C-uppsatsen är nu igångstartad!

Sådär ja!

Nu har jag startat igång med min C-uppsats!

Det stora problemet är egentligen att jag har för många bollar i luften vad gäller studier. En resttentamen som jag ska göra 28 november, muntligt. Jag saknar svar på två frågor utav fyra. Det måste jag hitta och lära mig, därefter har jag en annan kurs på 5p som är en läskurs som ligger under tiden som vi ska skriva C-uppsats. Konstigt. Vi får inte några poäng men måste lämna in uppgifter. Men om vi vill ha poängen så kan vi skriva hemtentamen, som jag kommer göra, den ska vara inne 24 december, vilken trevlig julklapp!

Och så ska jag hinna med C-uppsatsen. Det är lite rörigt på mitt skrivbord så att säga... Jag hoppas på att lösa det när jag är klar med resttentan och så får jag lära böckerna att samsas, det gäller uppsatsböckerna och läskursböckerna.

Dela broderligt!

Peter

Rudebox

Robbie Williams nya skiva, RudeBox!

Den sparkar stjärt!

Det är en av de bästa skivorna jag köpt på ett tag!

Han har hur mycket som helst från Pet shop boys! Ex. låten "We'r the pet shop boys". Det var en tysk kille som avgudade Pet shop boys som skrev den och på PSBs singel, Miracles singel finns den låten med med PSB själva som sjunger den.

Och nu Robbie! Oh, I love you Robbie!

För de som vill höra en bra skiva, hör av dig till mig eller spring och köp skivan direkt!

RObbie gör ett utmärkt album, kanske det bästa han släppt?!

Alla skribenter som har recenserat ned skivan vet inte vad musik är för något! De måste ha fastnat någonstans och tror att musik är formade på ett sätt, Robbie har verkligen förstått den inre meningen med musik, det är något som ska skapas och auditivt konstnärligt!

Det kallar jag musik!

Peter

Rawanda

Idag var jag på en gästföresläsning om Rawanda. Det var mycket gripande. Att från 1994 i april till Juni, mördades det mer än 1 miljon människor. Det är ofattbart! Jag förstår det inte, och jag hoppas att ingen kan förstå hur något sådant kan gå till.

Nu kan vi ju tro att det som Metro skriver idag att det i själva verket var nuvarande presidenten som sköt ner ett flygplan där dåvarande presidenten befan sig. Detta är då lite väl enkelt att tro att det var så.

Jag har med lite kött på benen från den här föreläsningen kanske ett svar på vart det började.

1916 så kom det franska missionärer till Rawanda, de ansåg att det var Tutsibefolkningen i Rawanda som var de "superior race" och således de som skulle vara högst upp i den kristna hierarkin. Tusti är cirka 15% av R. befolkning, den största folkgruppen är Hutu, 80% och den minsta gruppen Twa, 1-2%.

Dessa tre grupper har inte haft något otalat sins emellan innan 1916. De har haft inter marige mellan stammarna. Men så kom de franska missionärerna och öppnade skola och såg till att lyfta upp Tutsi för att de var långa, hade liknande näsor och liknande rasbiologi som var inne på den tiden liknande som europeers utseende.


På så sätt planterade man in skillnader mellan denna nation där det fanns tre stammar men med samma kultur och samma språk och samma livsstil.

Där har vi liksom första stadiet. Men efter 1945 kom Belgiska missionärer och de ansåg att man skulle följa den största gruppen i det nya området, det vill säga Hutu. På så sätt fick Hutu makt och det blev någontyp av hat mellan Hutu och Tutsi.

Sedan, 1994 april hände något fruktansvärt. Krig bröt ut mellan folket. Det såg ut att vara oplanerat men i själva verket var det väldigt planerat.

En intressant sak är att Ärkebiskopen i R. fanns med på det här mötet som planerade kriget. Han förnekar inte att han varit där men han förnekar att han deltagit i planeringen. Dåvarande Påven har beskyddat honom. Då R., är katolskt land.

Jag ska ge lite återblickar av vad som hände 1994.

I en stad/by så kunde mamman i familjen döda sina egna barn för hon var Hutu och hennes man Tutsi. Och detta för att de har en faderslinje, att barnen blir faderns stam. Och en granne kunde gå och mörda sin tidigare vän. Våldtäkter skedde och användes som vapen. Man våldtog kvinnor och vänner och ovänner.

1 miljon dödades på bara 3 månader. Det var präster som mördade sina församlingar, präster våldtog sina anhängare. etc.

Nu ska jag också berätta att det fanns Hutupräster som dödades för att de ville beskydda Tutsis. Men generellt sett så dödades man eller dödade man. Mycket hemskt och brutalt.

Idag så föregår en stark regering som utkräver rättsväsendet och att människor ställs inför rätta och tillsvars för vad de gjort. En internationell kommité har tillträtt och arbetat i 12 år och kostat miljoner dollar. De har kunnat presentera 22 personer skyldiga. De är förövrigt stationerade i Tanzania.

R. själva har gjort en egen sådan och sedan Juli 2006 har de ställt tillsvars 6018 personer utan att det kostat särskillt mycket.

Idag lär sig folk leva med att deras grannar gjort vad de gjort. De känner inte någon hämd. Utan de har förstått att de måste gå vidare och leva på.

Men för att problematisera och göra det förståligt för oss hur det är att leva där idag, bara en så enkel sak som när man möter någon på gatan så hälsar man. Och på det sätt man hälsar i Rawanda är att man sträcker ut armarna och kramar och pussar varandra en fyra fem gånger. Och detta gör du med någon som våldtog dig under krigen, eller som styckade din man eller dina barn.

Det är inte en enkel värld vi lever i!

Peter

Plugg

Idag har jag arbetat med min resttentamen. Samlar på mig fakta och ska lära mig så jag kan fortsätta min restmunta hos min lärare.

Jag hoppas på att få göra resten den 28 nov.

Skönt!

Peter

Buss skenade i Gävle

Ja, idag gick jag från Nian i Gävle, ett köpcentrum, och precis 14.30 passerade vi stora torget och straxt bakom hörde vi hur något brakade och hur det lät som flaggstänger eller timmer rullade iväg. Läskigt!

Läs SVDs artikel.
http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_14095621.asp

Jag var där, skitscary.

Peter

IOGT-NTOs stora frågetävling Pumpen 2006

Iår har det visat sig efter preliminärsvaren att Arken, placerar sig bäst igen. Vi gjorde det förra året och året innan det så delade vi andraplatsen med Sollentuna om jag minns rätt.

Så, det här ser bra ut och nu är det bara att invänta det officiella resultatet!

Förövrigt så värvade jag en av mina kära vänner till UNF ett litet tag, jo, för snart blir han iggis.*ler*

Jag har förövrigt hittat styrelsematerial ;)

Kram!

Peter


Livets ords reklam på bloggen

reklamen

Reklam från livets ord på min blogg.

Ja, är det inte lustigt att just min blogg har den här reklamstripen? Fy skäms på er blogg.se är det så att ni har samarbete med Livets ord? Och Gud får älska mig hur mycket han vill, jag kommer fortfarande vara häxa och hedning och homosexuell, det kan inte Gud ändra på, så det så.

Och för de som anser att hon visst kan göra det, låt er tro det, men pracka inte på mig den tron för jag tror inte så.

Lite hatiskt inlägg mot livets ord, speciellt när de gör reklam på min sdia!

det här ser man ju inget på!

reklamen
Reklam från livets ord på min blogg.

här ser man ju inte alls vad jag menar, men läs nästa inlägg så ser du!

Badu Raku

Nu kanske ni undrar varför jag skriver så? Jo, om du uttalar det med japansk brytning tar bort det och läser det på engelska, vad får du ut då?

Jo, det blir såklart: Bad Luck, och det är det band som Mangafiguren Shuishi är sångare i. Det är en av de underbara homoaniméer jag har hittat. Jag är kär liksom i den serien, underbar och hysteriskt rolig.

Bad Luck
Hiroshi Nakano, Shuishi Shindou och Fujisaki Suguru. 

Homoanime och manga, ja då tänker ni säkerligen på snusk, men det är det inte, inte mer än i vanlig svensk kriminalserier, det är troligtvis mindre snusk i Gravitation än i svenska serier.

Men sammanfattningsvis, serien heter Gravitation, utkom som OVA runt 1999 och släpptes som animeserie 2000. Men först så tecknades den ned som manga såklart.

Den räknas som Shounen-ai, men eftersom det är en aningen stötande att kalla saker för det nu, d¨å det egentligen betyder. Shounen=boy, och ai=sexual relations, och där är inte Gravitation med. Däremot kan man tydligen kalla det för BL=Boy love anime/manga. Det rör sig om homosexuella relationer men det är inte det som är huvudtemat utan det finns med i bakgrunden.

Shuishi
Shuishi och Hiro.

För övrigt anser jag att Gravitation är en söt, hysterisk och rolig anime, precis så som animer ska vara.*ler*

Yuki och SHuishi
Yuki och Shuishi.

Andra shounen-ai eller BL serier:
- Loveless
- Sukisyo

All kurslitteratur är hämtad!

Jepp, nu har jag lånat all litteratur som jag ska ha till min C-uppsats. Det ska bli spännande att läsa och se vad jag kommer fram till.

Det är ju såklart inte all litteratur men det är den baslitteratur jag ha skaffat mig nu.

Ikväll är det Pumpen och då ska Arken segra! Att vi ska göra!

Peter

Allas lika värde!

Ja, idag har jag lugnat ner mig lite grand sedan igår, tack vare inlägget tidigare igår. "Två pappor".

Enligt Svensk lag ska alla vara lika inför lagen, det är en demokratisk rättighet och skyldighet. Alla har exakt samma värde. Men är det så i verkligheten? Nej, det är det inte, det kan jag både intyga och rabbla upp bevis på att så inte är fallet.

Igår gick jag hem från stan efter att ha köpt en kursbok och under vägen från Akademibokhandeln till hem går jag Svartbäcksgatan fram. Stora gågatan i Uppsala. Där ser jag minnst 8 par som står och myser och pussas och kelar, helt accepterat och det är mysigt i höstmörkret. Dock var dessa par, som ni redan har värderat in, en tjej och en kille. (Jo, jag vet, några kanske tänkte på det andra men jag gillar att generalisera i det här inlägget)

Iaf. jag går där och blir mer och mer irriterad för att jag vet att jag inte kan leva öppet med vem jag är, även om jag är mer öppen än andra kanske vågar? Jag har gott självförtroende och vet vart jag står men ändå är jag rädd för att visa mig öppet på offentliga platser som dessa 8 par som stod och myste och pussades på gatan.

Jag funderar på hur befolkningen skulle reagera om det stod två tjejer och pussades och hade det mysigt? Eller två killar för den delen. Det hade kastats blickar och folk tog kanske omvägar eller såg till att gå på för att stöta till dem rent fysiskt, troligtvis några glåpord och kanske tilloch med misshandel. Det har ju tyvärr hänt endel i Uppsala det senaste året med hatbrått mot homosexuella och jag har själv råkat ut för att några stannade bilen, vevade ner rutan och skrek "Jävla bögjävlar" när jag och min pojkvän gick på en promenad, det var för ungefär ett år sedan, sedan dess har v in inte hållt varandra i hand, vi blev rädda. För mig är det inte värt att bli sönderslagen för att få ha samma rättigheter, inte nu, inte längre sedan jag har ett stadigt förhållande och en person som jag bryr mig om så pass mycket mer så jag står över mig själv och mina egna militanta tankar, just för att inte skada mig, för det skulle skada min pojkvän mer, tror jag.

För jag själv tycker att jag ska kunna hålla min pojkvän i handen, jag tycker att jag ska få pussa på honom. Utan att folk glor ögonen ur sig eller skriker saker eller antastar mig rent fysiskt och misshandlar mig. Men tydligen har många människor en sådan hatkänsla för det annorlunda till just homosexuella män.

Jag vill bara påpeka att jag inte heller gillar att se någon stå och grovhångla på stan, det är ganska grose, men att någon ger en puss, det tycker jag är helt ok och så. Men det är ju faktiskt bara ok när det är en kille och en tjej som ger varandra pussar, inte tvärt om att två tjejer eller två killar ger varandra en puss. Då blir det uppståndelse, och vi lever i ett sekulariserat samhälle på 2000-talet. Folk går fortfarande runt och är missantroper (Människohatare) för det är vad de är, de som inte kan med att folk har annan hudfärg, klär sig i det motsatta könets kläder, älskar människor med samma kön.

Åke Green skriver att det är på grund av homosexualiteten AIDS finns i världen,d et är bögarna som spridit den. Men han menar också att det inte bara är bögar som har AIDS, men i själva grunden kommer från oss. Och varför han inte blev dömd för hatbrått när han predikar en sådan felaktighet, då är det något fel på vårt rättsamhälle. Att han har mage att göra på det sättet!

Då har vi kanske kommit till roten av min irritation, alla dessa människor som gömmer sig bakom religionen för att tycka saker! Folk som inte förstår att alla människor är lika värda och att inget liv kan ersättas med pengar eller annat. Varför finns de? Varför finns de?

Djupa tankar i Peters värld

Underbart framträdande!

Två riktiga pappor!

Lyssna och se! Tänk om det kunde vara lika lätt som om det låter? Jag har haft funderingar idag och jag kanske skriver ner dem senare idag eller imorgon, men här kommer en länk till youtube om en kille som sjunger om sina två pappor. Jag blir jätteglad!

http://www.youtube.com/watch?v=_qf0puHJ-KM&mode=related&search


Seg dag

Idag har det varit segt. Är trött och måste plugga.

Jag ska försöka hitta en bok på biblioteket som vi ska ha på ett seminarium imorgon. Det kommer handla om religion och politik i Sri Lanka tror jag. Det ska bli spännande.

I helgen har jag varit på UNF FS möte och det gick bra. Vi har klubbat en budget och det gick snabbare än vi tänkt och trott, det känns bra!

Nu ska jag fixa lite här hemma, därefter äta och sen till biblioteket.

Jag har inga fördomar

Är kanske det mest fördomsfulla att säga. Då har man nog betydlgit mer fördomar att jobba mot än vad man kan tänka sig, ex. att ransaka sig själv.

Själv har jag jättemånga fördomar. Fördomar som jag gärna skulle vilja bli av med men som jag har kvar eftersom jag inte har kunnat behandla dem ännu.

Exempelvis så anser jag att jag är Islamofob, (det har jag kommit fram till under den senaste kursen, Religion & Politik). Dock arbetar jag på att inte vara Islamofob. Varför jag vågar säga att jag är Islamofob är för att jag anser att om man tror på allt som medier ger oss om ex. Islam är en felaktig bild, då är man Islamofob, enligt mig. För om man skrapar lite på ytan så inser man att det medierna ger oss tittare och läsare är en förvrängd västerländsk bild, inte den riktiga verkliga bilden. Vi har sett det ske massor av gånger, ex. på Fatima som blir tillsagd att jubla inför kamerorna från Reuters och AP. Hon hade inte en aning om att de gjorde ett reportage om hur Palestinierna firade 11 september. Vi får otroligt vinklade nyheter till oss och jag har inte direkt trott på allt men jag har svalt mycket. Även samhällsdebattprogram är tyvärr vinklade, efter det västerländska perspektivet. Idag så kan jag säga att jag är mindre Islamofob. Det beror på att jag har lärt mig mer och insett hur vi i väst tolkar in massor.

Ex. den muslimska beslöjade kvinnan som är förtryckt och behöver våran hjälp att slänga av sig slöjan och bli fri från förtrycket. Det är fel. Vi ska inte gå in och "rädda" någon från att bära slöja, det handlar inte alls om förtryck, det är bara vi i väst som fastnat för det. Och vi ältar det till leda. Har vi någonsin frågat kvinnorna som bär slöja varför de gör det? De gör det inte för religionens skull, de bär den pga tradition och politiskt ställningstagande. I slöjan kan vi läsa klass och familj osv. Ungefär som en skotsk kilt, vi ser direkt (nåväl om vi är skottar) vilken klan och vart i klanen denne är.

Om vi  i väst vill "hjälpa" muslimska kvinnor från förtryck så är det inte att tvinga av muslimska kvinnor slöjan, det kommer bli motsatt effekt, från kvinnorna, tror jag. Nej, fokusera på de verkliga problemen istället för en tygbit. Fokusera på att ge information om olika rättigheter, ex. skola och vård. Där finns det mycket man kan göra inom den österländska muslimska världen, tror jag. Jag tror även att vi inte ska tro att vi kan aplisera en västerländsk feminism heller. Det måste skapas utav muslimer själva för att det ska få någon grogrund, och det finns muslimska feminister också, de är ganska stora faktiskt.

Så ett tips om man vill vara mindre Islamofob, lär dig att vi inte bör "rädda" någon, det blir paternalistiskt (Vi är bättre än dem) och det är aldrig bra för en god debatt. Och om vi räddar någon så räddar vi dem till något annat som de själva inte har valt... Och tänk på att alla inte passar in i samma form som den västerländska sekulariserade världen.

Jag har gått och blivit mindre Islamofob, jag är stolt! =)

Missbruk!

Då kanske man skulle kunna tro kommer handla om alkohol eller någon annan drog, men så är inte fallet. Idag har jag inhandlat min nya skiva från Pet shop boys. "Concrete - In Concert at the Mermaid Theatre for Radio 2 with the BBC Concert Orchestra". Den är underbar! En skiva med en full orkester som spelar Pet SHop boys musik och så klart pojkarna själva! Helt underbart! Jag har länge väntat på att de ska släppa en symfonisk skiva! Och ja, den är underbar!

Nu visade det sig att de släpper en intervjuDVD, eller dokumentär. Och den ska jag sätta tänderna i!

Underbart!

Varför jag kallar det missbruk är att det är precis det jag gör, lyssnar konstant på den. Jag beställde också singeln Numb och Maxisingeln också såklart!

Kram!

Peter

http://www.petshopboys.co.uk