Irriterande!

Skulle göra ett upplägg här i förmiddags! Det blev inget med det, inte alls faktiskt! Skrev en lång blogg och sen när jag skulle ladda upp det så hängde sig sidan, irriterande!

Så, ja, nu har jag lärt mig att man ska kopiera innan man skickar iväg!


Snö!

Så snöar det igen... Och jag ska skriva mer på min tenta, usch!

Snart är jag klar....Nu drar det igång!

Idag hade vi seminarie om romersk religion och så även lite Platon. Det gick bra, dock var det 15 personer som var med på seminariet, cirka 8 personer var aktivt deltagande i det seminariet. Är inte det pinsamt låg aktiv frekvens på ett univeristet?

Vad vi hade fått i uppgift i tisdags förra veckan var att läsa ett antal texter i ett kompendium, ha tre frågor i baktanke när vi läset dem, fokusera på två av dessa sju texter och ta fram i diskussion frågor och intressanta funderingar kring dessa texter. Det började med att sex personer svarade att de inte visste om vad de skulle göra för att de inte hade fått någon information om vad seminariet skulle gå ut på. Dock hade föreläsaren delat ut detta som jag skrev tidigare på en annan föreläsning. Som alltid, missar man en föreläsning tar man ju reda på om det delats ut någon stencil och man vet om att det är studerandeexpeditionen man kontaktar för ev. missade papper och information. Nej, kommentarerna från kursarna som inte visste vad vi skulle göra svarade såhär:

"Nej, jag var inte på föreläsningen och visste inte vad vi skulle ha"

- Man tar själv reda på saker om inför ett seminarie, ingen kommer förklara för dig vad du ska göra i framtiden heller!

eller såhär:

"Jag visste inte heller om det, jag trodde bara att vi skulle läsa texterna"

- Vilket stadie i utbildningen är de på? Högstadiet? I Gymnasiet får man väl lära sig gott och väl att man tar reda på all fakta innan ett seminarie!

eller såhär:

"Jag tycker vi ska sätta oss i små grupper för att diskutera texterna, inte i storgrupp"

- Dålig kommentar för att smita från att man inte läst texterna. Jag hoppas att föreläsaren/handledaren ger personen en ordentlig uppläxning om hur man smiter på bästa sätt nästa gång!

eller såhär:

"Jag tyckte ungefär som hon och han..."

- Att tänka fritt är stort, men tänka rätt är större!

Det är pinsamt att dagiskulturen kommit in på universitetet. I Ergo läste jag att studenter inte kan skriva tenta på utsatt tentamenstid. Då frågar de om de får skriva den någon annan dag. Det måste ju vara gymnasiets fel där de tydligen får lära sig att man ska få ändra sina provdagar hur man vill för att man ska till sthlm och shoppa eller göra något annat intressant. Nej, det här är högskolan/universitetets värld och här skriver vi tentamen precis då det är utsatt, vill man skriva den någon annan gång så ges tillfälle cirka 3 veckor efter tentamen varit på omtentamentillfället, sen ges ytterligare ett tillfälle, i augusti eller om det är hösten man missat, i Januari. Det är det som gäller på Universitetet. Jag hörde att detta verkligen stämde då ett par studenter gick fram till föreläsaren och frågade om de kunde få skriva tentamen en annan dag då det inte passade för dem. Föreläsarens svar vet jag inte var det var, jag hoppas hon sa att det fanns tid i augusti om tiden inte passade. Självklart ska man ge ett alternativ till de som verkligen råkat ut för något, ex. familjetragedi eller något åt det hållet, då ska man få ett alternativ att ex bli erbjuden att få skriva det på omtentatillfället och säga att det går att ta igen, men man ska inte kunna be om att få ändra sina tenamensgrejer bara för att det inte riktigt passar just dig. Alla måste ju anpassa sig inom detta för lärarna kan ju inte göra extra tentamensuppgifter till varje student! Jag blir arg på detta när jag hör det. Och mer arg blir jag när jag ser det!

Det är en bortskämd generation som kommer in i kulturen nu, jag hoppas de får en chock och fattar att universitetets studier är på en helt annan nivå.

Att 15 studenter av 15 studenter ska vara aktiva på ett seminarie! Det är det minsta man kan begära!

Att man planerar sin tid utefter studiernas schema är också det minsta man kan begära, annars har man inte på universitetet att göra, då är man välkommen att söka igen året efter då man har tid. För att ta upp tid för andra studenter som vill lära sig något, ja det är mycket illa!


God natt!

Ännu mer intressant...

Det tidigare inlägget skulle man kunna också förklara som faktiskt hänt. När kristendomen låg i sin vagga, runt 300-e.v.t räknades de kristna som en sekt där man utförde kanibalism. Varför man använde ordet kanibalism var för att de trodde att de kristna utgjöt blod från en människa vid namn kristus och därefter åt kristus kropp.

Denna kult blev måltavla för förföljelse och slakt på grund av sin kanibalism. SJälvklart misstolkad sådan. Men vad som är intressant är faktiskt att katolicismen faktiskt gör en neddragning av Jesus och dricker hans blod och äter hans kropp vid varje kommunion(nattvard). Medan de protestantiska har nattvarden som en symbolisk handling. Så var de kristna kanibaler trots allt? Om inte så var det inte konstigt att de fick sneda blickar utav Romare som ansåg det mycket oetiskt att äta människa. Trots att det inte direkt fysiskt var det.

Det som gör detta mer intressant är att de kristna har blivit utsatta för jakt och slakt och hat och hämd. Vad jag inte förstår är att de själva gör samma sak några hundra år senare. Efter att de själva har blivit mördade för sin religion.

De gör som oftast psykologiskt att om man själv blivit misshandlad som barn så misshandlar man troligtvis när man själv blir vuxen, kan det vara så att de kristna legitimerar sin jakt på "hedningar" för att de själva blev jagade när de var en liten religion?

Observera att jag inte skriver något om att "såhär är det", utan att det är funderingar!

Men visst är det intressant!Byta religion

Just nu sitter jag och läser om samisk religion. Hur de tvingades under 1600-tal och 1700-tal att frångå sin sedvanliga religion till kristendom.

Jag funderar på hur det skulle se ut om man vände på det. Jag hittar på en religion som är missionerande, att den är en stark maktfaktor inom ett rike, kanske skulle det se ut såhär idag?


------------------------------berättelse--------------------


Folket levde i sina städer och arbetade med sitt vardagliga ok.Majoriteten var kristna och vissa trodde inte på något speciellt, iaf. inte något som var övernaturligt utan kanske mer trodde på vetenskapens bevisning.

Men en dag någon gång 2030 kommer en stark missionerande religion över Sverige. Det är en religion som är enligt dem själva övermäktig alla andra religioner och således ska alla gå över till den. De kristna fortsätter enträget att tillhöra kristendomen men fler och fler övergår till den nya religionen genom utlovningar och rädsla för vad som ska hända med dem om de inte byter religion.

nu har det gått ett par år och den nya religionen kulminerar i styrka och utbredning. Nu är det bara några få miljoner kristna kvar i Sveriges befolkning på 15 miljoner invånare.

De flesta kyrkorna är rivna och stuckna i brand sedan flera månader och framfarten går som en löpeld och förstör kyrkor och andra helgedomar som kyrkogårdar och andra heliga platser med kristen anknytning.

Många utav den nya religionens ledare missionerar nu i götalands område där de flesta kristna bor i Sverige. Man förbjuder bibeln och psalmböckerna bränns upp på bål. Den som har kors kring halsen ställs inför rätta och om det inte slängs in i elden kommer huvudet åka för att bödeln ska kunna ta korset och slänga det i elden där det smälts och man använder silvret och guldet för att gjuta den nya religionens symboler.

Nu börjar man tvinga folk att gå över till den nya religionen på mer allvar och den som vägrar slås sönder genom gatlopp och de personer(oftast vänner till den som springer gatlopp) slår de inte tillräckligt hårt med käppen blir de själva offer för gatloppet, därför slår alla så hårt de kan.

Den nya religionen har till och med börjat med så brutala tekniker som att trä upp de kristna på pålar och ge den dömde injektioner där de somnar in men vaknar upp igen och får gå i en terror om liv eller död. Detta gjorde att fler av de kristna valde att frivilligt ge upp sin religion för att slippa lida av dessa omänskliga straff. Biblar och psalmböcker lämnades in, kors och andra kristna föremål beslagtogs och bränndes.

Som sista stöt tog den nya religionen de kristnas barn och uppfostrade dem inom den nya religionen och sedan lämnade de tillbaka dem till sina föräldrar och således kunde man snabbt och lätt få bukt med de kristna.

Snart fanns inte mycket spår kvar av den kristna religionen och människorna idag är av den nya religionen.

--------------------------------------------****************------------------------------******************---------

Visst låter det ohumanskt? Hemskt? Ingen vill väll göra så mot någon annan?

Nej, ingen frisk människa vill skada någon på detta viset. Alla människor som har sunt förnuft anser att detta är hemskt, det är ohumanskt.

Det var även ohumanskt på 1600-talet också då samerna fick genomlida detta. Det är en sann historia om man byter ut årtalet, lite olika metoder på hur man torterade människorna som inte övergick till kristendom. Det var då kristendomen som gjorde detta mot samerna för att de hade "fel" religion. Man dyrkade satan enligt de kristna missionerärerna. De tog sig friheten att anse detta för att de var mer "civiliserade" ansåg de.

Varför jag skriver om detta är för att jag just nu arbetar med en B-uppsats om samisk religion och har blivit riktigt arg på när jag läser detta i mina kursböcker om hur samer blivit behandlade av en annan religion.

Detta är oförlåtligt, vad kyrkan gjort mot samerna, även staten som inte gjorde något åt det hela. Nej, frige samerna för gott! Låt dem få tillbaka sin mark och sin kultur, radera kristendomen från dem! Låt den sanna samiska religionen få blomma upp igen!

Om du är kristen, hur skulle du känna dig om du var en av dem som blev tvingad att bränna din bibel? Hur skulle du känna att slänga ditt kors i smältdegeln för att gjuta nya religiösa symboler? Hur skulle du känna om du tvingades byta religion för att någon annan som ansåg sig bättre vetande än dig tvingade dig och det genom att slå ihjäl dig.

Detta sker fortfarande i områden där man fortfarande har sin religion där kristendomen eller någon annan stor missionerande religion inte har fått fäste. Krykans missionärer är ute och missionerar sin religion och tar ifrån någon annan sin identitét. Jag hoppas att missionen bland kyrkan försvinner! Den har redan förstört så mycket! Sen får de säga vad de vill om att de hjälper dem att bli civiliserade, folk som lever i naturen kansek inte vill bli "civiliserade", har de tänkt på det?

Må alla religioner få finnas utan att bli kränkt av någon annans religion! Därför kanske vissa religioner måste ändra lite på sitt upplägg...

En helt vanlig dag...

...

Ja, idag har det varit en helt vanlig dag. Kan man begära mer? :)

Träning
Lunch
Institutionsbesök på Kulturgeografen
Surfade lite grand om nyheter och annat intressant
Lämnade tillbaka en hyrfilm
Gick hem och tvättade
Planterade om ett par örter
Fixa tvätten
Äta kvällsmat
Titta på Idol

Pop-Art

Ja, så sitter Pop-Art DVD:n i och spelas. Pet shop boys är ju helt underbara, det är också snart dags för deras album att släppas, och det ska tydligen vara ett av deras bästa album genom tiderna, och jag som trodde behaviour var deras bästa... Vi får se!


Det är med spänning jag väntar på releasen.