Föräldrarlegitimation - Frihet att bli förälder

Jag kan inte mer än börja blogga igen när jag hör att ett gäng annonserar i tunnelbanan i STHLM om att bevara äktenskapet. Dessa är bestående av Pingströrelsen, Katolska kyrkan och Svenska evangeliska alliansen samt övriga personer som vet allt om föräldraskap, Stanley Sjöberg, Ulf Ekman, Anna Maria Corazza Bildt och Siewert Öholm mfl.

Jag blir lite förbannad rent ut sagt! Speciellt när det är så auktuellt med hur vuxna människor skaffar barn och sen har ihjäl dem, eller misshandlar dem så de får men för livet! Är DET vad dessa människor är ute efter? Att förbjuda andra människor att skaffa barn? VAd är det för värld vi lever i egentligen? När vuxna människor inte får göra som de vill?! När någon ska komma och lägga näsan i blöt?! När moralmakarna bakar moralkakor från en religion?! När dessutom religionen är från 2 000 år tillbaka, hur modernt är det?!

Nej, lägg då ner mer kraft i att utbilda folk till att bli bra föräldrar, föräldrar som tar ansvar för sina barn, för det verkar det vara brist på, speciellt när man läser dagligen flera gånger om dagen om hur någon hittat ett spädbarn slängt på soptippen, eller någon förälder dängt sitt barn mot väggen, eller när mormor och mamman kvävt barnet och håller varandra om ryggen.

Och när vi tänker om hur det egentligen är, det ska prövas och testas och registreras sjukligt mycket om man är homosexuell och vill skaffa barn, ja, det är praktiskt taget omöjligt för många. Medan ett heterosexuellt par bara kan pippa runt som kaniner och ploppa ut barn på rullband, utan att någon överhuvud taget bryr sig om de är bra människor, värda att få bli föräldrar!

Kanske är det dags att införa förbud för heterosexuella att skaffa barn innan de genomgått en rad olika åtgärder och blivit registrerade som goda föräldrar - Föräldrarlegitimation.

Nej, självklart är jag emot förbud och legitimationer hit och dit, men det är mot det absurdum att några gamla dassiga religioner ska in i det sekulära Sverige och påverka. Varför ska de överhuvud taget ha något att säga till om i det politiska livet? Religion är andlighet och det är fint om det stannar där. Det ska INTE in i en stat och styra och ställa och bestämma!

För att återknyta tillbaka till inledningen av texten så har de olika organisationerna och personerna en kampanj i tunnelbanan som förespråkar att bevara äktenskapet, Mamma, Pappa och Barn. Men hur vanligt är det nu för tiden?! Cirka 40% av de vuxna i Sverige har sepparerat en gång och har barn med flera personer.

Så, bara en sådan sak att förespråka att det är mamma, pappa och barn som är det normala, nej, så är det inte längre! Idag är det kanske flera mammor och pappor runt omkring barnen.

Så, inför en könsneutral äktenskapsbalk, för det löser många problem och jämställer alla människor, män och kvinnor!

Arg
Peter

Kommentarer
Postat av: Arg Joey

Ett mycket bra inlägg, Peter! Jag fick en inbjudan på Facebook om detta. Hade inte sett kampanjen innan (var ändå i Sthlm i lördags), men blev lika upprörd som du när jag läste det. Skulle heterosexuella Britney Spears var bättre än t e x du och Jocke på att uppfostra ett barn, kan man ju fråga sig....

2007-10-23 @ 13:05:58
Postat av: Rikard Hellgren

Människor har rätt till sina åsikter.

Det farliga med HBT-rörelsen är den vill utrota alla som inte tycker som dem.

Vi har yttranderättsfrihet i vårt land!

HBT-rörelsen, som förespråkar tolerans är den mest intoleranta och militanta rörelsen i vårt land.

2007-10-24 @ 20:12:38
Postat av: Peter Andersson

Jasså? Tycker du så? Om du tror det så tror du helt fel. HBT-rörelsen vill absolut inte utrota alla som inte tycker som de, däremot har de betydligt mer motvind. Ungefär som kristna hade det under gryningstiden för den religionen. Och om det är något du vill uppmuntra till så har du ju en egen historia att åminnas, men det kanske inte spelar någon roll, det är ju hbt-människor det rör sig om... eller?!

Postat av: Joey

Läs på bättre, Rikard! Det handlar om allas lika värde. Tycker du Evangeliska samfundets kampanj handlar om det?

2007-10-25 @ 11:46:38
Postat av: Rikard

"Bevara äktenskapet" står för gällande svensk lagstiftning. Är det olagligt?

Nuvarande lag (teori) stämmer överens med vekligheten.
Barn=Mamma+pappa

Det är en fråga om logik och sunt förnuft!

Vilket alternativ är sant? (i praktiken)

Barn=mamma+mamma

Barn=pappa+pappa

Enda lösningen är för ändrad lagstiftning är:

Barn=mamma+mamma+pappa

Barn=pappa+pappa+mamma

Är det barnens bästa att starta livet med en skilsmässa från antingen den biologiska mamman eller pappan? Bara för att "Barn SKA vara en rättighet"

Polygami blir nästa....

2007-10-26 @ 14:59:08
Postat av: Hemulen

Fast Rikard, de där alternativen är inte 'sanna' (här kan man f.ö. knappast tala om sant och falskt) eftersom många barn redan nu lever i familjekonstellationer som inte är den gamla vanliga kärnfamiljen. Vill man vara vetenskaplig bör man undersöka om alternativa familjekonstellationer påverkar barnen negativt, inte undersöka vilket som är vanligast idag. Vad säger det egentligen?

För övrigt är inte polygami särdeles hemskt heller, om alla inblandade samtycker. Varför ska samhället och moralstinna människor lägga sig i vuxna människors privatliv?

2007-10-26 @ 16:48:05
Postat av: Hemulen

Ett förtydligande, Rikard, om du med de där mystiska formlerna ovanför menar att det krävs en pappa och en mamma för att avla fram ett barn så är det naturligtvis sant, men det enkla faktumet säger ingenting om barnets eventuella behov under uppväxten. Redovisa lite statistik (om du hittar någon) om att barn far illa av att inte växa upp med båda sina biologiska föräldrar innan du börjar uttala dig kategoriskt om människors rättigheter.

2007-10-26 @ 19:51:32
Postat av: Peter Andersson

Rikard: "Bevara äktenskapet" förespråkar något förlegat och gammalt! Något som kommer från en religiös påverkan av statliga lagar. Lagar ska vara sekulariserade och ska inte vara direkt influerade av någon religion.

Barn är rättigheter i den värld vi lever i, för om vi ska plocka bort den rättigheten ska vi göra det på alla, som min rubrik lyder! Föräldralegitimasion. Ska vi testa alla vuxnamänniskor om de är lämpliga föreldrar eller ska vi anta att alla är det fram till det att de bevisar motsatsen? Jag tycker nog vi ska låta alla vuxna få bli föräldrar om de vill och vet att de klarar av det.

Sen det andra:
Det är klart det inte är olagligt men det är homofobiskt! Men det är klart jag förstår att ni kristna är rädda för att hela världen ska gå under för att cirka 10 % råkar vara homosexuella, skärpning! Ta tag i frågor som pedofili och trafficing eller något annat hemskt! Gör något vettigt av tiden! Sluta be för vuxna människor som sköter sig, starta istället härbergen för hemlösa och insamlingar till barn i "sydstater" (föredetta U-länder). Och andra viktiga direkt behövande saker!

2007-10-27 @ 23:10:06
URL: http://zodiac.blogg.se
Postat av: Rikard

Hej! Det är visst en fråga om sanning och logik. Att det krävs en mamma och en pappa för att skapa ett barn.

Förr hade föräldrarna många barn, idag har barnen många föräldrar. Vilket är bäst?

En grundlag ska värna för samhällets bästa, dvs sanningen.

Mvh Rikard

2007-11-05 @ 14:04:01
Postat av: Rikard

Gör något vettigt av tiden! Sluta propagera för ändrad grundlag,
vi är vuxna människor som sköter sig, starta istället härbergen för hemlösa och insamlingar till barn i "sydstater" (föredetta U-länder). Och andra viktiga direkt behövande saker!

En lagändring för med sig stora förändringar i hur man ser på kärnfamlijen.
Det handlar inte bara om HBT-människorsrättigheter. Blir det en lagföränding så blir 90% förtryckta istället. Då får vi som tror att barn mår bäst i en stabil familj med mamma och pappa inte tycka så längre. Det är konsekvensen för en familj i England. Där en familj inte få behålla vårdnaden då de inte vill lära barnet att det det är ok att man kan har sex hur man vill med vem man vill när man vill. För det är olagligt. Det blir konsekvensen. Det normala blir onormalt och olagligt.

2007-11-05 @ 22:10:55
Postat av: Peter Andersson

Rikard: Det är precis så vi ska göra, en lagändring för att splittra synen på att kärnfamiljen är det ända tänkbara, för kärnfamiljen är inte något som är det vanliga idag, inte heller något som alla vill uppnå. Därför måste lagen ändras så den fångar upp de som inte följer kärnfamiljerna, det vill säga majoriteten i sverige. Och du har rätt, det handlar inte bara om HBT-personers rättigheter, det handlar om allas rättighet!
Du kan inte förtrycka en majoritet, det är bara minoriteter som förtrycks, glöm inte det!

Om föräldrarna ser det som ok att ha en öppen syn på sex är det utmärkt! Då kommer barnet när hen blivit vuxen att ha en sund inställning till sex, att det inte är något snuskigt och tabubelagt utan något som är fint och något man ska vårda med omsorg.

Hade man uppfostrat barnet enligt kristen tradition, där sex är tabubelagt och att sex före äktenskap är fel osv. då får barnet en konstig relation till just sex och det är då det lätt blir psykiska störningar och barnet blir sexmissbrukare när hen vuxit upp. Det finns belägg i flera sociologers studier!

2007-11-05 @ 22:45:28
URL: http://zodiac.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback