Byta religion

Just nu sitter jag och läser om samisk religion. Hur de tvingades under 1600-tal och 1700-tal att frångå sin sedvanliga religion till kristendom.

Jag funderar på hur det skulle se ut om man vände på det. Jag hittar på en religion som är missionerande, att den är en stark maktfaktor inom ett rike, kanske skulle det se ut såhär idag?


------------------------------berättelse--------------------


Folket levde i sina städer och arbetade med sitt vardagliga ok.Majoriteten var kristna och vissa trodde inte på något speciellt, iaf. inte något som var övernaturligt utan kanske mer trodde på vetenskapens bevisning.

Men en dag någon gång 2030 kommer en stark missionerande religion över Sverige. Det är en religion som är enligt dem själva övermäktig alla andra religioner och således ska alla gå över till den. De kristna fortsätter enträget att tillhöra kristendomen men fler och fler övergår till den nya religionen genom utlovningar och rädsla för vad som ska hända med dem om de inte byter religion.

nu har det gått ett par år och den nya religionen kulminerar i styrka och utbredning. Nu är det bara några få miljoner kristna kvar i Sveriges befolkning på 15 miljoner invånare.

De flesta kyrkorna är rivna och stuckna i brand sedan flera månader och framfarten går som en löpeld och förstör kyrkor och andra helgedomar som kyrkogårdar och andra heliga platser med kristen anknytning.

Många utav den nya religionens ledare missionerar nu i götalands område där de flesta kristna bor i Sverige. Man förbjuder bibeln och psalmböckerna bränns upp på bål. Den som har kors kring halsen ställs inför rätta och om det inte slängs in i elden kommer huvudet åka för att bödeln ska kunna ta korset och slänga det i elden där det smälts och man använder silvret och guldet för att gjuta den nya religionens symboler.

Nu börjar man tvinga folk att gå över till den nya religionen på mer allvar och den som vägrar slås sönder genom gatlopp och de personer(oftast vänner till den som springer gatlopp) slår de inte tillräckligt hårt med käppen blir de själva offer för gatloppet, därför slår alla så hårt de kan.

Den nya religionen har till och med börjat med så brutala tekniker som att trä upp de kristna på pålar och ge den dömde injektioner där de somnar in men vaknar upp igen och får gå i en terror om liv eller död. Detta gjorde att fler av de kristna valde att frivilligt ge upp sin religion för att slippa lida av dessa omänskliga straff. Biblar och psalmböcker lämnades in, kors och andra kristna föremål beslagtogs och bränndes.

Som sista stöt tog den nya religionen de kristnas barn och uppfostrade dem inom den nya religionen och sedan lämnade de tillbaka dem till sina föräldrar och således kunde man snabbt och lätt få bukt med de kristna.

Snart fanns inte mycket spår kvar av den kristna religionen och människorna idag är av den nya religionen.

--------------------------------------------****************------------------------------******************---------

Visst låter det ohumanskt? Hemskt? Ingen vill väll göra så mot någon annan?

Nej, ingen frisk människa vill skada någon på detta viset. Alla människor som har sunt förnuft anser att detta är hemskt, det är ohumanskt.

Det var även ohumanskt på 1600-talet också då samerna fick genomlida detta. Det är en sann historia om man byter ut årtalet, lite olika metoder på hur man torterade människorna som inte övergick till kristendom. Det var då kristendomen som gjorde detta mot samerna för att de hade "fel" religion. Man dyrkade satan enligt de kristna missionerärerna. De tog sig friheten att anse detta för att de var mer "civiliserade" ansåg de.

Varför jag skriver om detta är för att jag just nu arbetar med en B-uppsats om samisk religion och har blivit riktigt arg på när jag läser detta i mina kursböcker om hur samer blivit behandlade av en annan religion.

Detta är oförlåtligt, vad kyrkan gjort mot samerna, även staten som inte gjorde något åt det hela. Nej, frige samerna för gott! Låt dem få tillbaka sin mark och sin kultur, radera kristendomen från dem! Låt den sanna samiska religionen få blomma upp igen!

Om du är kristen, hur skulle du känna dig om du var en av dem som blev tvingad att bränna din bibel? Hur skulle du känna att slänga ditt kors i smältdegeln för att gjuta nya religiösa symboler? Hur skulle du känna om du tvingades byta religion för att någon annan som ansåg sig bättre vetande än dig tvingade dig och det genom att slå ihjäl dig.

Detta sker fortfarande i områden där man fortfarande har sin religion där kristendomen eller någon annan stor missionerande religion inte har fått fäste. Krykans missionärer är ute och missionerar sin religion och tar ifrån någon annan sin identitét. Jag hoppas att missionen bland kyrkan försvinner! Den har redan förstört så mycket! Sen får de säga vad de vill om att de hjälper dem att bli civiliserade, folk som lever i naturen kansek inte vill bli "civiliserade", har de tänkt på det?

Må alla religioner få finnas utan att bli kränkt av någon annans religion! Därför kanske vissa religioner måste ändra lite på sitt upplägg...

Kommentarer
Postat av: Monica/Gealach

Mycket intressant...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback