Kränkraften

Idag är det på tapeten igen att diskutera kärnkraft. Som jag tidigare har skrivit i min blogg har jag varit ganska liberal och vänligt inställd till kärnkraft.

Men nu har jag ju svängt i min inställning.

Kärnkraft är bra! Det är riktigt bra, i energiformat. Outstanding.

Men.

Problemet är att kärnkraften kostar att hålla igång. Det kostar inte mycket pengar att dirva ett elverk men det kostar att utvinna Uran, det kostar på miljön och det kostar på människan och det kostar på naturen och även kulturen. Det kostar också på framtiden, när det är klart och bränslet användts ska det ner i jorden i minst 1000 år för att inte vara farligt.

Så, jag är en folkpartist som anser att kärnkraft är ett dåligt alternativ till energi. Något stort för mig faktiskt, som var en stor förespråkare för bara ett år sedan.

Men det är ju inte så konstruktivt att bara skrika på den, hur ska man lösa problemet?

Jag tror inte vi ska avveckla kärnkraften idag, för då köper vi bara in smutsig el från kärnkraftverk i ryssland eller brunkolsverk från Tyskland. Därför är det vitktigt att vi med vetenskapen hittar nya alternativ och subvensionerar vindkraftverk och solel och annan elforskning.

Jag vet att det finns en ny typ av reaktor i frankrike som tas i bruk på riktigt om några år, som kallas Tredje generationens reaktor. Det betyder att istället för att ha en devalveringstid på 1000 år som det är idag. (Den farliga strålningen, därefter har avfallet strålning som urberget) Den nya reaktorn drivs av redan avkänat kärnbränsle och samtidigt så förkortas devalveringstiden till 500 år. (Farlig strålning, därefter urbergsstrålning)

Då har vi bara cirka 6 generationer som får dras med vår dumhet. Och under den tiden hoppas jag att vi hittat vattenkraften och vindkraften och inte minst solkraft.

Det finns liberaler som är emot kärnkraft, glöm inte bort det!

Min gamla lärare! =)

Min gamla lärare på Wendelsbergs folkhögskola Eva Blomqvist deltar visst i en tävling, och hon ligger på fjärde plats!

Så om du vill hjälpa henne vinna så gå in och rösta! Följ länken! Men skynda dig! Det sista är 1 april så rösta på och skicka vidare till vänner!http://www.favoritplatsen.se/?itemId=1974Lycka till Eva! =)


Peter


Jag har blivit en sådan där

Ja, nu har jag gått och köpt World of Warcraft (WoW), ett mycket bra spel! Dock tar det tid men det är grymt bra!

Så jag ger faktiskt WoW 5 av 5 femmor.

Peter

Det föredetta röda Sverige

Jag har haft lite teorier om att socialistiska stater ofta korrumperas, tyvärr. Dock så har jag inte haft dessa tankar kring Sverige, men nu efter att Socialdemokraterna klivit ner från tronen visar det sig gång på gång att det faktiskt verkar ha skett korruption även i Sverige. Något som Vänstern var väldigt snabba att anklaga Bildt för, när det gällde optioner och aktier i olika företag.

Först kan man ju nämna av det som kom fram efter det att S klivit bort från maktklubban, Tsunamibanden, varför fick inte kommisionen reda på det när de frågade politiker och tjänstemän? Hmmmm... det känns korrupt.

För det andra, mutskandalerna kring JAS, S ville definitivt inte ha en granskning på sig och de har inte ens yttrat sig i frågan, de vill såklart ligga lågt. Kan det vara så att S faktiskt har varit inblandade i en mutskandal? Det får Van der Kvast lösa, jag vill inte döma någon förrens alla kort är på bordet.

För det tredje, dock på Länsnivå, i Uppsala, där S faktiskt dålde ekonomin för primärvården, man vägrade ge ut siffror, enligt dem "för att inte peka ut någon som skyldig". Det är ju som att skydda en bråttsling låter det som! Nåväl, nu är det borgerligt som styr och jag finner en god uppföljning och sanering kring de ekonomiska problemen. Ex. kostar det landstinget 1000:-/person för varje samtal som kommer in till sjukvårdsupplysningen. Det kostar +3 000:- för varje person som kommer till akutmottagningen. 80% av alla fallen kunde behandlats av en distriktssköterska som kostar 600:-/person, och är gratis för den som kommer in. Nu kommer det snart öppnas en central akutmottagning i Uppsala dit akuta fall ska tas omhand. Något som kommer kosta landstinget bara 800:-/person.

Nu är det ett blått Sverige och ett häligt sådant, det känns som ny frisk luft! 75 000 nya jobb utlystes under Januari, otroligt! Det har det inte gjort sedan 1970-talet!

En tankekaramell att suga på i livet!

Peter