Är inte det här galet?!


I SVD.se kan vi läsa om arga muslimer igen.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/artikel_647095.svd

Min fundering är hur religiösa dessa arga muslimer är? Troligtvis är det muslimer som är arga på väst och mer intresserade att skapa medial uppmärksamhet.

Jag funderar också på om dessa muslimer är teologiskt utbildade som går ut och påpekar att det vore hädelse att döpa en nalle till Muhammed? Nallen var väl inte någon avbildning eller något åt det hållet? Det finns människor som namnges efter Muhammed, profeten, ska alla föräldrar som namnger sina barn också bemötas med kulor?

Nej, ännu en gång visar sig religionerna dogmatiska.

Kristendomen har liknande dogmer och paradoxer där det finns en enormt blodig historia bakom. Många av de religiösa kristna hävdar att kristendomen idag inte har med korstågen att göra, men som religionshistorisk kunnig anser jag att de i största grad har ansvar av vad religionen gjort i sitt namn.

Fortsätter att vara sur...

Personpåhopp

Hej!

Idag har jag tänkt göra personpåhopp på lite folk.

Igår var jag och mina vänner ute på stan och då slängde min gode vän Johannes ur sig att de som skimmar kontokort är lika fula människor som Wallenbergarna. Något som jag inte håller med om. Det är ungefär samma sak som att säga att sex och våldtäkt är samma sak.

Sådant blir jag arg på, man ska inte skylla på andra människor som skapat och byggt Sveriges sociala trygga nät, som Wallenbergarna gjorde - bygde Sveriges sociala skyddsnät alltså. Utan dem skulle Sverige se ut som ex. Baltiska staterna. Utan Wallenbergarnas pengar skulle sociala försäkringar inte finnas. Men det är visst en vanlig föreställning om att svenska industrifamiljer är onda och elaka. Då tänker jag att det är konstigt att hacka på någon som ger en jobb och lön. Inte ens hundar hugger den hand som föder en.

Nej, så därför gör jag ett litet personangrepp på Joey :) Fy skäms, inte säga så! Se helheten, inte bara det som faktiskt var ett problem. (Att lönerna inte var så höga som de borde vara)


Det andra påhoppet jag kommer göra är att jag verkar ständigt få jobba som föreståndare, F kallat.

Idag på morgonen ringde en människa till min privata hemtelefon och ställde dumma frågor om saker som rörde köplatser osv. Det brukar sägas att det inte finns några dumma frågor, men det gör det. Speciellt när man säger att personen ringt på min privata telefon och personen fortsätter att ställa frågor om jobbet.

Det är ungefär samma sak som att jag skulle ringa en banktjänsteman på hens hemtelefon och be hen köpa och sälja aktier. Eller varför inte ringa till en bokhandlares hemtelefon och diskutera böcker och be hen beställa hem SAG, eller något liknande. Nej, vet ni vad! Det är inte lite fräckt att ringa hem till någon och ställa jobbfrågor!

Ytterligare ett Fy skäms! Det räcker med att ställa dumma frågor när jag inte är i tjänst. Folk har visst inte förstått att jag jobbar 10h i veckan och inte när jag är mig själv som privatperson. Det skulle man kunna likna vid att jag springer på en banktjänsteman på stan och börjar ställa frågor om hur det egentligen ligger till med börsen och en viss aktie etc. Det gör man inte!

Idag är det en lite bitter dag där jag minsann tänker spy ur mig lite galla! Så det så! Och om jag nu skulle förtörnat någons stolthet, så tänk också på att alla behöver vara lite elaka och förbannade för att vara perfekta! Perfekthet föds vid balans!

Peter

Finlandia - ett trevligt land!

Så har man varit i Finlandnågra dagar, det är ett trevligt land och trevliga människor där nästan alla går omkring och ser ut som om de diggar hårdrock och power metall. Ett land som h ar allt laktosfritt eller laktosfattig mat. Det tycker jag om! Ett upplyst land med andra ord vad gäller matallergi. De är inte bara duktiga inom det området, även glutenfria saker finns det gott om, och de produkterna är inte alls tråkiga som de är i Sverige.

Idag har vi besökt Nationalmuseum och sett på 4000 år gammalt älghuvud hugget i sten. Vi trodde det skulle vara större men det var som en liten tändsticksask. Sen hade de en liten avdelning med samiska saker. Spännande saker var att det fanns en sydsamisk trumma, en sådan med ett solkor i mitten av trumman, som kom från Finlands sydvästra del. Bland insatta kallas den typen av trumma för ramtrumma och har den solkors är det troligtvis en sydsamisk trumma. Spännande just för att de är mest förekommande i Sverige och inte på annan plats.

Därefter var i i bergskyrkan och tittade. Intressant. En gång i tiden spelade jag ju själv där med Motala Ungdomssymfoniker.

Det är väl lite vad som hänt idag, igår gjorde vi andra kulturella turer.

Igår gick vi runt lite på stan och tittade och på eftermiddagen åkte vi till Sveaborg med en färga. Det tog cirka 15 minuter och det var kallt och jäkligt där. Fint och lugn och frisk luft, härligt. Vi åkte därefter hem och fikade. Därefter bestämde vi att vi skulle äta ute, det blev på en samisk restaurang som heter Saaga. Det var kitschigt och personalen hade kanske inte direkt något större koll på vad samisk matkultur var för något. Visst, det var gott men inte sådär plusigt som man kan tänka sig. Nej, tacka vet jag Ajte restaurang i Jokkmokk, där är det finfint! Saaga får 3 av 5 gafflar av mig, lagom men inte super, dessutom var det ganska dyrt och personalen var konstig.

Se n bar det hem och slöa framför tv:n.

Nu ska vi ta det lite lugnt och sen laga mat o äta, det blir HK-länki med makaroner. Länki är finska och betyder korv.

Peter

Andreasskolan i Stockholm

Idag skriver Svd.se :http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_594179.svd om hur Andreasskolan, en konfessionell religiös gymnasieskola vars rektor uttalat sig om att homosexualitet är en synd.

Det bevisar ytterligare att det är stora problem med att tillåta religiösa friskolor.

Se till att förbjuda friskolor med religiösa inriktningar nu direkt!

Peter

Stäng religiösa friskolor nu!


En uppmaning till regeringen och lagstadgarna!

Ordet konfessionell betyder att något är strängt troget religiöst. Och det finns religiösa friskolor runt om i Sverige som är konfessionella. Trots att det är förbjudet enligt svensk lag förekommer sådana skolor. I Sveriges läroplan Lpo -94 står det att läsa i första paragrafen:


"Undervisningen i skolan skall vara icke-konfessionell. Skolans uppgift är att låta varje enskild elev finna sin unika egenart och därigenom kunna delta i samhällslivet genom att ge sitt bästa i ansvarig frihet." Lpo 94.


Trots detta stänger inte skolverket de konfessionella skolorna! I förening med Lpo 94, måste vi förbjuda och stänga alla religiösa friskolor i Sverige! Enbart ha mångkulturella skolor där alla blandas med varandras kulturer och religioner. På så sätt formar vi goda människor med många erfarenheter av skillnader och likheter.


Konfessionalismens yttrande

Många av de religiösa friskolornas elever menar att världen skapades av Gud. Det betyder att man i en kristen skola lär sina eleverna att Gud skapade världen, det kallas idag för Intelligent design. Intelligent design är en pseudovetenskaplig förklaring till världens skapelse, gentemot evolutionsbiologins vetenskapliga förklaring av hur det gick till. I bästa fall får eleverna information om den evolutionsbiologiska vetenskapen, i dessa konfessionella inåtslutna skolor.

Idag går det 9 000 elever i religiösa konfessionella skolor runt om i hela landet. Det är mer än 100 % ökning på tio år. Det ger också problem för dessa 9 000 elever att lära sig kritisk granskning av vad som är vetenskapligt och vad som är religion.


Försämrade kunskaper

Eleverna på en konfessionell skola får också problem med sexualundervisningen. Den är tafatt och oftast helt utesluten. Det ger såklart problem i det kommande livet och eleven kan känna sig oförberedd när ämnet oftast beläggs med tabu och skam.

I Tyskland visade det sig att ett ungt par som tillhörde en starkt religiös grupp inte förstod varför de aldrig fick barn. De hade försökt få barn i 3 år och ändå förblev de barnlösa. Kvinnan genomgick en hälsokontroll, därefter visade det sig att hon var jungfru. Vidare efterforskning visade att de aldrig fått någon undervisning i hur barn blir till och därför inte haft samlag med varandra. Det är kanske ett extremfall men något som vi måste belysa. Den här typen av relation till sexualkunskap finns det gott om i de konfessionella friskolorna i Sverige. Hur många judiska eller muslimska flickor får lära sig om hur det kvinnliga könsorganet fungerar och stimuleras? Hur många pojkar i den kristna konfessionella friskolan får lära sig hur man på ett bra sätt har ett gott samliv med sin blivande partner? Hur många tar upp homosexualitet som något positivt? Listan kan bli lång!


En bekant miljö

Kristdemokraterna är det ända parti i Sveriges riksdag som förespråkar att fortsätta med konfessionella religiösa friskolor. De ser också med oro på den jakt som skolverket har på de konfessionella religiösa friskolorna. Det är alltså KD och religiösa samfund samt företag som är för konfessionella religiösa friskolor. KD menar vidare att konfessionella skolor fyller en viktig funktion. De erbjuder en miljö där många föräldrar och barn redan känner sig hemma.

Visst är vi människor lata och vill helst att allt ska vara som hemma. Men i just skolan är det viktigt att vi inte har det som "hemma", då det är viktigt att skolan slår sönder på de fördomar som odlas friskt från hemmet. I skolan ska eleven få lära känna det mångkulturella och frotteras med alla kulturer som finns i vårt samhälle, alla religioner och alla sorters folk. Det är det som är fint med en skolgång där alla får plats och där man inte avskärmar sig på grund av religiösa övertygelser. Hur skulle det se ut om vi skapade en nazistisk friskola? I en konfessionell skola finns det bara plats för dess religiösa övertygelse, allt annat anses vara av ondska och något som är fel.


Religiösa friskolor kan leda till sekterism

En människa som enbart lever i en sluten värld har svårt att veta vad som är en allmän uppfattning av vad som är kunskap och sanning. Om en elev som har en konfessionell uppfostran, går på en konfessionell religiös friskola, umgås enbart med vänner som också har en konfessionell uppfattning om världen. Hur ska eleven då kunna reflektera över sig själv? Hur ska eleven veta vad som faktiskt är den allmänna vetenskapliga sanningen och vad som är religion?

När eleven fått en samhällsavskärmande uppväxt enligt ovanstående beskrivning kan det mycket väl leda till främlingsfientlighet mot sina medmänniskor. Vid denna främlingsfientlighet kan det bildas ett nytt samfund där det snart övergår till sekterism. I värsta fall kan det sluta som i Knutby. Ett ypperligt exempel på hur det kan gå om man växer upp i en samhällsfrånskiljd värld.


Upprop mot religiösa friskolor

Det är viktigt att svensk lagstiftning följs! Därför ska konfessionella religiösa friskolor stängas omedelbart! För om de får finnas kvar kommer deras 9 000 elever att ha sämre kunskaper inom biologi, vetenskap och sexual- och samlevnadskunskap. Så får det inte gå till! Vi lever inte på 1600-talet längre! Alla Sveriges elever har rätt till att få lära sig kritiskt tänkande, det får man inte på en konfessionell religiös friskola där religionen ställs i centrum och det undervisas i att det är det som är sanningen, inget annat!

Det är viktigt att alla går med i uppropet mot konfessionella religiösa friskolor. Det går ut på att visa för regering och riksdag att vi är i majoritet som anser att det är fel att undervisa om konfessionalism i skolan, som om det vore sanning! Det är viktigt att vi får ett slut på den här typen av pseudovetenskapliga försök att verka vetenskapliga!


 

Peter Andersson


Blöta timmar

Ja, från i fredags kväll har vi haft en liten vattenläcka som vi fortfarande inte hittat något om. Det är väl märkligt? Att just det här huset är på något sätt besatt av en ständig vattenläcka.

Nåväl, jag har jobbat några rejält blöta timmar, och som tur är sprutar det iaf. inte vatten och det gör mig lite lugn.

Dock är jag lite orolig att det tar för lång tid att hitta läckan. Men nu är det inte mitt stora ansvar att se till det utan min kollega Minna, och hon gör ett toppenjobb!

Så idag har jag jobbat sista timmen med vattenläckan tänkte jag mig.

Nu är det tenta och imorgon är det Pumpen!

Peter

Så bar det iväg till Finland!

Nu är allt bokat!

Och jag har besökt nästan alla huvudstäderna i Norden på 2 år.

Hvarf - Heima - Inköpt nu!

Det är en underbar skiva! Mycket trevligt!

Sigur Rós - Heima 2007

7 november släpper Sigur Rós sin nya skapelse: Heima. Det är självklart deras musik som står i centrum men även deras bildskapande konst. Heima är både en musik och bildskapande kreation, filmad med 35mm objektiv. Det visar härligheterna med Island och Sigur Rós musik.

Ta en titt på deras hemsida och deras trailer för Heima:

http://emichrysalis.co.uk/sigurros/heima/video/

Och för att besöka Sigur Rós hemsida gör man det här:

http://www.sigurros.co.uk


http://www.sigurros.is