Mediernas jakt del 2

Igår bloggade jag om hur Bildt drivits av prisjägarna, median i Sverige. Och det blev kanske lite väl hetskt från min sida, men vad jag menade i det stora är att media idag inte är en granskande makt utan någon typ av 1400-tals teater i England. Ju smaskigare saker de kan skriva, helt subjektiva saker, desta fler läsare/tittare. I 1400-talets England, ja ni vet ju vem som var stor under den tiden, just det, Shakespear. Då fanns det en scen, de dyraste platserna var närmast scenen för att man ville vara nära. Varför ville man vara nära? Jo, för man använde blod, riktigt blod från grisar etc. när man skulle ha ihjäl någon. Folk ville se blod.

Vi människor är inte annorlundare idag, verkar det som. Dagens Shakespear heter Aktuellt, Aftonbladet, Expressen osv. De hugger av huvudet på människor för att den stora massan ska tillfredställas, för det verkar vara det vi människor vill se. Blod och få huvuden serverade på fat, och vilka är bättre lämpade att servera oss dessa huvuden på fat? Jo, just det, massmedia.

Jag tycker det är tråkigt att juridiken inte får sin gilla gång utan massmedia tar lagen i egna händer och viftar och lägger snaran runt halsen på de som är utsatta.

Nej, massmedia är dagens bödlar som avrättar skoningslöst, de väger inte upp fördelar med nackdelar utan gräver bara i nackdelarna och det folket vill läsa (Läs: Massmedia skär bara upp pulsådrorna i offren, för det är det som utgjuter mest blod, det är det folk vill ha).

Förtydligande från Peter.

Förövrigt kommer Uppsalalyktan försvinna till helgen.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Usch, vanära inte kära gamla Shakespeare! Jag förstår din poäng dock, och håller med i mångt och mycket. Det var väl senast i förrgår som vi på Aftonbladets (eller vad det Ex -pressen?) löpsedel kunde läsa att Gynnings bröst var till salu. Samtidigt pågår minst 9 konflikter runt om i världen som media och omvärlden tycks ha glömt. Det är en sjuk värld vi lever i.

2007-01-11 @ 16:09:04
Postat av: Anonym

Är det jag eller webbläsaren som glömmer sätta dit mitt namn. Det var ivf lille Joey som skrev kommentaren ovan =).

2007-01-11 @ 16:10:05
Postat av: Peter Andersson

=) Det är nog webbläsaren.

Postat av: carbuncle

Vad är uppsalalyktan?

2007-01-11 @ 22:27:33
URL: http://carbuncle.blogg.se
Postat av: Joey

Läs ovanstående blogginlägg. Peter har tagit ner den, tyvärr.

2007-01-12 @ 11:56:07
Postat av: Peter Andersson

Nope, den hänger och dinglar fortfarande i vårat fönster, men den åker ner i helgen.

2007-01-12 @ 15:32:33
URL: http://zodiac.blogg.se
Postat av: Joey

*citerar Luke i Star Wars - Imperiet Slår tillbaka* NOOOOOO!

2007-01-13 @ 16:42:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback