Möte med UNF i bryssel!

Hej gott folk! Nu var det ett tag sedan jag bloggade. Det beror på att jag åkte till Bryssel med UNF i torsdags. Besöket i Bryssel var mycket givande. Vi fick se en helt annan arena där vi självklar borde vara på! IOGT-NTO och NBV har arbetat där nere sedan 5 år tillbaka, det är bra! Då kan man ju fråga sig vad vi ska göra där?! Precis som i ´Sverige såklart! Lobba och köra alkoholpolitik som attans! Det är ju trots allt i Bryssel/Strasbourge våra lagar och allt beslutas osh styrs utifrån. Egentligen. Det är tufft! Så vi i UNF har fått endel idéer och funderingar och eftersom vi redan har ett utskott som arbetar med europeisk alkoholpolitik så är det kanske av intresse att skapa förbindelser med lobbying mot EU.

Torsdagen började med en flygresa tidigt tidigt till Bryssel, vi checkade in på hotel och därefter tog vi oss till EU-parlamentet för att träffa Anna Hed som är representant från Socialdemokraterna i Sverige. Hon visade oss runt lite grand och därefter hade vi ett mycket givande lunchmöte i restaurangen i EU-parlamentet.

Vi fick reda på hur det gick till med lite beslut och fick också reda på vilka kanaler vi har för att kunna påverka just alkoholpolitiken i EU. Mycket spännande!

Därefter träffade vi en Luxemburgare som jobbade för en parlamentariker och han ville dra igång något liknande UNF i Luxemburg så vi hade ett snabbt möte med honom på Mickey mouse café inne på EU-parlamentet. Därefter gick vi hem till vårt hotell där vi åt middag precis utanför hotellentrén. Senare på kvällen tog vi och turistade endel och tittade på Geniken pis och Manniken pis. Konstiga turistatraktioner, men nu har man sett dem.

På Fredag dag så bar det av till AKTIS EU-kotron och EUOROCARE för en liten information om vad deras arbete nere i Bryssel såg ut och det är kanske tänkt att vi ska besluta om något liknande som det, det var mycket spännande. Dock var det på norska och det var snabb sådan så jag förstod väldigt luddigt av vad hon sa, men dock det stora hela blev iaf. klarare med den powerpoint presentationen hon hade med sig =)

Efter ACTIS åkte vi till Svenska EU-konsulatet där vi fick lite mer information hur beslut och hur lobbing och liknande fungerar och det gav oss ännu mer kött på benen. Spännande! =)


Efter det besöket gick vi tillbaka till NBV-kotoret och fick lite föreläsning av Peter Moilanen som jobbar för NBV 1 vecka per månad i bryssel. Spännande jobb! =)

Därefter åkte vi hem och jag gick och sov, helt utmattad.

På Lördagen började vi med mötesförhandlingar och spännande möte tog fart och det fortskred fram till söndag lunch med vissa mat och sovuppehåll.

Nu är jag hemma och det är otroligt skönt att vara hemma!

Dock är jag djupt positivt överaskad av Bryssel. Jag trodde att det skulle vara en stor opersonlig stad. Det var tvärt om, den var stor, mysig och mycket personlig.

2h. tog det att flyga mellan STHLM-Bryssel. Inte särskillt långa transfear tider heller.

Kram!

Peter

Kommentarer
Postat av: Jensnelly

Wonderful and informative web site. I will recomend this site... Excelent work


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback