Hatar jag kommunism? Ja, det gör jag!

Hej!
Idag är jag arg! Jag hatar väldigt mycket idag! Jag eldade upp mig egentligen redan i onsdags. Jag läste då att ett kemilaboratorium sprängst i luften med den farliga och canserframkallande ämnet bensen. Detta skedde 13 november och befolkningen varnades inte förrens i onsdags om att detta hänt! Vattnet har varit avstängt sedan i måndags!
Kinas regering, som är socialistisk nu förtiden, men jag tvivlar! I mina ögon är det en kommunistisk stat! Vi ser det igen, återupprepas i kommunistiska samhällen! Här säger Kina att de stängde av vattenledningarna i måndags för "underhåll av stadens vattenledningar". Jag är så arg och förbannad på sådana samhällen som inte tar sitt ansvar!  Staden Harbin bebos av 3 miljoner människor som är utan vatten, människor som kommer få problem om de inte får rent vatten nu! Det är barn, gamla och vuxna! Om kommunistiskt samhälle vore så bra så varför sker detta gång på gång på gång? Att regeringen inte bryr sig och tar tag i problemen förrens det är försent?! Hade man varit snabb med att sanera området när olyckan inträffade hade det gått så mycket bättre för befolkningen i Harbin.

Nu är mitt förakt mot en kommunistisk ieologi att det inte funkar. Därmed säger jag inte heller att en helt kapitalistisk stat fungerar heller, men hittar man något mittemellan, alltid denna balans, så tror jag på det bästa!

Jag nämnde att det upprepas gång på gång i världshistorien, och då tänker jag på Tjernobyl i gamla Sovjet, som var en kommunistisk stat. Där fick vi veta att något hänt, 1986, 25-26 april. Men inte när det hände. På Forsmark i Sverige 28 april 1986 hittades radioaktiva ämnen i luften, Sovjet hade fortfarande inte gått ut med att Tjernobyl hade exploderat.  Sovjet förblev tysta. Inte förrens några dagar senare lyckades vi i väst pressa ur Sovjet vad som hänt. Här ser man då på ineffektivitet i ett kommunistiskt samhälle som återuppprepas. Hade Sovjet gått in och sanerat direkt hade de kunnat stoppa det radioaktiva ämnet från att lämna själva olycksplatsen! Men väntar man så går det som det går!

I Nordkorea för ett år sedan sprängdes ett tåg fullt med olja eller någon annan kemikalie, det tog 5 dagar för övriga världen att få reda på vad som hänt. Explosionen syntes tydligt på flera sateliter. En stad på flera miljoner fick förödande skador men ingen hjäl tillkallades, och insatserna för olyckan och katastrofen sattes inte in förren några dagar efter explotionen som skedde på en tågstation. Flera människor omkom.

Med detta vill jag påpeka stora brister på effektivitet i ett kommunistiskt samhälle. Ingen tar något ansvar, alla äger ju ändå allt, så varför skulle jag bry mig? NÅgon annan får göra det!

Utbildningarna i landet som är kommunistiskt ger inte några incitament till att bli bra, man vinner ändå inte något, varför ska man då anstränga sig för att inte få något för det?

Kommunism är en fin tanke, låt oss stanna där, vi har sett flera länder som försökt och vi har sett samtliga länder misslyckas, totalt! Vad får andra att tro att de ska lyckas?

Kommunismen i tre steg:
1. Revolusion, ta över statsmakten och ha regimbyte
2. Diktatur i 10 år för att fastställa ramar och lagar och skapa förutsättningar inför steg tre.
3. Släppa makten och låta folket ta över.


Stater som haft kommunistiska revolusioner har kommit till steg 2. Aldrig längre! Personerna som suttit i diktaturen har aldrig velat släppa taget om makten! Detta beror på att folk inte vill infinna sig i ett kommunistiskt samhälle, åtminståne inte alla. Och då de måste tystas, vi har ett bra exempel, och skräckinjagande exempel på sådana metoder, Gulag. 100 miljoner människor som sattes i arbetsläger och en säker död, för att de var motståndare till kommunismen, åsiktsfrihet finns inte i ett kommunistiskt samhälle.

Nu ska jag sluta vara arg på system som ex. Kommunism.

Idag ska jag boka bord på Indian Kitchen!

Kommentarer
Postat av: Robert

Fast frågan är om det är fel på ideologin i sig eller människorna som inte förmår genomföra den?

Postat av: Peter

Sant, men om inte någon klarar av att genomföra den så är ideologin inte gjord för människan... så tror jag :)

2005-11-25 @ 21:49:18
URL: http://zodiac.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback