SD - "Lovdagarna går mot en Islaminisering"

Läste en artikel på SvD.se www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_13920890.asp om att SD anser att muslimska lovdagar ska bort i alla kommuner de sitter med i. Jag tycker det är otroligt att läsa att ett sådant här parti får hålla på och styra. Vi har demokrati och det kanske är det som är problemet i Sverige? I det gamla grekland var Politeia det som var det bästa och det som man strävade efter. Det dåliga med Politeia var att det kunde skapas demokrati av det hela. Att fel beslut fattades för att en majoritet ville en sak som är fel. Ex. är det så att SD och ND är ett sådant felaktigt beslut/val.

Jag vill likna det med att hitlers Nationalsocialistiska parti vann på sådant sätt. Först några få mandat, därefter några fler och tillsist hela landet. Därefter utrotning av judar och annat löst folk som inte kunde tillskriva sig arierna.

Och på det sättet känner jag att SD och ND håller på när de lägger sådana motioner om att man ska ta bort muslimska högtider och förbjuda dem. De ska anpassa sig till ett Svenskt kristet system, säger deras ordförande.

Jag tycker kommentaren känns som en trotsig och naiv snorunge som inte får sin vilja igenom, det kallas på vetenskapligt språk för egocentriskt stadie. Är det det SD och ND är i nu? Och kanske det de aldrig kommer ur? Hitler gjorde ju inte det... glöm inte det, för när han inte fick som han ville, ja då mördade han miljoner människor!


Peter

Kommentarer
Postat av: Joey

Finns risken att ND och SD kan få regera i Sverige? Nej, jag bedömer den risken som liten. Tittar vi på Tyskland befann de sig i en stor ekonomisk kris efter 1:a världskriget. Folk trodde på att Hitler kunde göra något åt detta (vilket han oxå lyckades med, även om metoderna är förkastliga). När Hitler väl blev vald utlöste han undantagstillstånd och förbjöd alla andra partier. Successivt kom oxå lagar mot judarna ( förbud för judar att äga motorford och radio t ex), men i startskeedet var det nog få som anade vikten av denna apartheid- politik.
Nog var Hitler en galning som långt in i det sista vägrade acceptera att Tyskland var förlorat, men han hade starka visioner och sågs som en stark ledare. SD och ND är splittrade internt och saknar såväl klara visioner som starka ledare.

2006-10-24 @ 15:51:01
Postat av: carbuncle

Joey: Inget ont om alliansen, men risken att vi får en ekonomisk kris som förra året moderaterna satt vid makten, hur stor är den?

Peter: Vi får nog flytta till Sydkorea istället, där vi kan smälta in =) Jag har för mig att de är ganska främlingsfientliga där också, faktiskt.

Postat av: Joey

Till Carbuncle: Den risken ser jag som väldigt stor. Personligen befarar jag att min ekonomi kommer att bli sämre då alliansen har valt att slopa a-kassan för studenter.
Däremot tror jag inte att de främlingsfientliga grupperna kommer att vinna så pass mkt makt som de faktiskt gjorde under det tidiga 90 -talet.

2006-10-25 @ 10:57:42
Postat av: Peter

Carbuncle: Ja, de är ganska främlingsfientliga i sydkorea har jag också hört...

Joey: Jag håller med dig om Hitlers del. Men Alliansen tror jag dock på ;)

2006-10-25 @ 11:24:09
URL: http://zodiac.blogg.se
Postat av: Rayanmargit

Hi, cool site. What CMS is it?

2010-04-09 @ 13:10:53
URL: http://rayanmargit.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback