Earth hour - En riktig flopp!

Idag är det visst Earth Hour! Det betyder att alla ska släcka lamporna och stänga av elektrisk utrustning, all, sådan. Detta för att visa att vi bryr oss om miljön och att vi inte ska belasta elnätet under fem minuter eller vad det kan vara. Det är kanske en rolig idé, men det är absolut inte miljövänligt.

Om alla stänger av alla sina eldrivna saker som är inkopplade på det centrala elnätet, alltså i väggurtagen i sina hem. När sen dessa fem minuter har gått och alla ska slå på sina elapparater kommer det att bli en enorm elförlust och det kommer dra mer el och således skapas högre elproduktion och vid högre elproduktion kommer det gå åt mer kärnbränsle, kol, olja, naturgas etc.

Så, tänk er för innan ni släcker lyset idag, det kan kosta betydligt mer att dra igång hela elnätet igen. Det var någon som pratade om att det krämar ur två kränkraftsverk bara i Sverige vid dessa fem minuter om alla skulle släcka sina lampor i Sverige och sen när alla slår på dem igen. Och låta två kärnkraftsverk gå för fullt för miljön, nja, jag vet inte riktigt om det är så produktivt, mer kontraproduktivt.

Peter

Kommentarer
Postat av: robinho_brasse

Hej Peter nu kan du adda mig.

2008-03-29 @ 23:16:46
Postat av: robinho_brasse

Vill bara säga. Jag gillar oerhört de du skriver jätte fanatiskt=)

2008-03-29 @ 23:17:26
Postat av: Tommonika

Greetings from Arlington, Texas! Nice site!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback