Tvätthjälp

Idag har vi tvättat, det är så jäkla tråkigt.

Jag har nu funderat en längre tid att lica ut min tvätt åt någon, men jag har inte hittat något företag som ligger nära där jag bor. Det är jättetråkigt, för om det hade funnits något sådant hade jag kunnat bara lämna in tvättkorgen och sen gått tillbaka för att få den färdigtvättade och vikta tvätten i papperspåse. Det är något jag skulle kunna tänka mig att betala för!

Sen funderade jag på vanlig städning också, men det är det absolut inte något på tal om, men tanken är lockande.

Jag tror också såhär, om man börjar med en sak är det lätt att fortsätta till nästa steg inom samma område. Och det är något jag inte har råd med nu, men i framtiden kanske?

Sen diskuterade jag och Jocke om det är accepterat att man har städhjälp. Det är dagens sätt att visa att man är societet var det någon som sa och kanske? Men jag vet inte. Ibland kanske man värdesätter tiden att vara tillsammans med dem man älskar istället för att städa när man får en ledig tid.

Många anser att det är omoraliskt att anställa någon för att städa, det tycker inte jag. Det är ett bra sätt att skapa nya jobb åt folk. Det finns många tror jag som vill arbeta, och att städning är ett lågstatusyrke tycker jag är båg, vad hade vi haft om inte lokalvårdare och städare inte funnits? Gått i massa damm och skräp, det vill inte jag! Därför är det viktigt att lokalvårdarna behandlas med respekt och att man inte skitar ner mer än nödvändigt!

Så frågan är, är det egentligen omoraliskt att ha städhjälp? Är det ett sätt att visa att man har pengar?

Jag tror inte det, i framtiden kanske man kan fixa någon typ av abonemang och någon var hemma och städade en gång i veckan. Och någon kom hem och tvättade kläderna två gåner i månaden. Vad skulle det kosta? 800:- i månaden? Mer? Kanske 1000:-? Mycket möjligt, och det kan det helt klart vara värt!


Hundbajs är farligt!"... han halkat på hundbajs och fallit omkull i Landskrona... Ett vittne... berättar för tidningen att mannen klev rakt på hundbajset, föll handlöst bakåt och landade med huvudet och ryggen på trottoaren..."

Citat:
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_11536407.asp , 2006-01-13.Orchidén

Helt otroligt! Våran orchidé som vi fick i ihoppflyttningspressent står i full blom fortfarande. Den blommade i början av november, tror det var 5 november som festen var och då vi fick den, den står fortfarande i blom, och nu är det januari. Det är fantastiskt!

Peter

Gifta sig Adligt?

Ja, varför inte? Nu har Jocke hittat en tråd som påvisar tysk adlig härkomst och det låter spännandet det! =)

Från 1100-talet har han hittat släktled som leder fram till idag. Och kanske kan man hitta ännu mer spännande. Finns det led till island kan man komma så pass långt tillbaka till vem som invandrade till island om man har riktigt tur.

Spännande!

Detta kallar jag inteligent!

Inteligent Design(ID)

Idag skrev SVD om ID. Om hur en Pingstpastor Stanley Sjöberg påpekar att utvecklingsteorin är en tro och att Kristendomens ID är en teori, och inte en tro.

För mig är ID som att påstå att jorden är platt och alla planeter kretsar runt jorden.
Ett geocentriskt perspektiv.

Vad jag vet så lämnade vi det geocentriska perspektivet på 1600-talet, fast först när kyrkan hade förbjudit böckerna från Galilei och senare blivit tvugna att tillåta dem när flera stora vetenskapsmän påpekade att jorden snurrade runt sin egen axel och runt solen.

Att kyrkan lägger sig i det vetenskapliga, det tycker jag är otäckt. Jag har inte några problem med att man utövar kristendom i kyrkan, i sittprivatliv och för sig själv och de man delar sin kristendom med. Det är helt ok. Men när det gäller till att göra reklam på reklampelare i form av choklad, ringa till nyblivna föräldrar som inte döpt sitt barn i kyrkan för att trycka på barnet en religion som han eller hon inte valt, möjligen att deras föräldrar valt åt barnet, men det är inte rätt det heller. Barnet måste själv få välja. Detta tycker jag är att gå för långt.

Och att dra det ännu längre är att försöka göra vetenskap av religionen. En religion är en religion, den ska inte lägga sig i vetenskap. Däremot kan vetenskapen forska i religionen, exp. för historisk kartläggning och hur religionen kan ha sett ut förr.

För att återgå till Herr Sjöbergs artikel anser han att ID och Darwins utvecklingslära är två teorier. Och Två troer. För mig är en tro bara en tro, inte en teori. Här talar Sjöberg mot sig själv helt enkelt, tycker jag.

ID har fått fotfäste i USA bland universiteten i de kristna staterna, dock har en professor i biologi stämt Universiteten som studerar ID inför domstolen. Han påpekar att ID bara är ett annat sätt att sprida kristendomen och har inte på universitet och högskolar att göra. Jag är helt med på hans resonemang.

Sjöberg vill också att man ska lära ut ID i skolan, alltså en konfesionell undervisning och inte en vetenskaplig undervisning.

Detta tycker jag är otäckt. 1964 tog man bort den konfessionella undervisningen i skolan. Det vore att gå tillbaka till 1964 om vi skulle tvinga våra elever i grundskolan att lära sig om något som bara är en tro. Teorier har vi belägg för och bevis. Tittar vi på Darwin själv så har han en otrolig forskning på Galapagosöarnas finkstammar hur de har utvecklats för att klara sig i naturen på bästa sätt.

Tittar vi på ID finns det inget som står bakom den tron. Bara en bok som är gammal. Och oftast påpekar man att saker som är gamla har legitimitet bakom sig. Jag skulle vilja påstå något annat. Bara för att det är gammalt behöver det inte vara rätt. Titta bara på det att vi hade en geocentrisk världsbild och sen fick vi reda på att den egentligen var heliocentrisk. Ändå var den geocentriska världsbilden äldst.

Oftast är det bäst med ny vetenskap, det är den som står för vad vi vet idag. Inte Bibeln, det är en bok för tro och religion, och ska ha all respekt till det, men inte som vetenskap! Och definitift inte finnas i en grundskoleutbildning där det finns så många fler religioner än bara kristendom.

Lev väl!

Peter

Julen

Ja, nu ska jag berätta lite om julen 2005. Jag är lite okronologisk, men det får ni stå ut med.

Julen 2005.

Mitt firande började redan 17 december då jag firade Yule med covenet jag är med i. Firade årets mörkaste dag som ändå är den ljusaste. Då ljuset återkommer och Guden återföds.
Egentligen är det inte förrens den 21 december men det går inte alltid att planera in ett firande till själva högtiden.

Sen var det julshopping och allt. För att sedan bli julafton som vi firade hemma hos Jockes föräldrar.

Det var härligt, ett annorlunda julfirande än vad vi har hemma i Motala.

I Motala är det:
- gå upp vid 10-tiden
- Äta lunch vid 12-tiden
- Titta på kalle anka 15-tiden
- Dela ut julklappar efter kalle anka
- Äta julgröt vid 18-tiden
- Gå på julpromenad vid 20-tiden
- Dricka kaffe och äta nötter och apelsiner runt 21-tiden
- Sängdags runt 12-tiden

I Uppsala:
- Gå upp vid 10-tiden
- Äta silllunch vid 12-tiden
- Gå på promenad
- Åka ut till Sunnersta 14-tiden
- Se på kalle anka - 15-tiden och kritisera den.
- Bli illa berörd av kalle anka 16-tiden.
- Fika
- Äta julmat 18-tiden
- Sitta och prata fram till 21-tiden
- Dela ut julklappar 21-tiden
- Öppna julklapparna runt 22 då alla är utdelade.

Alla öppnade i turordning.

Ja, sen var det läggdags kl. 01.00

Juldagen stannade vi kvar och åt mer julmat och därefter fikade vi och sen åkte vi hem till City igen.

Fixade i ordning alla julklappar och packade kläder inför en veckas vistelse i Motala.

På Annandagen åkte vi 07.10 till Motala.

Firade där med pappa.

Det var trevligt =)

Jag och syrran hade julklapps utdelniong med varandra. Jag fick kryddor och en fransk kaffepress.

God fortsättning!

Peter

Gott nytt får!

Ja, Gott nytt år, eller häff nyff niff!


Häff nyff niff skapades år 2000/2001 på ett vandrarhem i göteborg kl. 03.00.

I år var det inte fullt så dragit nyår. Och inte i göteborg utan i jönköping. Det blev ett riktigt lugnt och trevligt, ja mysigt nyår. Med nära och kära. Jag, Jocke, Ewa och hennes pojkvän Daniel. Planerna var som gjorda för mig för på onsdagen mellan jul och nyår hände det! Jag vaknade med feber, kände mig allmänt intetsägande och låg bara o kurade i min säng. Så gick det fram till nyårsafton. Och under dessa dagar prövade jag både det ena och det andra. Det var äppelcidervinäger och honung med vatten, det var akupressur och magnecyl. Det funkade för på Lördag, nyårsafton runt 12-tiden blev det bättre!

Så, på menyn på nyår stod det gjutgärnsstekt fläskfilé med champinjonstäcke och rödvinssås med härlig potatisgratäng. Till det en härlig fräsch grönsallad.

Sen gick tiden och vi umgicks och hade det trevligt och mysigt. Efter ett tag dök Daniel upp, närmare bestämt 23.20. Han hade jobbat. Åkt i ilfart från södra småland upp till jönköping. Men hit kom han. En trevlig kille! =)

Sen var det dags, 23.50 plockade vi på oss kläder och partybomber, glas och pommacflaskan i lyxvariant.

Placeringen som Ewa valde var balkongen längst upp på h ennes hus. Det var den bästa utsikten jag sett, nåväl, i fyrverkeritider iaf. Det var fart från 23.50 -00.40. Sjukt mycket och stora fina formationer på himlen.

Sen blev det natt, morgon, frukost och hejdå.

Resa mot Motala.

Laga mat åt pappa och Annika, det var trevligt.

Gott nytt år!