Naruto is Emo

Hehe, en rolig liten dedikation till Naruto.

http://www.youtube.com/watch?v=8qyMXjL4B9o

Kul kul. Dock tycker jag Naruto är himla söt serie! =)

Viðrar Vel Til Loftárása

En video som är mer känsloladdad får man leta efter.

Ta en titt på
www.sigur-ros.is och ladda ner från media. Eller www.youtube.com sök på Sigúr rós - Viðrar Vel Til Loftárása.

Jag har skrivit om dem tidigare och jag ska nu ta mig i kragen och köpa in albumen, de är helt otroliga!

Vissa kallar dem debbrockare, men jag säger att de spelar med känsla och är ofantligt musikaliska och har förmedlar någon typ av andlig frihet. (Hur flummigt lät inte det?!) Men ändå!

Goðan Day!

Peturin

Åklagare Josefsson - GRävande journalistik

Länge har jag nu tänkt skriva om Josefssons grävande jorunalistik. Men jag har inte lyckats få tid till det. Och så dyker helt plötsligt Hjördis Flodström Nilsson upp i SVD Brännpunkt upp med sin artikel om hur Josefsson manipulerar och styr och ställer med folket som sitter i TV-soffan.

Hon liknar Vetlandamobben med Israels folk när Pontius Pilatus ska hänga Jesus eller Barabas.

Och det är på något sätt slående likt.

Läs och begrunda!


http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_15184225.asp


Liknande har jag skrivit tidigare hur media får folkmassan att döma människor i förväg, innan alla kort läggs på bordet.

Mediedomstolen med åklagare Josefsson är en farlig sak och "pöbeln" som inte förstår att media inte är = sant.

Adaktusson har tidigare skrivit om Josefssons tvivelaktiga journalistiska konster. De har även gått upp i debatt där Josefsson förlorade stort enligt mig. Josefsson kan inte svara rakt på någon fråga. Adaktusson medger sina brister och har bett om ursäkt, en stor respekt att visa sina nederlag, Josefsson hugger som en liten osäker tonåring som anklagas för snatteri elle rnågot i den stilen.

Adaktusson om grävande journalistik:
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_15055576.asp

Josefsson Vs. Adaktusson:
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_15074671.asp

The Umbilical Brothers

Jag tycker inte om mimare och det gjorde de inte på P3 heller, så de gav lite tips på bra mimare.

Och jag har hittat The Umbilical Brothers, det är helt galet! Och sjukt bra!

Ta en titt själva!

http://www.youtube.com/watch?v=peLmnkqm6-Y

http://www.youtube.com/watch?v=aBYRbs_IyHY

http://www.youtube.com/watch?v=LjVENbGp0f0

Peter


Julklapp --> Köpenhamn + Loreena McKennitt = Det bästa!

Ja, så har jag nu kvitterat ut min julklapp från min underbara sambo!

En resa till Danmark och en underbar vistelse på Falkonerhotell i Fredriksberg - Köpenhamn.

Vi anlände till Köpenhamn 13.35 i Lördags (30 mars). Sen letade vi upp turistbyrån för att kolla hur vi tog oss till hotellet på bästa sätt, och skapligt billigt. Med Buss visade det sig, För den som inte vet och kommer besöka Danmark/Köpenhamn, Rådhustorget, Buss 14 eller 15. Kliv av vid Fredriks bergs rådhus. Därefter ser man hotellet! :)

Efter incheckningen fixade vi oss i ordning och gick iväg ut på stan. Vi tog oss en lång rundvandring genom stan och beskådade Rådhustorget lite närmare, Ströget, Nyhavn och såklart Christiansborg, Slottsholmen. Vi knatade runt fram till klockan blev kväll för att ta bussen hem till Hotellet för lite iordninggörande. Sen ringde vi och bokade bord på Norra Europas bästa Indiska restaurang. Indian Taj tror jag den hette. Först i Norden med Indisk mat, och har fyrstjärniga betyg från stora mattidningar och tidsskrifter. Och jag vill lova! Det var utmärkt mat! Besök den! Jerngatan vid Rådhustorget låg den!

Därefter blev vi så mätta så vi mådde dåligt! Vi gick sakta men säkert hem till Hotellet, ja vi gick! Det behövdes och det kan vi nog tacka hälsan att vi gjorde för, annars hade vi nog rullet fortfarande!

Väl hemma så deckade vi i säng och somnade bums!

Söndag 1 april.
Vi började dagen med en rejäl frukost på hotellet. Gigantisk om jag får säga. Därefter började första april och jag lurades en aning med plutten. Från 11 våningen hade vi fri utsikt över hela köpenhamn, det vill säga ut mot Sverige. Och jag blev tvungen att säga att det var ballongflygarnissar ute i luften och då tänkte plutten att det var kul och såg bilder framför sig och hoppade upp ur sängen och tittade ut, men ack, vad han gick på mitt aprilskämt! Kul kul!

Senare på dagen besökte vi Nationalmuseum som var ett av de välsorterade museerna jag besökt. Gigantiskt, den hade en utställning som var stängd, Om Dansk forntid, tråkigt, där inne fanns Gundestrupkitteln som verkligen är något att beskåda för en religionsvetare och Wiccan, nämligen en figur på kitteln är en figur, föreställande Cerrnunnos som sitter mellan vargen och hjorten. Vi fick iaf. se Solhästen som var utställd lite extra.

Det blev lunchfika på Ströget, men det var svårt att hitta ett riktigt bra fik, det är tydligen inte samma kultur med fika som i Sverige. Så det var svårt.

Vi gick tillbaka till museet och avslutade med lite medeltid och en Jesus som skrämde oss från vettet! Dödskulten nummer 1, Kristendomen under medeltiden.

Därefter åkte vi hem och beställde mat färdig till 18.30 på hotellet. Det var visst inte norm men funkade bra. Och tur var det för koncerten med Loreena McKennitt började kl. 20.00. Maten kom in bums och vi åt och stressade inte upp oss utan fick njuta av maten som lätt kunde blivit lite tråkigt om vi hade fått vänta med den.

Men så var det då koncert och det var fantastiskt! Jag älskar Loreena! Hon var fantastisk! Besök hennes hemsida så får ni själva hitta henne!

http://www.quinlanroad.com/

Efter koncerten var jag helt tagen och ville ha mer!

Vi gick iaf. ut på en kort promenad och sen gick vi åter upp för att sova.

Måndag 2 april.
Frukost vid 9-tiden, utcheckning vid 11-tiden. Därefter gick vi runt lite i Fredriksberg och tittaade i en gigantisk galleria. Men inget köptes.

Sen gick vi in till stan igen och kom på att vi borde åka över till Malmö och äta istället för att invänta 1½ timme i Köpenhamn och betala dyr mat. Väl i Malmö hittade vi ett ställe där vi åt lunch, billigt!

Men ett ställe där de var otrevliga och tog lång tid på sig, Steakhous vid Gamla torget, gå inte dit! De var otrevliga, tog lång tid och det var inte det absolut godaste. Jag fick för mig att det berodde på att jag pratade rikssvenska som de var oförskämda för folk som kom och satte sig senare fick mat direkt och de blev ständigt uppassade. Skumt!

Nu är det iaf. dags för att sova!

Och det har varit underbart!

Tack min plutt!

Peter