Årstiderna!

Så efter lång väntan så dök min Årstidernas Bas korg in. Den innehöll en påse potatis, cirka 1 kg, därefter 1½ kg runda morötter, 3 purjolökar, ett bröd bakat på danskt vis med fullkorn, 1 rödkålshuvud, ett jättestort salladshuvud, tomater ½ kg, 1 citron, 1 gurka, 1 succini, 1 chillifrukt (här kunde de varit mer generösa tycker jag).

Men i övrigt tycker jag att det var toppen! Jag ska se hur mycket jag skulle fått betala i butiken för allt. Sen är allt kravodlat också, och det är ju positivt!
Årstiderna!
Årstiderna 3Årstiderna 2

Jag är kär i en katt!

Äpplet heter den, tydligen Jämo från början...

Äpplet är trevligare!

Så jag vill ha katt nu! Fast jag är allergisk! uschusch! Dock har jag börjat bli bättre mot katter. Jag hoppas på att kunna ha katt någon gång!

Kramkram!

Sígur Rós

Förövrigt är Sígur Rós ett av de bästa banden man kan lyssna på! Han är helt fantastisk! Och inte nog med det! Det är kanske en av de vackraste sidorna jag sett på Internet!

Besök den här!
http://www.sigur-ros.co.uk/

Jón þor Birgisson är sångare i bandet, samt gitarrist. Och har en fantastisk röst!

Jag skulle vilja att alla fick höra lite av Sígur Rós.


Linköping ToR

Jocke är från och med igår i linköping och kommer hem ikväll runt 18-tiden. Konstigt att vara ensam sådär. Men nu vet jag hur han känner sig när jag är på möten med UNF, det kanske är nyttigt för oss att vara ifrån lite grand, men det är jobbigt. Han är ju trots allt min älskling och då vill man ju vara nära hela tiden.

Kram kram!

Idag hittade jag en ny fågelart!

Jepp, imorse sa jag när jag vaknade att jag var pigg som en nötlärka, igårnatt.... Jag kunde inte sova och hoppade runt som en nötlärka i sängen och pep. Jocke var måtligt förtjust och viftade irrterat med händerna i luften åt mig. men kul var det! =) Sen somnade jag för att senare på natten gå på toa då jag tittade ut genom fönstret. Någon hade sex på parkbänken utanför... :s

Sen somnade jag och vaknade jättesent.... där fick man för sin pigga nötlärka...


Peter

Ekologiska grönsaker

Idag var jag på stan, av en tillfällighet. Ibland funderar jag på om vissa saker är meningen ska hända, exempelvis springa på en person som stod och delade ut information (reklam) om att man kan på nätet beställa grönsaker. Det som är det bästa är att grönsakerna är ekologiska och inte besprutade.

Nu har jag gjort en första test och ska se hur allt slutar.

Om du vill ha mer information om detta så gå in på www.arstiderna.com

På Torsdag den 31 augusti får jag min första leverans, därefter får jag bestämma mig om jag vill fortsätta! =)

Valtermometer

Valtermometer

Så såg det ut nu. De har ändrat frågorna på
www.svd.se lite grand och jag har fått en betydligt mer påvisande vart jag hör hemma. Nu har jag ju vetat om det sedan jag gick i åttonde klass i högstadiet. Vad jag däremot är lite förvånad över är att jag är så mycket centerpartist. Jag trodde jag var helt borta där, men det kanske beror på aliansen?

Jag är tydligen ganska mycket "gråsosse" och det kunde jag gissa. Jag är ju för välfärdsstat men just nu har S haft makten lite förlänge, det är dags för regeringsbyte! För demokratins skull.


Resa!

Jag blev så himla sugen på att resa!

Jag sökte lite på flygstolen.se och icelandexpress.se för att se hur mycket det kostade att flyga till Island och jag hittade på både flygstolen.se och icelandexpress billiga resor. En Tur O Retur gick på 3203 kr på Iceland Air och 2544 kronor på iceland express. Utflyg 28 augusti hem 4 september.

Och det var ju typ direkt nära avresedag!

Jag vill tillbaka till Island!

För skojskull tittade jag till London med Ryanair.se Och då kollade jag priser från 28 september fram och tillbaka samma dag. Det skulle gå på sammanlagt 747:- ToR. Avresa kl 06.10 från Skavsta i Nyköping - Ankomst 07.55 i London Stanstedt och hemresa 18.10 ankomst nyköping 21.15.

Tipset med Ryanair är att man inte ska boka ToR resor utan två enkla resor! Då får man absolut billigast pris, sen ska man vara ute i god tid för att få bra priser också.

Det tråkiga med Ryanair är att de har sin flygplats i Skavsta/Nyköping så då blir det lite problem att ta sig ner dit så tidigt på morgonen om man åker över dagen.

Om man kan tänka sig att åka lite senare på dagen och vara där någon dag extra kan man åka från Västerås. Då är det nämligen närmare till  Uppsala... Och det är samma billiga priser dit, samt att det är lite närmare London har jag fått för mig... Då flyger man Västerås - Luton.

Peter


Tömma gamla saker!

Idag tömde vi massor av saker!

Vi slängde ut alla gamla möbler som stod och tog plats i vindsförråden, vi tömde även de förråd som hade lappats i flera år samt tömde nästan en killes förråd men vi fick senare kontakt med honom och då bar vi tillbaka några kassar till förådet igen.

Men nu är det jäkligt fint däruppe!

Ett bautatack till alla som hjälpte till!

Mi, Martin, Per och Jenka! Ni är bäst!


Peter

Idag, idag, idag, idag!

Idag kommer min älskling hem från Tyskland! =)

Gräsänkling

Har jag skrivit om att jag gått och blivit änkling? Nämligen gräsänkling! Jag har nu varit det sedan den 10 augusti! På Söndag natt kommer han hem igen, den lillefiluren!

Det är otroligt vad man kan sakna en människa som betyder så mycket. Så det var bra att vara ifrån varandra lite grand. Man får lära sig att leva utan varandra ett tag och då ser man hur mycket man saknar varandra.

Hur enkelt är det egentligen?

(Person 1 = kvar hemma utan någon direkt aktivitet mer än det vardagliga)
(Person 2 = Den som far iväg och är på konference eller dyligt)

Jag tror att person 1 i förhållandet har det jobbigast. Hen får axla vardagens sysslor som i och försig kan vara ganska trevliga. Dock blir det själv när man är van att vara två att göra sakerna, men som självsling blir det kanske tråkigt och liknande. Person 2 som åker iväg på konferecne eller dyligt har ju saker inplanerade och schema att gå efter. Jag tror att för person 2 går tiden sanbbare och hen har inte så mycket dödtid. När det kan vara jobbigt för person 2 är på kvällen när hen går och lägger sig. Såvida det inte är så att det är hårda dagar från tidig morgon till sen kväll, då somnar hen troligtvis direkt.

Jag är då person 1 och Jocke är person 2 just nu. Dock ska jag inte klaga för mycket, jag har ju varit iväg med UNF ett antal gånger. Dock inte 10 dagar i streck, utan max 1 vecka i streck, men samanlagt har jag nog varit borta fler gånger.

Nu när Jocke gått och blivit doktorand kan jag tänka mig att det blir fler gånger för honom att åka iväg.

Det gör dock inte jättemycket då han bara är borta några få gånger per år.

Nu ska jag gå o sova efter att ha städat ur städskrubben och slängt 7 påsar med ren skräp och just påsar.

Peter

Hemtex

har fortfarande REA final total utförsäljningskampanjen. Jag väntar på spänning för att gå förbi skyltfönstret på måndag! =)

CSN

Nu har jag varit duktig och sökt CSN lånet, uschusch! Det är inte kul att se hur hög skuld man har till staten! Men, det är så jag kan finansiera mina studier, tack o lov!

Nu inväntar jag bara svar från dem, det bör komma på Onsdag eller Torsdag nästa vecka! Därefter borde jag kunna skicka in studieförsäkran och därefter får jag mina pengar för Augusti :)

Kramkram!

Kullad!

Jaha, så har man blivit kullad! Får ta och göra mig iordning för att kulla tillbaka någon!

1. Denna bok har förändrat mitt liv: Böcker tror jag påverkar alla som läser dem, även de som inte läser dem. För mig så är boken som är skriven av Scott Cunningham "Wicca - A guide for the solitary practioner" den boken som förändrade mitt liv. Den fick mig att byta livsåskådning och religion.


2. Denna bok har jag läst mer än en gång: "Principles of Economics" - N. gregory Mankiw. Den boken har jag läst tre gånger. Det är inte för att det är roligt att läsa den boken men det är således den boken jag kommer ihåg att jag har läst fler gånger en just en gång. Efter tredje gången satt tentan och jag blev godkänd på en nationalekonomikurs.


3. Denna bok skulle jag ta med mig till en öde ö: Jag har valt att ta med mig boken och alla dess band om "Sagan om det magiska landet Deverry" - Katharine Kerr. Mycket välskriven. Skulle man banta ned sig till bara en bok skulle det då bli "The mists of Avalon" av Marion Zimmer-Bradley.

4. Denna bok fick mig att skratta: Jonas Gardells bok - Ett UFO gör entré. Dock är den också väldigt tragisk, men svart humor är kanske det bästa inom humorgengren?

5. Denna bok fick mig att gråta: "Jag saknar dig, jag saknar dig!" - Peter Phol. En bok vi blev tvingade att läsa i sexan. Den var sorglig men bra.

6. Denna bok önskar jag att jag hade skrivit: Bibeln? Tänk att få ha skrivit ned något som så många människor följde. Men ack så arg jag skulle vara på dem när de tolkade den fel!

7. Denna bok önskar jag aldrig blivit skriven: Pojken som kallades Det. Den borde aldrig få ha skrivits! Nu är verkligheten annorlunda och bra att den är skriven, tyvärr.

8. Denna bok läser jag just nu: "Saga" av Johanna Hildebrandt. En bra bok, jag är precis klar med Freja och Idun. Det är en bra inläsare som läser boken för mig! =)

9. Denna bok har jag tänkt läsa: Bibeln och Koranen. Men inte just nu.

10. Dessa fem personer kullar jag: Gisses! Jag vet inte... Måste man kulla vidare? Jag tror jag är så fräck så jag stoppar där. Det är nog mitt elaka kjedjebrevsavbrytarhumör som tar vid där men jag har iaf. svarat på kullandet! =)

Sagan om Valhalla av Johanne Hildebrandt

Den läser jag nu, Freja, Idun och nu Saga. Det är en jättebra trilogi.

Det jag tyckte var roligt var att stora delar av boken utspelar sig i Hågadalen straxt utanför uppsala. Det som gjorde det ännu mer spännande och kanske lite lustigt var att jag precis var vid Hågadalen/Predikstolen, otroligt vilken härlig utsikt man har därifrån, dagarna innan jag fick reda på vart böckerna utspelade sig någonstans.

Så nu ska jag ta mig en titt på vad mer man kan se i Hågadalen och vad man kan känna igen från böckerna.

Böckerna är inte några sanningar, dock har man använt sig utav mytologiska personer, rent fiktiva personer och riktiga platser och fiktiva platser. Detta vävs samman till tre böcker som flyter in i varandra, man bör ha läst dem i följd, annars får man inte något bra sammanhang enligt mig.

testa att läsa!

Kram!

Silver

Usch! Jag har blivit spamad!

Vilken otrevlig upplevelse!

Idag när jag loggade in hade någon skrivit in från mobil eller något konstigt sätt från två olika adresser tänker inte nämna dem ännu en gång här!

Det kändes otroligt integritetskränkande. På något sätt blev det så... mycket otrevligt!

De hade gått in på alla möjliga ställen och skrivit in dåliga komentarer. Typ, bra skrivet, intressant blogg... etc. Det är väl reko med sådant än att de publicerar elakheter.

Nu har jag då satt in att jag måste godkänna alla inlägg för att just slippa spamandet. Usch!


Pride

Så var det åter pride! Om jag inte hade jobbat så mycket hade jag besökt pride hela veckan! Men nu jobbar jag för mycket och har inte tid :( Sådant är tråkigt!

Dock ska jag dit på Lördag och gå i paraden, eller titta på den. På Söndag blir det Pride och lyssna på Nicke, Jockes bror som ska spela dobro med Åsa Jinder och Nordman och några andra till! Det ska bli kul!


Hemtex - Slutrea!

Idag gick jag förbi Hemtex, det stod rea på en skylt "Slutrea! Upp till 50% på varorna i butiken."

Förra veckan stod det att de hade rea, upp till 70% i butiken. Veckan innan dess stod det att de hade rea, Upp till 40% rea...

Veckan före den hade de också en skylt där det stod att de hade rea, 30% rea på massor av varor i butiken.

osv.


Det har faktiskt varit rea i Hemtex butiken från Februari här i Uppsala. Min fundering på är om det verkligen är rea eller om det är något de bara skriver för jag tycker det jämt är en skylt utanför där det står att det är rea, men nu är då slutrean. Efter det kommer en period med "Extrapriser" istället... Och Extrapriser vet ju alla vad det betyder om man har läst Kalle Anka och Farbror Joakims idéer... Ord.pris. 5.90 Nu extrapris 15.90!


Haha, ja, vi får se vad som händer med extrapriset.....

Kram!