortsätta äta lunch och därefter gjordes massor av plugg och telefonsamtal och sånt.

På kvällen blev det simhall och bastu! Härligt härligt!

Efter det blev det tomtegröt för att vara inne på jultemat igen. Och nu ska vi ut och promenera igen.

Som grädde på mosen, det har snöat fint hela dagen här i Uppsala! Riktigt juligt!

Peter

Söndag med kyrkligheter osv.

Jaha, måste bara börja med igår, det var helt underbart!

Jag bokade bord till mig, jocke, nicke och evelina; min pojkvän och sen hans bror och flickvän på Indian Kitchen här i Uppsala.

Kom dit runt 19-tiden, beställde först in Onion Bahjje, och därefter beställde jag Lassi (yoghurt dryck) och naanbröd med ost samt Lamb tikka Balti som har blivit min favoritmat! Det var jättemycket och jättegott!

Drömmer om indisk mat :)

Så blev det söndag och morgon. Vaknade med halsont, men det visade sig mest vara att jag inte druckit något vatten på kvällen innan.

Sydde klart min robe och nu är det bara två spännen kvar och därefter är den helt klar!

Har påbörjat att sy en mantel också. Det kommer bli finfint!

Så kl. 16.30 gick jag och Jocke och Johannes till Borggården och titta på UNT-fyrverkeriet som var en aning avslaget, men de tryckte till det på slutet och det blev lyckat iaf. Fint med pangpang och färger!

Efter det vallfärdade folket till kyrkan, som på en order. Vi följde efter och hamnade på Bachs Juloratoriet. Det var en bra koncert, även om jag inte är för kyrkliga och kristna saker så är det förbaskat bra musiker.

Stockholms barockorkester och sen solister som var mycket duktiga. Kollegium Cantorum sjöng som kör och var bra de med.

Nu ska här sovas!

Peter

Oj, mindre hat!

Gösses! ibland blir jag rädd för mina egna tankar, men ja, jag står ju för vad jag skriver. Jag var väldigt arg på systemet som används, och ska man göra en rättvis bild åt kommunismen så ska kapitalismen få sig en känga den med. Men nu har jag inte något speciellt exempel, men det finns massor, jag vet. Men det blir en helt annan artikel och dag och historia.


Detta inlägg hade jag tänkt rikta till alla fina människor som finns i världen. Jag heter Kvist Tomato och bara älskar allt! Det är så fint!*snyftar* Ja, nej, alltså, nej, ja...*tårarna sprutar*


Detta inlägg kan verka lite påverkat, men det är det inte, jag har bara bastat, simmat och tagit det lugnt och ätit en härlig kladdkaka från Frödinges bageri.


Trött, glad och mysig! =)

Kram!

Hatar jag kommunism? Ja, det gör jag!

Hej!
Idag är jag arg! Jag hatar väldigt mycket idag! Jag eldade upp mig egentligen redan i onsdags. Jag läste då att ett kemilaboratorium sprängst i luften med den farliga och canserframkallande ämnet bensen. Detta skedde 13 november och befolkningen varnades inte förrens i onsdags om att detta hänt! Vattnet har varit avstängt sedan i måndags!
Kinas regering, som är socialistisk nu förtiden, men jag tvivlar! I mina ögon är det en kommunistisk stat! Vi ser det igen, återupprepas i kommunistiska samhällen! Här säger Kina att de stängde av vattenledningarna i måndags för "underhåll av stadens vattenledningar". Jag är så arg och förbannad på sådana samhällen som inte tar sitt ansvar!  Staden Harbin bebos av 3 miljoner människor som är utan vatten, människor som kommer få problem om de inte får rent vatten nu! Det är barn, gamla och vuxna! Om kommunistiskt samhälle vore så bra så varför sker detta gång på gång på gång? Att regeringen inte bryr sig och tar tag i problemen förrens det är försent?! Hade man varit snabb med att sanera området när olyckan inträffade hade det gått så mycket bättre för befolkningen i Harbin.

Nu är mitt förakt mot en kommunistisk ieologi att det inte funkar. Därmed säger jag inte heller att en helt kapitalistisk stat fungerar heller, men hittar man något mittemellan, alltid denna balans, så tror jag på det bästa!

Jag nämnde att det upprepas gång på gång i världshistorien, och då tänker jag på Tjernobyl i gamla Sovjet, som var en kommunistisk stat. Där fick vi veta att något hänt, 1986, 25-26 april. Men inte när det hände. På Forsmark i Sverige 28 april 1986 hittades radioaktiva ämnen i luften, Sovjet hade fortfarande inte gått ut med att Tjernobyl hade exploderat.  Sovjet förblev tysta. Inte förrens några dagar senare lyckades vi i väst pressa ur Sovjet vad som hänt. Här ser man då på ineffektivitet i ett kommunistiskt samhälle som återuppprepas. Hade Sovjet gått in och sanerat direkt hade de kunnat stoppa det radioaktiva ämnet från att lämna själva olycksplatsen! Men väntar man så går det som det går!

I Nordkorea för ett år sedan sprängdes ett tåg fullt med olja eller någon annan kemikalie, det tog 5 dagar för övriga världen att få reda på vad som hänt. Explosionen syntes tydligt på flera sateliter. En stad på flera miljoner fick förödande skador men ingen hjäl tillkallades, och insatserna för olyckan och katastrofen sattes inte in förren några dagar efter explotionen som skedde på en tågstation. Flera människor omkom.

Med detta vill jag påpeka stora brister på effektivitet i ett kommunistiskt samhälle. Ingen tar något ansvar, alla äger ju ändå allt, så varför skulle jag bry mig? NÅgon annan får göra det!

Utbildningarna i landet som är kommunistiskt ger inte några incitament till att bli bra, man vinner ändå inte något, varför ska man då anstränga sig för att inte få något för det?

Kommunism är en fin tanke, låt oss stanna där, vi har sett flera länder som försökt och vi har sett samtliga länder misslyckas, totalt! Vad får andra att tro att de ska lyckas?

Kommunismen i tre steg:
1. Revolusion, ta över statsmakten och ha regimbyte
2. Diktatur i 10 år för att fastställa ramar och lagar och skapa förutsättningar inför steg tre.
3. Släppa makten och låta folket ta över.


Stater som haft kommunistiska revolusioner har kommit till steg 2. Aldrig längre! Personerna som suttit i diktaturen har aldrig velat släppa taget om makten! Detta beror på att folk inte vill infinna sig i ett kommunistiskt samhälle, åtminståne inte alla. Och då de måste tystas, vi har ett bra exempel, och skräckinjagande exempel på sådana metoder, Gulag. 100 miljoner människor som sattes i arbetsläger och en säker död, för att de var motståndare till kommunismen, åsiktsfrihet finns inte i ett kommunistiskt samhälle.

Nu ska jag sluta vara arg på system som ex. Kommunism.

Idag ska jag boka bord på Indian Kitchen!

Måndagspromenad, igenom stan

Hmmm... jag tror jag är smittad av Per Gessle, som förövrigt måste vara helt befriad från fantaiser, det märks iaf. inte så mycket på hans texter och musik om man tittar/lyssnar på hans texter från och med då han landserades genom Gyllene tider och nu när han är själv. Det låter lika dant. Nu är han sågad av mig också.

Men som sagt var, jag gick genom stan flera gånger idag med min älskade Jocke. Först efter att ha deckat på sängen fram till kl.11 idag och därefter promenerade runt på stan för att få luft och fånga lite sol.(Kentinfluerat)

Vi hamnade iaf. på Thaitanternas restaurang och åt massor av gott! Den ligger på Skolgatan i Uppsala, Medong heter den och de är så sööta som har restaurangen och det är fantastiskt gott!

Sen syddes det mer på min lilla röda som börjar ta form nu på riktigt! Det kommer upp bild på den sen, var så säkra på det!

Efter det så gick vi ut igen för att titta på mer tyg och vi hittade ett fantastiskt tyg till en innomhusmantel =)

Kanske så att den blir till utnomhusmantel också då det fanns päls där (Ja, fusk) för bara 99:- metern, hur billigt som helst!

Och nu senast var vi iväg på en kort promenad runt city och hem igen för att lämna ett kuvert.

Och nu ska vi fika lite gofika =)

Imorgon är det jobb igen!

Peter

Söndagstrött men bio ikväll!

Jaha, så var det söndag, och ja, det är verkligen söndag idag, det känns! Jag har varit helt apatisk hela dagen nästan, seg och trög. Tröghetslagen är ett faktum, speciellt när man går till sängen varje kvart för att lägga sig där ett litet tag.

Men jag ska berätta lite vad som hänt sedan i lördags.

Igår så tränade jag och Jocke samt våran vän Fredrik på Svettis och därefter tog vi några simtag och bastade härlig ångbastu. Det var skönt!

Därefter så gick vi hem och åt massor god mat och efter det strök vi 5 meter rött tyg.
Det röda tyget ska bli en robe för mitt wiccautövande. Mycket fin design blir det! Lägger upp bild på den när den är klar!

På kvällen så tog vi bussen till Sunnersta där Jockes päron bor, där blev vi bjudna på mat och fick även träffa Evelinas mamma. (Evelin a är flickvän till Jockes bror Niklas)

En trevlig kväll med gott att äta och dricka. Förövrigt är Herrljunga äpplecider light jättegod! Trodde inte lightprodukter skulle funka i cider, men mindre socker så blir tänderna gladare!

Efter en härlig kväll så fick vi skjuts hem till lägenheten här i Luthagen, biland har man det bra! Vi hoppade i säng direkt och somnade omedelbums!


Söndag:
En helt övernaturlig söndag vaknar jag till. JKag ville inte gå upp ur sängen! ändå vaknade man relativt tidigt! Så jag somnade om och under den tiden dröde jag de mest besynerliga saker som att jag skulle kasta sand på någon och att jag slog till massor av tjejer som var elaka mot någon annan tjej. Ganska läskigt! Drömmar är knepiga saker!

Sen gick vi iaf. upp och åt en härlig frukost och efter det ritade vi mönster till min robe. Den kommer helt klart bli så fin.

Efter det gick vi ut för att hämta cyklarna som stod i stan och därefter tog vi oss en titt på Musikens hus som byggs här i uppsala.

Och sen hem för att äta lunch. Fläskkött i tomatsås och pasta! Gott gott!

Efter det blev det mer mönsterritning och nu är det snart dags att börja klippa till bitarna som vi ska sy ihop.

Men kl.18.20 börjar en otroligt spännande film på Bio, Wallaec & Gromit, den ska bli hysterisk rolig att se på! Hoppas den är reko! =)

Kram och trevlig söndag!

Peter

Torsdag och pumpen

Igår så var det torsdag och inte vilken torsdag som helst, det var pumpentorsdag! En tävling som arrangeras av IOGT-NTO rörelsen. Den går ut på att besvara cirka 60 frågor och delfrågor under en timme. Det är grymt kul!

Men innan dess så laddade jag och min sambo upp på gym och tränade stenhårt och därefter tog vi en sväng in i simbasängen och sen testade Jocke bastu som han aldrig testat i sitt snart 25 åriga liv.  Det tyckte han förövrigt var helt fantastiskt! Så vi ska dit idag med! Dock bara simma och basta.


Ja, efter det så åkte vi i n till stan, jag och vår vän Fredrik, Jocke försvan till käftis och blev av med 584:-, inte kul för han, men som tur är har han en mycket bra mor som hjälpte honom lite med det financiella.

Jag och Fredrik hamnade på den bästa restaurangen i Uppsala, Indian Kitchen. Den är helt klart den bästa restaurangen om man vill äta god indisk mat, och på lunchen kostar det bara 59:-. Ligger korsningen St Persgatan/Kungsgatan i Uppsala.

Därefter jobbade jag lite och sen blev det pumpen! Jag svarade på frågorna från SaluAnsvar och Våra Gårdar. =) Samt tog jag reda på en av sylviorna :)

Nu ska jag borsta tänderna för det blev sent igår!

Peter

Möte - Nykterhetsvännernas studenthem

Så har man varit på möte hela kvällen, från 18.00 fram till nu. (kl:23:27)
Innan dess var man och förberedde mötet genom att handla fika samt skriva ner en rapport från F. Ja, så tituleras jag. F som i föreståndare. Ständig plats i styrelsen, det ni! ;-)

Mötet behandlade många punkter, bland annat fick jag god kritik för bra insatser, samt även min vaktmästare och Biträdande Föreståndare.

Nu sitter jag här och väntar på att det ska ringa sängdags och hör min kära pojkvän spela på sin keyboard, nu är det visst någon Vevpositiv sak som slutade i "Willy Wonka - låten".

Han är ju helt fantastisk!

Tar ut musik från bara sådär. Jag är kär!

Peter

Restarted!

Jaha, så var det återstart på bloggningen för min del, hade någon blogg för länge länge sedan som försvan i historiernas historia.

Min tanke med bloggen nu är väl mest för att det är så många som använder sig av blogg och det är kul att läsa andras så då tänkte jag att jag kunde göra något kul för andra som vill ha kul och det är ju kul att skriva blogg så då blir det multipel kulhet på bloggen.

Men temat på min blogg kommer främst vara minoriteter.