Vad händer nu då? Kubakrisen

Ja, så har då äntligen diktator Fidel förklarat sig som avgående diktator. Spännande att det tog upp till 2 dagar innan befolkningen på Kuba själva visste om hans avgång.

Nu hoppas jag på ett demokratiskt Kuba för befolkningen där. Att landet öppnar upp sina gränser och demokratin får frodas och att det inte ska vara förbjudet att vara det ena eller andra.

Många försvarar Kuba att de är så bra och att allt är fint och fröjd där. Det är någon typ av idyllbild de människorna skapat sig för inte fan är Kuba någon idolstat, det är ett skräckvälde som absolut har en god sjukvård och utbildningen är visst gratis. Men är det allt? Fri och bra sjukvård? Det är inget jag tänker byta bort för ex. vara förbjudet att driva egna företag och fritt tänkande och fritt ifrågasättande.

Kuba måste bli demokratiskt nu när äntligen en länge hatad och rosad diktator lämnar makten.

För mig är han bilden av en tyrann som plågar sina undersåtar genom att förbjuda åsiktsfrihet och annat som har med frihet och demokrati.

Peter

Kommentarer
Postat av: Joey

Tyvärr tror jag inte mkt förändras för att Fidel har avgått, eftersom hans bror Raul tänker ta över i hans ställe. Fri företagsamhet kan jag undvara - för egen del -undantaget kooperationer. Hellre samarbete än konkurrens. Men den andra håller jag med om. Leve Socialismen! Leve den sanna demokratin!

2008-02-22 @ 10:37:08
Postat av: Anna

Stor e-post server krash hemma hos oss :( All epost borta! Kan du skicka alla adresser till folk i CoE? Tackar! Och port adress etc behövs också för måndagen!

Postat av: Peter Andersson

Joey: Mja, det spekuleras väl i att hans bror ska ta över, men det figurerade andra personer också. Kuba är ju inte någon demokrati, inte heller socialism utan tyranni och diktatur där allt är förbjudet såvida det inte godkänts av den diktatoriska censuren. Det är inte någon demokrati det inte. Fri företagsamhet är vägen till demokrati och frihet, kooperativ är vägen till inskränkthet och där den som inte platsar in i normen fryses ut och i värsta fall mördas och skändas. Ex. homosexuella i Kuba, de får sätta livet till ofta. På Kuba är det förbjudet och det "finns inte" något sådant enligt regimen. Konkurens leder till initiativ från folket, kooperativ och statligt ägande leder till förslappning och oföretagsamhet, se bara på hur det ser ut idag när vi haft nästan hundra år av sossestyre. Visst har vi en bra standard men folket har blivit för lata.

Anna: Jag fixar det!

2008-02-23 @ 12:07:29
URL: http://zodiac.blogg.se
Postat av: Joey

Exempel på kooperationer som fungerar bra idag är ju t e x Coop Forum. Ettt varhus där alla för vara med och dela på vinsten, till skillnad från t e x ICA. Att jag själv handlar på ICA hör tyvärr till att Coop har högre priser eftersom de måste konkurrera med de enskild -ägda företagen.
Fack -anslutna mördas och utefrys även i "demokratins" USA.

2008-02-25 @ 10:40:50
Postat av: Peter Andersson

Men Coop Forum är ju faktiskt inte direkt kooperativ längre. De styrs och drivs precis som ett aktiebolag. Konkurerar percis som alla andra företag. Sen funderar man ju kring varför Konsum på hörnet slog igen, jo, de hade för höga priser, ICA som är privat och drivs som aktiebolag kan sänka sina priser och vad vill folk ha? Jo, billiga, bra produkter, sen om det ägs av Eva, Martin och Glenn, eller av Nils, Monika och Johan, det bryr sig folk idag inte om, oftast. Nej, kooperativ är förlegat och något som inte fungerar idag, det ser vi tydligt på att kooperativa förbundets storbutik, just Konsum-butikerna i alla dess former går i graven, varför då? De är ineffektiva.
Du vet mycket väl vad jag anser om USA, och jag vill nog påpeka att det är skräckexemplet på demokrati nr. 2, första skräckexemplet var Tyskland under andra VK där folket röstade fram Hitler. Demokrati är heller inte bra, men det är det bästa vi har. I USA mördas iaf. inte fackanslutna av staten, det sker troligtvis av privata aktörer och inte demokratiskt. I Kuba mördas folk av staten bara för att de tycker saker, det sker inte i USA.

Det kanske bästa exemplet på demokratier är just Sverige, Danmark, Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland, det är bra demokratier. Jämför med dessa stater om du ska jämföra Kuba med några. Då vet både du och jag att Kuba är en stat där en persons tycke och smak bestämmer, i de demokratiska länderna är ändå majoritetens tycke och smak det som styr och alla får kritisera och tycka vad de vill utan att bli mördade, så som det skulle varit i Kuba.

2008-02-25 @ 22:25:10
URL: http://zodiac.blogg.se
Postat av: Jocke

Jag har svårt att tro att Coop har högre priser för att de konkurrerar med andra företag. Rimligtvis borde priserna vara ännu högre om de inte var konkurrensutsatta. Problemet är snarast att kooperativ är ineffektiva och trögstyrda.

Så här säger en kritisk KF-medlem i en intressant artikel i Affärsvärlden (http://www.affarsvarlden.se/art/113538):

"KF:s "virtuella" demokrati förefaller i praktiken vara ett sätt att marknadsföra en otidsenlig, toppstyrd, samt i praktiken opåverkbar byråkrati. Då är det väl lämpligt att medlemmarna lika gärna tar sig rätten till verkligt inflytande via den fungerande aktiebolagslagen."

Sedan kan man förstås alltid hävda att kooperativ skulle fungera bra om de inte vore konkurrensutsatta. Fast sådana resonemang blir rätt absurda. Alla skulle vara bäst (och sämst) - per definition - om de slapp konkurrens.

2008-02-25 @ 23:40:41
Postat av: Peter Andersson

Ah, det är ju utmärkt svarat Jocke! "Kooperativ skulle fungera om de inte vore konkurrensutsatta" - en fantastisk mening!

2008-02-26 @ 16:02:25
URL: http://zodiac.blogg.se
Postat av: Joey

Ja, tyvärr fick Konsum lägga ner i Luthagen därför att ICA hade lägre priser. Men Coop är sedan länge bättre på ekologiska varor än t e x ICA, som visserligen har blivit bättre. Men ibland är det t e x svårt att hitta ekologiska bananer på ICA.
"I USA mördas iaf. inte fackanslutna av staten, det sker troligtvis av privata aktörer och inte demokratiskt."
Nja, det sköts väl via maffian på uppdrag av företagen. Däremot sätts fortfarande folk med vänsteråsikter i fängelse eller förföljs. Och görs så även i Sverige. Svarta listan finns fortfarande.

2008-02-27 @ 13:18:33
Postat av: Bubblan

Svarta listan, är det negrer på den eller? Eller har dom bara skrivit med svart penna? Eller med vit penna på svart papper? Det måste ju synas, fattar ni väl! DUMMA!

2008-02-27 @ 18:45:55
Postat av: Peter Andersson

Självklart läggs butiker ner om det inte går bra för dem, det vore dumt att ha öppet fast ingen handlade där, så därför följer Konsum marknadsekonomiska "lagar", går det bra, har man öppet, går det dåligt måste man stänga.

ICA är bra på ekologiska varor nu, och de ska ju bli miljöbutik så då kommer de bli ännu bättre, men visst, Konsum har haft Änglamark länge och det är ju bra.

Angående USA och dess maffia, och företag osv. nej, det tror jag inte på, det låter för konspiratoriskt, men visst, ge ett par källor på det så ska jag kolla upp det. Det sker iaf. inte från statligt håll så som det gör på Kuba. Där staten går in och "plockar bort" osunda aktörer, ex. journalister som strider mot censuren. I Sverige förföljs inga personer med vänsteråsikter av staten, möjligtvis av högerspöken som SD eller andra liknande grupperingar, dock ej av staten. Men en kommunist är lika farlig som en nationalsocialist. Båda strävar efter en diktatur där "osunda tankar och idéer" ska rensas ut, alltså inte någon demokrati där alla människor är lika värda.

2008-02-27 @ 18:46:09
URL: http://zodiac.blogg.se
Postat av: Businessgiftdepot

Hi! I liked your site. Design, navigation, a content - all is very good!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback