Kvinnojouren i Blekinge verkar inte förstå...

Såhär på nattkvisten när man borde gå o sova så hittar jag en spännande artikel på svd.se. Den handlar om Nordman och deras show i Melodifestivalen 2008 - scen Karlskrona.

Tydligen handlar låten som Nordman ska framföra om just häxprocesser och förtryck. På scen, enligt Svd.se så ska det förekomma en häxbränning på scen och detta reagerade kvinnojouren i Blekinge starkt på.

Det känns som om kvinnojouren inte riktigt vet vad de är till för själva så jag kanske måste berätta det för dem.

En kvinnojour är väl till för att stötta kvinnor och arbeta för en jämställdhet där våld inte förekommer mot kvinnor. Så är det iaf. i mina ögon.

Och om de nu anser att en iscensatt häxprocess vore provokativt så borde de nog invänta eller åtminstonde ta reda på lite bakrundsfakta om vad texten och låten vill förmedla.

Nu går ju inte det då texten är hemlig fram till framförandet av låten i mars, men så som jag anser det vara är såklart inte Nordman ute efter att misshandla kvinnor eller ha en kränkande behandling av kvinnor.

Låtens namn är: "I lågornas sken" och hon som skrivit texten är tydligen intresserad och inspirerad av Jan Guillios Häxprocesserna, och han har de ju inte gått på, snarare hyllat om jag inte minns fel.

Nej, när man läser titeln känns det om en låt som hyllar kvinnorna som fick sätta livet till och på något sätt tillönskar dem den här låten för att hedra dem och att de led förtryck i ett samhälle som verkligen var förtryckande till höger och vänster.

Nej, Kvinnojouren, de har väl gjort sitt egentligen med tanke på allt som de varit i blåsvädret 2007...


Så låt nu häxprocesserna visas riktigt mycket i TV, visa på vad oupplysthet kan göra! Häxprocesser eller liknande förekommer ju fortfarande på grund av att folk är oupplysta, ex. att jaga och förtrycka vuxna människor som inte har en heterosexuell läggning tex.

Peter - God natt!


Kommentarer
Postat av: kristin

Håller med dej helt och hållet!

Postat av: Tiniuskajsa

Very interesting site --- quite informative

2009-03-30 @ 13:45:39
URL: http://tiniuskajsa.myblog.es

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback