Det föredetta röda Sverige

Jag har haft lite teorier om att socialistiska stater ofta korrumperas, tyvärr. Dock så har jag inte haft dessa tankar kring Sverige, men nu efter att Socialdemokraterna klivit ner från tronen visar det sig gång på gång att det faktiskt verkar ha skett korruption även i Sverige. Något som Vänstern var väldigt snabba att anklaga Bildt för, när det gällde optioner och aktier i olika företag.

Först kan man ju nämna av det som kom fram efter det att S klivit bort från maktklubban, Tsunamibanden, varför fick inte kommisionen reda på det när de frågade politiker och tjänstemän? Hmmmm... det känns korrupt.

För det andra, mutskandalerna kring JAS, S ville definitivt inte ha en granskning på sig och de har inte ens yttrat sig i frågan, de vill såklart ligga lågt. Kan det vara så att S faktiskt har varit inblandade i en mutskandal? Det får Van der Kvast lösa, jag vill inte döma någon förrens alla kort är på bordet.

För det tredje, dock på Länsnivå, i Uppsala, där S faktiskt dålde ekonomin för primärvården, man vägrade ge ut siffror, enligt dem "för att inte peka ut någon som skyldig". Det är ju som att skydda en bråttsling låter det som! Nåväl, nu är det borgerligt som styr och jag finner en god uppföljning och sanering kring de ekonomiska problemen. Ex. kostar det landstinget 1000:-/person för varje samtal som kommer in till sjukvårdsupplysningen. Det kostar +3 000:- för varje person som kommer till akutmottagningen. 80% av alla fallen kunde behandlats av en distriktssköterska som kostar 600:-/person, och är gratis för den som kommer in. Nu kommer det snart öppnas en central akutmottagning i Uppsala dit akuta fall ska tas omhand. Något som kommer kosta landstinget bara 800:-/person.

Nu är det ett blått Sverige och ett häligt sådant, det känns som ny frisk luft! 75 000 nya jobb utlystes under Januari, otroligt! Det har det inte gjort sedan 1970-talet!

En tankekaramell att suga på i livet!

Peter

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag har tsunamibanden på bootleg, ha ha ha.
Skämt åsido, jag är mkt oroad över borgarnas planer på att sälja ut våra sjukhus till privata aktörer. Vad kommer det t e x få för konsekvenser var gäller expertis och vad kommer att prioriteras? Redan under S -styre ändrades t e x expertisen kring audiologin från en enskild spetskunskap till att gå in som en allmämn kunskap under öra -näsa -hals. Helt fel, menade audionomerna. Vad blir det härnäst? Högre avgifter för lagning och utprovning av hörapparater etc? Glöm inte Tage Danielssons kloka ord: Utan tvivel är man inte klok.

2007-03-01 @ 11:17:01
Postat av: Joey

Nu försvann mitt namn igen, grr.

2007-03-01 @ 11:17:37
Postat av: Peter Andersson

Jag kan tänka mig att det blir bättre vård inom ex. specialområden då det inte regleras av staten, som ex. För förut styrdes det helt av staten/landstinget som faktiskt bestämde att ta bort audiologin. Idag kan privata aktörer se till att spetskompetensen finns. Och det är prestige att bli bäst inom ett område, sådant är konkurrensens viktiga tillsats, alla vill sträva efter att bli bäst och för billigaste penning. Då har vi det bästa av världarna :)

Postat av: Robert

Varför skulle socialistiskt styrda stater vara mer korrumperade än andra?

2007-03-01 @ 19:14:04
Postat av: Arken-Emma

Jag tror att alla slags stater kan bli korrumperade. Kanske är det bra med lite ombyte ibland. Så att man får lite nya idéer och nytt blod. Dessutom tycker jag att både höger och vänster har sina bra och sina dåliga sidor. Det är upp till var och en att avgöra vilken färg man tycker har flest bra och minst dåliga sidor! Det var väl ett politiskt korrekt uttalande! Så vet ingen vad jag röstade på!

2007-03-01 @ 19:33:10
Postat av: Boffo

Du gör mig lite mörkrädd.

2007-03-02 @ 10:51:56
Postat av: Peter Andersson

Arken-Emma: Det är så man ska tolka mitt inlägg, att rör man om i grytan ibland så blir det lite korruption i staterna. Och nu riktade jag mina blickar mot det föredetta socialistiska Sverige. Likadant hade vi säkerligen kunnat göra om Borgerliga haft makten i 10 år, då hade det dykt upp både det ena och det andra, så tror jag.
Robert: Inga mer fakta än rena spekulationer, men tittar vi på olika socialistiska styren har det lätt gått åt fanders. Jag tänker på Kuba, Kina, Sovjet. Men förövrigt så kan vi också rikta blickarna mot USA, där det å andra sidan har kraschat på den kapitalistiska delen, icke att förglömma.
Boffo: Varför ggör jag dig det?

2007-03-02 @ 14:42:34
URL: http://zodiac.blogg.se
Postat av: carbuncle

Jag har svårt att tro att alla de jobben kom till bara tack vare att blåingarna tagit makten. Snarare många olika faktorer, det kan ju också vara saker som gamla regeringen satte igång i slutet av sin period och som inte kommit i rullning förrän nu.

2007-03-03 @ 00:44:14
Postat av: Peter Andersson

Helt klart så beror ju det hela just på den gamla regeringen, tror jag. Att den är gammal och avgått, att en ny regering tillsätts och genom det, började det bubbla direkt. Varför skedde det då inte under S-regeringen? Däremot vill jag ge stor eloge för vad S gjorde mellan 1994-2003. Därefter hände inget, läget stod helt stilla. S-regeringen gjorde mycket som gav det svårare för alla, Sverige stod stilla på alla lägen, förutom på ett, folk blev arbetslösa och det eskalerade. Men som sagt var mellan -94-03 gav S-regeringen en stabil grund att stå på, det får vi aldrig glömma!

2007-03-06 @ 22:55:36
URL: http://zodiac.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback