Håga Högen = Högen Högen

Idag var jag ute och vandrade med Jocke. Vi tog cyklarna och cyklade ut till HågaBy och ställde cyklarna vid Håga Högen. Håga på gammelsvänska betyder Hög, så Håga Högen = Högen Högen, lite kul och lite spännande med lite etymologisk undersökning. Nåväl, vi utgick iaf. från Håga Högen och vandrade en röd linje. Vi hade köpt med oss massäck från Ofhandahls konditori som vi skulle äta när vi blev hungriga.

När vi vandrade längst den röda linjen mot Läbybro, en bro från 1600-talet. Nu gick vi ju inte raka vägen utan tog lite andra vägar för att få lite skogsluft i lungorna som oftast är förorenade med cityluft.  Promenaden gav oss drygt en mil i benen och vi hittade fyra söta små gula kantareller. Huvudsyftet med promenaden var att se lite fornlämningar och det gjorde vi! Vi vandrade runt och vid Läby bro fanns det ett gravfält från cirka 100 f.v.t romersk järnålder, där det stod bautastenar resta och även en runsten som var kul att se. Stenen var ristad utav någon okänd ristare och det syntes på tecknen och de slingrande ornamenten som inte riktigt funkade. Ta er en titt! Lillängens Gravfält heter stället som man lätt kan ta sig med bil.

Därefter knatade vi hemmåt och tog cyklarna hem.

Vilken härlig dag det varit, underbart väder för skogspromenad och vi slutade dagen med en härlig potatisgratäng och stekt kyckling.

Gott gott! =)

Kommentarer
Postat av: Joey

Låter som en mysig dag.

2006-09-25 @ 14:46:00
Postat av: Sverrevilja

Very Good! I love it.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback