Återigen en ny Castro på tronen

Så valdes då en ny Castro på tronen till Kuba. Och valdes är väl lite väl starkt att säga, det utnämndes nog mer än valdes. Hur kan man egentligen välja om det bara finns ett parti? Nej, precis. Svårt svårt.

När Fidel dör kommer det kanske bli en necrokrati, det brukar bli det av kommunistiska stater, så vi får se hur Kuba kommer utvecklas.

Ny diktator och tyrann på tronen av Kuba.

Jag önskar den kubanska befolkningen hopp om att kunna få demokrati där.

Men tyvärr så lär nog inte det ske allt för nära 2008.

Sen är jag fortfarande intresserad i varför socialister är så förtjusta i Kuba. De borde väl anse att Kuba är det värsta som finns, en socialist är väl demokratisk i sina grundvärderingar, eller har jag fel?


Peter - Ledsen över att världen fått en ny diktator

Kommentarer
Postat av: Niklas

Visst är det konstigt och beklämmande med de kubakramare som finns inom vänstern. Delvis har det väl historiska skäl, d.v.s. att man lever kvar i en illusion från tiden då Kuba eventuellt kunde utvecklas till något bra.

Men är det inte lika konstigt med alla debattörer på högerkanten, och kanske framförallt inom Fp, som framställer Kuba som den värsta diktaturen någonsin och alltid fokuserar på Kuba?

Postat av: Peter Andersson

Ja, det kan nog finnas sådana nostalgiska förväntningar som lever kvar, det har jag inte tänkt på, men bra aspekt!

Och absolut, jag håller med, högerkanten använder oftast Kuba som exemepl på skräckdiktaturen. Kanske för att den är den som stått sig längst? Andra kommunistiska stater har ju faktiskt imploderat i motrevolutioner som har övergått i någon typ av halvdemokrati, jag tänker på Ryssland, Ungern, Ukraina. Men förhoppningsvis är de på G och blir goda demokratier snart.

2008-02-26 @ 15:59:39
URL: http://zodiac.blogg.se
Postat av: Moa

Lite intressant att det stod i tidningarna att Castro II studerat Kina och Vietnams utveckling... undrar just vad det är han kollat på?

2008-02-26 @ 16:45:32
URL: http://carbuncle.blogg.se
Postat av: Anonym

Ingen utav bröderna Castro - är diktatorer (diktatorer- skriver man så? :S :) )

Vad får dig att skriva att Kuba inte har någon demokrati, bott där själv?
Och när du väljer att dra den slutsatsen, jämför du då Kuba med t ex. Sverige?

Var inte ledsen Peter.

2008-02-28 @ 19:29:35
Postat av: Peter Andersson

Jasså? Vad är de då då? En diktator är en person som anskaffat sig makten via militär revolution och att diktatorn inskränker på många av de demokratiska rättigheterna. Och det stämmer bra överens med Fidel. Jag har inte bott på Kuba, men jag känner folk därifrån som tvingats fly pga. diktaturen och den fria viljan inte går att utöva. Jag jämför Kuba med demokratiska länder.

Om man skriver diktatorer eller inte, det är upp till skribenten, ingen annan.

2008-02-29 @ 08:50:00
URL: http://zodiac.blogg.se
Postat av: Susanne Kurtson

Många kubakramare är latinamerikaner som bor i sk demokratier, där man får rösta men många är analfabeter, har inte tillgång till sjukvård och några få rika familjer bestämmer genom att ha kontroll över regeringsmedlemmar och militärmakten. Regeringarna är korrupta och fattiga har ingenting att säga till om. Om alternativet är Kuba så är det en dröm för många. Bra sjukvård till alla, inga analfabeter, obefintlig barnadödlighet. Allt är relativt: Jag är för demokrati - men demokratier som inte är bara läpparnas bekännelse utan allas delaktighet som innebär ekonomisk, social, kulturell rättvisa.

2008-03-05 @ 20:59:29
URL: http://skurtson.blogspot.com
Postat av: Peter

Visst kan det verka vara positivt med Kuba, och att de som bor där har det skapligt bra, men det är inte som en demokrati. De sydamerikanska länderna som "har demokrati" kallar jag inte för demokratier, de är absolut lika diktatoriska som andra diktaturer. Ex. Ryssland. Men visst är jag för ekonomisk, social och kulturell rättvisa, och jag anser inte att varken de där sydamerikanska "demokratierna" eller Kuba är särskillt delaktiga i de kriterierna. Kubanerna har det kanske bättre, men de är ändå förtryckta.

2008-03-07 @ 23:46:53
URL: http://zodiac.blogg.se
Postat av: Sverredagny

Sehr schon, gut gemacht

2010-05-19 @ 08:00:27
URL: http://sverredagny.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback