Riksdagen följer inte normen - De är inte med i Svenska kyrkan

Idag skriver SVD om att det är få som är medlemmar i Svenska kyrkan. Ex. är statsministern inte medlem, inte heller finansministern eller oppositionspartiets ordförande, Mona, skriver SVD.

Min fundering är varför det överhuvud taget kommer in en debatt om detta. Vad har svenska befolkningen med att Statsministern är med eller inte med i Svenska kyrkan?

Det är ju ett fritt val, tyvärr inte för kungen, han är tvingad att tillhöra Kristen protestantistiska kyrkan. Tråkigt för honom om han blir frälst som muslim eller buddhist, han kan ju dock abdikera, men vem vill det när man har många slott och mycket pengar som lön?

Jag undrar jag om det skulle göra något om en riksdagsledamot var med i någon speciell fetish-klubb som de besökte relativt ofta. Typ SLM (Scandinavian Leathermen) eller något annat ställe. Skulle de bli tvingade att avgå som riksdagsledamot då? Eller ministerposten?

Svenska folket brukar ju ställa höga moraliska krav på sina politiker. Jag tycker det är töntigt att en politiker ska vara så politiskt korrekt. Varför ska inte politiker få vara med i fetish-klubbar där de utövar sina fetishfantasier med andra likasinnade? Eller är homosexuella eller transvestiter? För skulle det komma ut att någon av dessa politiker tillbringar endel av sin fritid på ex. SLM tror jag det skulle bli ett ramaskri.

Vad tror ni om det?

Garton...

...


SAS - Snart har facket sparkat personal!

Sådär ja, nu har SAS fått ställa in Fredag, lördag, söndag och måndag, även tisdag verkar vara på väg in i strejk.

Strejk är bra när det är som värst. SAS personalen har det kämpigt, faktiskt, så det är viktigt att de trycker på att få bättre arbetsförhållanden.

Men, frågan är vidare om facken ska sätta blockader mot företag så att företagen tvingas avskeda personal och ställa in flygsträckor permanent för att facket har strejkat.

Jag har skrivit om detta tidigare när det gällde salladsbaren i göteborg. Där gjordes en blockad mot salladsbaren och ägaren tvingades att sälja. Nu vet jag inte om den personalen som jobbade där tvingades gå därifrån och byta jobb, när den nya ägaren tog vid. Anmärkningsvärt, personalen ville inte vara med i facket för de fick bättre anställningsvillkor av ägaren. Ändå gör facket blockad mot dem.

Waxholmsfallet. Facket Byggnads gör blockad mot ett EU-företag från baltiska staterna, under en lång tid och så pass lång tid att företaget går i konkurs. 23 anställda blir arbetslösa.

Vad håller facket på med egentligen? Är det inte meningen att facket ska rädda arbeten och se till att anställda inte känner att de ska riskera att bli avskedade?

Facket har börjat hamna på farliga vatten tycker jag. Att göra aktioner mot företag som tvingas i konkurs och personalen förlorar sitt jobb, då är det något som är fel. Får dessa avskedade folk ersättning från facket? Nej, såklart inte! Men facket visar sin makt där de lagligt får bryta lagar osv.

Om vi tittar lite på historien. Facket startade för att organisera arbetarna under en tid när företagsledarna krävde mer av arbetarna än vad de klarade av. De pressade ut varje liten droppe ur varje arbetare. Ett hårt och slitigt jobb för en arbetare att jobba på en fabrik i början av industrialiseringen och en bra bit in under den också.

På 1970 talet var det riktigt bra med arbetsrätten och facken och företagen hade jämnat ut skillnader. Rättigheter för arbetarna hade skapats och man pressade inte ut varje droppe energi från arbetarna som i början utan det var en ganska bra utbyte mellan företagare och arbetare.

Idag på 2000-talet, då har det blivit tvärt om, enligt mig.

Där står företagarna och blir pressade och manglade av facken, till sista droppen. Så pass så de tvingas att gå i konkurs eller avskeda personal. Företagarna står som arbetarna gjorde i början. Mot ett stort och mäktigt fack som har laglig rätt att tillförskaffa sig maktmedel som kan leda till att företagaren tvingas i konkurs.

Är det rätt eller fel? Jag anser att det är uppåt väggarna helt fel! Facket är bra för att stödja och hjälpa arbetare vid konflikt, inte pressa och tvinga fram överenskommelser med våld.

Jag har sagt det förut och gör det igen, jag är inte emot fackens huvudsyfte, men när de missbrukar sin makt, ja, då blir jag förbannad!

Peter som är medlem i facket och tänker fortsätta med det men tycker att facken har blivit som de elaka företagsledarna under 1800-talet.


Linnéjubileum över allt!

Ja, så var då Linné 300 år och en dag. Spännande! Det är kul att det läggs pengar på födelsedagar, speciellt när man kan uppmärksamma en person som gjort något revolutionärt när det gäller vetenskap.

Linné, den stora giganten, har givit oss i Uppsala en av de vackraste stadsmiljöerna med alla planteringar och sådant just detta år.

Så om ni vill se något vackert i år så ska ni åka till Uppsala! De har verkligen gjort mycket för att staden ska se fin ut!

Peter

Sitter och lyssnar på fulmusik nu...

Ja, nu sitter jag och lyssnar på fulmusik, jepp neddragna Mp3:or. Just nu är det hedningarna, jag måste göra mig kvitt detta! Alltså, köpa deras album, då kan jag med gott samvete lyssna vidare på m ina Mp3:or.

Så resonerar jag! :) Jag har länge lyssnat på Sígur rós men nu har jag haft pengar så jag kan köpa skivorna. Inväntar nu ægis byrin och Von. Därefter har jag nästan alla!

Jag saknar dock den skivan de spelat in med Vikingatida musik. Skithäftigt!

Det kanske inte är så svårt att förstå varför jag inte har sett den, det beror troligtvis på att de bara haft den tillsalu på koncerter.

Jaja, kul!

Jag hoppas Rocks hör av sig för jag har lite abstinens!

Peter

Vänsterpartiet är drogliberalt!

Ja, det är ju inte någon hemlighet att Vänsterpartiet har på sitt program att legalisera droganvändandet. Och det är jäkligt skumt att ett socialistiskt parti står för något som skapar missär och klasskillnader!

Vad som gör det extra intressant idag är att Vänsterpartiets Alice, förste vice ordförande gått ut och drivit frågan mer direkt. Det visar på att Vänsterpartiet faktiskt också jobbar aktivit med den här frågan, speciellt när det kommer uppifrån och från en namnestyrelsepost.

Det är föraktfullt, enligt mig när socialisterna eller ska jag säga kommunisterna? vill legalisera drogmissbruk! Det är inte mycket bättre än Irans diktatur där de medvetet portionerar ut droger för att hålla folket så pass drogat att de inte gör revolt.

Kan det vara så att Vänsterpartiet också är påväg att försöka göra något liknande?! Nåväl, det är ju helt klart drastiska slutsater, men man ska alltid vara vaksam mot drogliberaler.

Vad man skulle kunna tänka vara drogliberaler, det är väl ett parti som är ultraliberalt/Nyliberalt, såsom halva Fp, eller halva Moderaterna, eller Centerpartiet, men inte ens de anser att det ska vara fritt med droganvändandet. För de anser att drogerna är inte en frihetsfråga, utan en frihetsinskränkande fråga, då en person som är drogpåverkad ofta inskränker andra människors frihet genom att utgöra ett hot om att döda någon under sitt rus.

En annan sak som jag tänkte på är väl att Vänsterpartiet ger missbrukarna ett slag i ansiktet, knäa dem i skrevet och allt vad man kan tänka sig. Genom att tycka detta så tolkar jag det som att V plockar bort ansvaret från personer som missbrukar, de legaliserar också att det är rätt att människor som utsats för tragedier där anhöriga och familjemedlemmar dödats av en drogpåverkad person. V sviker alla offer! V sviker missbrukarna, istället för att hjälpa dem in i samhället igen till en drogfri värld!

Fy skäms Vänsterpartiet!

Peter - Nidstångsbindaren

Gudrun och frukostseminarie med lunchmacka

Idag har jag varit på ett frukostseminarie med IOGT-NTO och Gudrun Schyman.

Det var ett jättebra seminarie där vi faktiskt kunde ställa endel frågor till politikerna, så jag passade på.

Min fråga blev, (Under denna tid diskuterade vi vuxnas ansvar och politikers ansvar för ungas drickande) hur kommer det sig att Uppsalas kommunpolitiker inte har gjort tillräckligt för att stoppa ungdomsfyllan under speciellt Valborg?

Inget svar.

Jag fortsatte, mer upprörd. Hur kan 18 underåriga personer hamna i fyllecell?

Svaret blev från åhörarna: *översittarskratt*

Jag replikerade: Nej, skratta inte åt mig, jag menar allvar!

En kommunpolitiker från Socialdemokraterna satte då ner foten och menade på att det är ett enormt problem. Och då slutade alla skratta.

För att visa lite mer siffror.

97 personer omhändertogs under Valborg i Uppsala, flest i hela sverige. Och fler än vad det brukar vara i Uppsala under Valborg.

Räknar vi på hur många som sattes i fyllecell får vi det till 19,59% . Nästan 20% av alla som omhändertogs var minderåriga. Den yngsta var bara 13 år. (Källa UNT:
http://www2.unt.se/avd/1,,MC=77-AV_ID=608054,00.html)

Många menar att dettta ungdomssupande är ett "Ungdomsproblem", men här hävdar Gudrun Schyman att det inte alls är ett ungdomsproblem, för dessa ungdomar är under 18 år, och då är det vuxnas ansvar att se till att minderåriga inte utsätts för alkoholen på det här sättet.

Det är alltså vuxnas problem när unga under 18 år super. Det är vuxna och politiker som måste ta sitt ansvar.

Min aspekt i det hela är att vi har en lag som säger: "Det är förbjudet att förtära alkoholhaltig dryck på allmän plats" Och vart tog den lagen vägen under Valborg? Och alla andra kvällar och nätter?

Lagen har abdikerat och är inte längre en lag, för den följs ju inte! Varför ska vi ha en lag när alla bryter mot den och ingen gör något åt den?!

Politikerna är fega! Politikerna har makten att använda sig av att lagarna faktiskt ska användas! Dem och polisen och socialarbetarna skulle kunna se till att åtminstonde dessa 18 mionderåriga inte hamnade på spritavgiftningscentralen.

Nu åter till frukostseminariet.

Jag frågade efter seminariet några politiker hur man ska kunna få bukt med det här problemet, varför kan inte Uppsala använda sig av de lagar som redan finns? Lägg pengar på att upprätthålla dem, spara in på utgifterna som vi får lägga på att ta hand om resterna efter en festhelg.

Jag fick inget svar, en kille som hette vi kan kalla honom nisse i cirka 40-årsåldern som sitter för Socialdemokraterna var för rädd för att skriva debattartikel. Han menade att det var viktigt att vi inte sköt oss själva i foten. (Läs: Han var rädd för att folket inte skulle rösta på honom nästa val). Alltså är han maktgalen och livrädd för att förlora makten.

Det mest spännande var ju att Gudruns budskap tydligen inte gått fram till Nisse. Gudruns budskap var att driva frågan och få en debatt. För idag finns inte den debatten. Det är för att sådana som Nisse från Socialdemokraterna inte vågar ta en debatt, han är rädd för att skjuta sig själv i foten.

Jag tar risken att skjuta mig själv i foten! Jag är inte rädd för att ta en debatt, men tydligen är våra politiker rädda för det. Är inte det ett stort problem när våra politiker inte vågar debattera?

Jag trodde iaf. att politik handlade om att debattera!


Peter - Arg och förbannad - Det är dags att förändra politiken!