Ännu mer intressant...

Det tidigare inlägget skulle man kunna också förklara som faktiskt hänt. När kristendomen låg i sin vagga, runt 300-e.v.t räknades de kristna som en sekt där man utförde kanibalism. Varför man använde ordet kanibalism var för att de trodde att de kristna utgjöt blod från en människa vid namn kristus och därefter åt kristus kropp.

Denna kult blev måltavla för förföljelse och slakt på grund av sin kanibalism. SJälvklart misstolkad sådan. Men vad som är intressant är faktiskt att katolicismen faktiskt gör en neddragning av Jesus och dricker hans blod och äter hans kropp vid varje kommunion(nattvard). Medan de protestantiska har nattvarden som en symbolisk handling. Så var de kristna kanibaler trots allt? Om inte så var det inte konstigt att de fick sneda blickar utav Romare som ansåg det mycket oetiskt att äta människa. Trots att det inte direkt fysiskt var det.

Det som gör detta mer intressant är att de kristna har blivit utsatta för jakt och slakt och hat och hämd. Vad jag inte förstår är att de själva gör samma sak några hundra år senare. Efter att de själva har blivit mördade för sin religion.

De gör som oftast psykologiskt att om man själv blivit misshandlad som barn så misshandlar man troligtvis när man själv blir vuxen, kan det vara så att de kristna legitimerar sin jakt på "hedningar" för att de själva blev jagade när de var en liten religion?

Observera att jag inte skriver något om att "såhär är det", utan att det är funderingar!

Men visst är det intressant!



Kommentarer
Postat av: Mikailnatalie

A very interesting read, I hope you will be adding more soon. Will be passing this onto all my friends.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback